• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: obsah je nepřístupný.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: No, z vlastní zkušenosti musím říct, že zrovna žlučník není ve Fat Duck v ohrožení, viz: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.400098347861.182258.595657861&type=3
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAPTAIN_TACUD: no vzhledem k tomu, že bramborovou kaši dělá s 50% podílem másla a jeho hospoda se jmenuje Tučná Kachna, tak mi něco říká, že jeho žlučník je buď zvyklý a nebo vyoperovaný ;-)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    ZUZKAOU: tak pizzu jsem nedaval, ale Lokal s pivem a klasikama cesky kuchyne je ok, ale to by asi Hestonovi prdnul zlucnik :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tesco prodávalo herkules s koninou, salám pocházel od českého výrobce - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/konina-v-salamu-herkules-0xc-/ekonomika.aspx?c=A130320_171129_ekonomika_hro
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: jestli víš o nějaké jiné české hospodě s podobným doporučením, tak sem s ní.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZKAOU: co to má bejt?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Heston doporučuje Ambiente - kvůli pizze!


    Heston Blumenthal on gourmet fast food restaurants in London - GQ.COM (UK)
    http://www.gq-magazine.co.uk/entertainment/articles/2013-03/06/gourmet-fast-food-pizza-kebab-reviews/viewgallery/2

    It's funny, the only place I've had a pizza like that outside of Naples was, bizarrely, in Prague in a place called Ambiente Pizza Nuova (ambi.cz). If someone gets that right in this country, it will really take off.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja mam doma runstuka studeny pokrmy, protoze ano, museil jsme si to poridit do skoly..
    teply mam v nejakym programu, ale v podstate jsem na to koukla jen jednou, kdyz jsem se chtela podivat, jak se podle norem delala rajska omacka

    nicmene ve skole se s tim pracovalo akorat tak, ze jsme se podle toho naucili psat normy na jidlo (driv byly zavazny recepty, dneska si to dela kazdy sam) a mohli jsme se podivat na receptury veci, ktery nas cekaly na zkousce, jako takove odpichovatko, kdyz to bylo neco zcela neznameho.. (pro me napr. knedliky s uzenym..)

    ty studeny receptury jsem pouzila asi 4x, kdyz jsem se potrebovala podivat, jak se delaji zakladni dresinky a uprimne, to pouzivam dodnes.. slo mi o pomer a suroviny.. pak si je uz nastavuju podle sebe, ale k tomuhle to bylo dobry

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: v RVP jsou velmi obecné kecy

    http://zpd.nuov.cz/RVP/H/RVP%206551H01%20Kuchar%20cisnik.pdf

    z toho co se týká vaření

    - vyžívá znalosti o potravinách a výživě při výběru vhodných surovin
    a technologických úprav pro přípravu pokrmů;
    - orientuje se ve způsobech předběžné úpravy a přípravy surovin;
    - vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými druhy tepelných úprav pokrmů a umí je využít;
    - dohotovuje a expeduje pokrmy;
    - připravuje teplé a studené nápoje běžně zařazené na nápojovém lístku;
    - charakterizuje zásady přípravy dietních pokrmů podle různých typů diet;
    - orientuje se v kuchyních cizích zemí, charakterizuje používané suroviny a způsob zpracování a podávání;
    - sestaví nabídku pokrmů pro příslušníky různých etnických společenství podle jejich tradic a náboženských zvyklostí;
    - pracuje s normami, recepturami a odbornou literaturou;
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    GENTIANA: Hele na kachně v šouletu není nic špatného. Je to super jídlo když se správně udělá. Jen to potom chce vyrazit na celej den házet lopatou, protože k lehkému dietnímu jídlu to má daleko.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: předpokládám, že někde na ministerstvu si lze najít rámcový vzdělávací program pro obor kuchař - číšník a vůbec by mě neudivilo, kdyby se na onu bichli hojně odkazovalo.

    Jako, většina těch věcí není a priori špatná, když se teda množství soli omezí tak na třetinu a nezajebe se to všecko moukou, zbyde taková solidní, v dobrém smyslu slova nudná česká kuchyně, možná poněkud staromódního ražení, protože kachnu v šouletu by asi nikdo nechtěl ani vařit, ani jíst.

    Nicméně je zajímavé, že krmné dávky a podobné věci zpracovávali opravdoví výživáři a že v jedné z těch bichlí receptur, která je přímo určena pro závodní stravování, jsou krmné dávky ve třech velikostech, podle námahy vyvinuté pracovníkem. Pro ouředníky byla určena porce s 50 g masa.
    VANEK
    VANEK --- ---
    TOOMIX: Že se "bichle Receptura teplých pokrmů" nelíbí Holcovi, dává smysl; že Vaňkovi, prosím; ale že i ředitel školy?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mladí kuchaři bývají často nevzdělaní, líní a mají komunistické návyky | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/49884/mladi-kuchari-byvaji-casto-nevzdelani-lini-a-maji-komunisticke-navyky.html
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Boloňa, lančmít, tuk, peklo na talíři. Kuchařské školy produkují diletanty | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/49867/bolona-lancmit-tuk-peklo-na-taliri-kucharske-skoly-produkuji-diletanty.html
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    :) "nejrozsirenejsi cesky koreni je strouhanka" :D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TOOMIX: Co asi tak může být "crying steak z pupku doplněný líčky"? Steak z pupku je přece "flank steak", ne?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    taky dobrý... :)
    Špaček: Když za sebe nechá muž zaplatit? To je vrchol buranství | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/spacek-kdyz-za-sebe-necha-muz-zaplatit-to-je-vrchol-buranstvi-ptj-/dobra-chut.aspx?c=A130315_132008_dobra-chut_mc
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    My jsme byli U Štěpána na svatební cestě, 2 večeře. Jídlo dobrý až výborný, na to si nemůžu stěžovat. Třeba telecí roláda, pstruzi, super. Stejky v normě. Jenže moc hostů, obsluha vůbec nestíhala, večer přijela banda cca 20 cyklistů, srazili si stoly a krom jídla hojně panákovali, řvali a vůbec se chovali jak v putyce. Totéž další velká skupina o kus vedle. Buď chce mít Štěpán příjemnou restauraci s vynikající kuchyní anebo nalévat panáka rumu a zelené za 14 Kč. Obojí naráz nejde.

    Večer předtím jsme jedli u Anguse v SOběsukách a to je o dvě třídy lepší, tam se rádi vracíme. A ti si ty býky fakt zabíjí sami svoje. Docela věřím, že je majitel škrtí vlastníma prackama. :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Jinak samozrejme nemuze to bio mit z vlastnich krav, to je nesmysl. Bere maso z jatek Klatovy, cooz ale neni velky problem. Spis by me zajimalo kde bere ty "bio" stejky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam