• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CAPTAIN_TACUD: teď jsem koukal v Tescu - megaakce - vepřová kýta bez kosti (myslím, že to bylo tohle) za 99kč, kouknu na složení, 75% maso, zbytek voda a nějaký sračky. Vedle v regále - Masný mletý polotovar, kilo za 69kč, celkem 65% masa, zbytek voda a sračky ;)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    BRUKEV: Naposled jsem byl v Albertu pro vajicka na Andelu...pro jirku paroubka... :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CAPTAIN_TACUD: já tohle mleté maso kdysi omylem koupil. Katastrofa. Od té doby nakupuju v Albertu maso naprosto minimálně a vždy čtu etikety. I kdyby to měla být kuřecí srdce pro psa.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    TOOMIX: tohle je velka jizda, ale myslim ze v tom urcite nejede jenom Albert
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    A když se budete nudit, dejte si tuhle diskuzi:

    Recept na hamburger přímo od Pohlreicha! - Žena.cz
    http://zena.centrum.cz/recepty/clanek.phtml?id=745126

    :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    PAN_SPRCHA: tak to je geniální! A já myslela, že tropíš humory :-D
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    GINGERCAT: v podravce asi 60% soli pak glutaman a inosan, který taky rozpouštěj led resp. snižujou teplotu tuhnutí, a pak sušený brambory+asi 8% koření. ty sušený brambory do sebe natahujou vlhkost ale ne sůl, takže vlastně umožňují soli rozpustit další led. tudíž podravka funguje na náledí líp než normální posypová sůl ačkoliv chutná skoro stejně.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    PAN_SPRCHA: na to je v té soli příliš mnoho jiného barevného sajrajtu :-/
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    GINGERCAT: funguje výborně při náledí na posyp chodníku
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Když už jsme u té Vegety, mám tu jednu made by Podravka, 2013 edition. Manžel byl na služební cestě v Chorvatsku a jeho partner mu chtěl věnovat něco typicky chorvatského :-/
    Každopádně kdybyste měli pro půlkilové balení někdo nějaké zlomyslné využití, mohu věnovat - Gentianě jsem to již jako valentýnský dárek pro kuchařku nabízela, ale pro absenci smyslu pro humor případné obdarované jsme to nerealizovaly ;)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    PAN_SPRCHA: A neříkalo a neříkalo! :-D :-p
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PAN_SPRCHA: Přitom se docela slušný dochucovadlno dá vyrobit třeba z kůry od parmezánu - vyvařit v polívce, vytáhnout a zahodit, ale chuť to pěkně zvýrazní, aniž to smrdělo Setuzou. Nebo stačí použít aromatickou zeleninu, takový celer nebo libeček dokážou divy.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SAMMAEL: Moje maminka nezajebe každý jídlo podravkou, vegetou, čímsi z kýble od Knorru, sójovkou, maggi... a je to mnohem lepší.
    VANEK: to je trochu jinak. On se tady někde motá místní vekslákoidní podnikatelík, co se jmenuje nějak jako Václavka, a který v domnění, že tím udělá dojem nebo co, oslovuje Nejvyššího Můj starej kamaráde, a který se montuje do všeho. Takže začal roztrubovat, že sem potřebujem provozní, účetní, fakturantku a kdovíco ještě.

    Provozního máme domluvenýho od 1. dubna, byl zlanařen z Clarionu, kde dělal šéfkuchaře, takže předpokládám, že mlátit podřízené pánví a vařit něco, co se dá žrát, zvládne. Zároveň pak bude možnost hlavní kuchyňskou důru pořádně zjebat, protože i kdyby se hodila marod, tak bude mít kdo vařit. A občas mám pocit, že to tu potřebuje především něčího bratrance Serheje a jeho kamarády z kriminálu na pozici vysvětlovačů.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to je fakt. Ale stejně se tomu říkalo podravka aby se to odlišilo od vegety od vitany

    hosting obrázků img24.eu
    vs
    hosting obrázků img24.eu
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    PAN_SPRCHA: Wiki praví:
    Vegeta byla vytvořena v roce 1958 v laboratořích společnosti Podravka týmem profesorky Zlaty Bartl, pocházející z bosenského Sarajeva. Výrobek byl uveden na trh v Jugoslávii v roce 1959 pod názvem „Vegeta 40“ a záhy se stal velmi populárním.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KATJUSHKA: na to ani nemusí člověk jezdit někam do Jeseníků stačí zajet do Říčan http://www.restaurace-cajovna.cz/index.html dal jsem si tam noky s hříbkovou omáčkou a táhla z toho vegeta na sto honů. Což fakt nechápu, protože noky byly domácí(ty sekaný válečky), smetana pravá, hříbky nějaký sušený....a celý to přerazili vegetou. Žena si dávala špagety s něčim a špenátem a to samý...ve špenátu vegety, že vůbec nebyl cítit špenát.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KOCHANSKA_CH: snad Podravku, ne?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pamatuju si z dětství, jak ženy v naší rodině chtěly po tetě Zdeně, aby jim z Jugoslávie přivezla hlavně tu Vegetu! :-))
    KATJUSHKA
    KATJUSHKA --- ---
    GENTIANA: Tak to je na zabiti..kdyz ja to bez ty podravky nedochutim:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam