• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MEANDER: no, šikanovaná chudinka kudy chodí, tudy roznáší drby (v lepším případě jakkoli drobnou chybu kohokoli jiného zveličí do velikosti zepelínu, v horším přímo lži), trousí, jak je tahle firma na hovno, jaký jsou tu všichni hajzlové a blbci, jak si hledá jinou práci. A zjevně jí je natolik dobře, aby přes vzdálenej přístup sledovala, co se kde šustně a neustále telefonovala se synkem, kterej tu pracuje taky, a pak někde oklikou trousila, jak jsem blbá a neschopná, protože je již šest ráno a já ještě nemám udělanou příjemku za rohlíky, co přijely v půl.
    MIST: jo? Jestli lžeš a kradeš a pak se divíš, že to někomu vadí a považuješ to za šikanu, tak je chyba někde na tvé straně.
    DAWIDOS: Já si vážím každé práce a pokud někde najdeš, že někým pohrdám, protože je jen uklizečka nebo tak něco, tak sem s tím. Pokud někomu stokrát vysvětlím, že tohle se bude dělat tak a tak, a on to po sto prvé udělá jinak a řekne mi, že von nevěděl, tak se naštvu a to především za to 'já nevěděl' (nemluvě o případech jako Běta říkala, že je lepčí to dělat takhle nebo My jsme se tu dohodli, že to budem dělat jinak, to se naštvu hodně).
    MIST
    MIST --- ---
    MEANDER: dobre zes to napsala, je to nechutny, kdykoliv a kdekoliv se tohle odehrava. Po dlouhe dobe nakukuju a jen ziram, hrozne "vtipna" sikana na pracovisti. Hnus, zvracela bych taky.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    GENTIANA: Umím si představit, jak se asi cítí ta furt-ještě-ale-už-brzy-ne provozní. Je mi hí hodně líto a vůbec se jí nedivím, že se hodila marod. Kdysi jsem se v jedné firmě stala taky obětí šikany ze strany zaměstnavatele. Důvod byl ten, že jsem z předchozího zaměstnání věděla nepěkné věci o paní účetní, mocinky to oblíbené v celém kolektivu včetně vedení. Tato pani se tak starala, abych šla do háje, že jsem měla denně na talíři nějaký vykonstruovaný problém. Taky jsem se "hodila marod", ale nezvracela jsem, já při depresi nezvracím. Taky na mě poslali fízla, co "loví narušitele léčebného řádu", jen aby mi co nejvíc znepříjemnili život. Dosáhli svého, odešla jsem sama, dohodou a bez odstupného, protože dostat se do toho kolotoče šikany zvonu, pravděpodobně bych si něco udělala. Tehdy jsem poprvé a doufám naposledy v životě přemýšlela o sebevraždě. I ta recepční jsem už byla. To, jakým způsobem se o této líbezné pozici vyjadřuješ, zcela odpovídá tomu, jak neuctivě a buransky s námi jednalo vedení hotelu, přestože naší práci nebylo co vytknout a makaly jsme opravdu tvrdě.
    Tobě se tohle nestane nikdy, ty se v pozici řadového, zaměnitelného zaměstnance nikdy neoctneš. Aspoň v tom hotelu ne. Tak přeju hodně štěstí v tažení proti té lůze líné.

    Jestli se to, co ti tu píšu, nezamlouvá tobě a/nebo tvému fanclubu, pro mě za mě to smažte. Já si svoje řekla. A ano, ulevilo se mi. Good luck.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Hot news

    Paní furt-ještě-ale-už-brzy-ne provozní včera v noci zvracela, takže je na neschopence a zvracet hodlá cca. do konce března, kdy je objednaná na kontrolu (upouštím od diatriby na téma Komu všemu jsou doktoři ochotní napsat neschopenku na nic). Takže zase sedím v recepci, což upřímně nenávidím, protože je to šestnáctka (menší problém) a protože je to práce mezi lidma a já lidi od jistého kritického množství zvládám velice špatně.

    No, vytáhla jsem svou složku plonkovních sívíček, takže dneska se přijde ukázat uchazečka o tuto líbeznou posici. A taky nový kuchař.

    Nejvyšší už odchytil nějakou agenturu, která loví narušitele léčebného řádu, kverulanty na neschopence máme už tři. Ne, že by někomu chyběli, ale proč jim nezatopit.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ACID: ano, pochopili správně.
    ZOIDBERG: z tohohle úhlu pohledu to vypadá dobře, protože, koneckonců, pod tou hromadou uhlí by mě nikdo nenašel nejmíň do jara.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Dobře pro tebe. Zjistili, že se tě asi nezbaví, tak se s tebou snaží vyjít.
    ACID
    ACID --- ---
    GENTIANA:
    da sa
    da sa svarit
    da sa prazakom
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Akce Víno

    Přijela mě navštívit matička a že si dáme flašku. Tak jsem si nechala vytáhnout jakýsi barrique, i když mě mělo varovat, že ročník 2002 bude vyšeptalý. No, byl. Další den jsem zvolila omšový tokaj, no, vonělo to pěkně, ale nedalo se to ani svařit do poživatelna, s hromadou koření a cukru to byl pouze strašlivý svařák. Další den jsme si daly úplně obyčejné chardonnay, které chutnalo jako od Vitany, stačí do našeho prášku přilít litr vody a deci lihu a řádně prokvedlat.

    Nu što, už mám domluveného vinného muže z Makra a průběžně bude probíhat čistka ve skladě tímto způsobem: otevřít, zkusit, pokud je to pitelné, tak to bude rozlejvané víno dne za nějakou polodumpingovou cenu, pokud to je polopitelné, do svařáku, pokud se to nedá vůbec, dá sa pražákom nebo tak nějak.

    Vím, kdo to objednal, piják ovocného čaje. Když jsem se ptala, co je za víno, dostalo se mi nabídky uvedené slovy Tohle lidi hodně berou. Přitom v kategorii levných konzumních výběr je... nu što, zítra přijedou nové zásoby, budu muset udělat strašlivou papírovou válku, protože předchůdkyně má ve víně bordel jak v tanku, každý přece ví, že ryzlink rýnský a ryzlink vlašský jedno jsou, chardonnay píše jako shardonee a čemu já se vůbec divím. A pak si jednu nedej, jak říká můj otec.


    Jinak jsem si už vyvinula silné nechutenství. Na hospodskou stravu jsem si nepotrpěla nikdy a když se zabývám většinu pracovní doby žrádlem, leze mi to na mozek.


    Onehdy si personál někde zjistil, že mám narozeniny a přišla blahopřejná delegace. Ještě jsem se nerozhodla, jestli je to milé nebo jestli podlejzají.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    PASTEL: Tak ja jsem byl u Pohlreicha na nejakych jidlech k nedelnimu stolu - byla cibulacka, kohout na vine a kralik na horcici. Financne je to drazsi, nez jsem ochotnej pravidelne davat, ale chtel jsem zazit Pohlreicha nazivo a videt ho pri praci, tak jsem si to splnil. Skupinka tusim 14 lidi, vetsinou se jelo ve dvojicich. Krom Pohlreicha se nam venovali i Vanek a Fric, takze bonus navic (nevim, nakolik je to pravidlem, ale imho by sam tech 14 lidi nestihal). Bylo to prijemny, slozeni lidi ruznorody - samozrejme vcetne vseznalku a vsudybylku s lacinyma vtipkama (na ktery ale Pohlreich nastesti nemel tendenci reagoval).

    Pro me fajn zazitek, Pohlreich naprosty profik, ktery vi, co ho zivi (a v Prakulu jsou to lidi, co prisli na kurz) - s kazdym aspon na kus reci, ochota se podepisovat, vydrzet foceni. Mozna marketingovy produkt, ale odchazel jsem s pocitem, ze tam ten den byli pro me.
    FARIN
    FARIN --- ---
    PASTEL: tak treba ja jsem byl na par kurzech v pakulu a rozhodne to vyhozeny penize nejsou. (trena proti chefparade ktery jsem kdysi dostal darem je to uplne jina liga)
    Oni ti sami reknou ze recepty si muzes najit na webu, ale moznost si vsehcno intezivne osahat, na cokoliv se zeptat a videt jak do dela nekdo kdo to umi za to imho stoji. A atmosfera tam je super.
    Obcas byva trochu problem s koncetnraci na u posledniho receptu, protoze neustale dolivaji celkem dobry vino :) (ale uz jsme se tam naucil zacinat strikem :)
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    PASTEL: tak kdyz uz tam jdes a jsi za to ochotnej vysolit, tak te to asi nezklame, kazdyho vec, ja si recept/postup radsi za ten cash desetkrat zkusim podle ruznejch tipu a navodu; kazdopadne jsem to neminil v hodnoticim smyslu, proste to interpretuju jako osvetovej porad, kterej si na sebe vydelava mimo jine i "product placementem"
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    STRANGERD: btw. když jsme u těch těžkejch prachů, neznám osobně nikoho kdo na těch kurzech byl, ale na internetu čtu samý nadšený pochvaly (což neni nic průkazného) ale ještě jsem nečetla žádnou recenzi ve znění typu: "vyhodil jsem prachy z okna celkem nic jsem se nenaučil"
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    STRANGERD: Tak jako vyvar snad pri nejhorsim zvladnes i podle kucharky ne ?

    a potom i kdyby to byla forma reklamy na jeho institut (coz tam je citit, ale IMHO ne zas tak moc), tak porad to toci za vlastni penize a nikoho nenuti se na to koukat.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    CORIOLANUS: imo hlavne ty posledni dve moznosti, to jest delejte si vyvar z kosti a naucte se to za tezky prachy u nas .)
    MICKK
    MICKK --- ---
    CORIOLANUS: na co je ti bujon kterej nemá chuť, byť bez chemie?
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    TOOMIX: ja koncepci toho poradu moc nechapu.. ukazal nam kterej bujon "chutna po kuratku" ale ne, kterej je nejmensi sracka.. zatimco ten top je plnej glutamtu, to ze je ten sypkej od alnatury neobsahuje prazadnou chemii, to nezmini.. je to teda o tom - kdyz uz jite sracky, jezte ty co chutnaji nejlip? nebo se snazi hledat nejmensi zlo? nebo je to jenom prostredek k tomu, jak lidi presvedcit, aby si delali polivku z kosti? nebo reklama?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Peklo na talíři: Kuřecí bujóny - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 794899)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/794899-peklo-na-taliri-kureci-bujony
    SYNTHY
    SYNTHY --- ---
    MAKII: K ochutnávání nedojde, tedy ne mou osobou... :-)

    ZOIDBERG: Od někoho, kdo má v niku kraba, bych očekával, že rozeznávání podle chuti je to poslední, co ho zajímá,.... není v popředí zájmu jiný ze smyslů? :-)

    Futurama - Dr.Zoidberg - Víc Víc Víc - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Ebhi2xHstSE

    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    SYNTHY: Až příjdeš na spolehlivou metodu, jak podle chuti rozeznat psí maso od např srnčího, tak řekni :-)
    MAKII
    MAKII --- ---
    SYNTHY: zvládneš vařit i bez ochutnávání, nebo se "kousneš"? .. možná hloupej dotaz, ale já bez průběžnýho ochutnávání neuvařím skoro nic a odpůrci masa, který znám, se šklebí i na omáčku.
    SYNTHY
    SYNTHY --- ---
    .... Tak už jsem se smazal i u sousedů specializujících se na maso, páč k reakci nedošlo ( zřejmě jsem se diskvalifikoval zmíňkou, že maso nejím a k procesingu jsem byl vyzván jen stran prášení se na mijotcook ), ale proforma, kdyby výsledek někoho zajímal, ukázalo se, že se jedná o "krk z vysoké" ( myslivecká mluva ) a přední běh, neboli plecko a rozhodně to není jelen ale srnčí a malé ... Celá taškařice po procesingu hodila 946g masa a po protažení lákem bude aplikován směr guláš s prvky pikantní zavařeniny la povidla a rudá rudost jako nositel tekutiny. Kynologické okénko bude muset počkat na pozdější dobu... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam