• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SAMMAEL: presne......!
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    GENTIANA: Z vlastni zkusenosti nejen dle porekadla staryho psa novym kousku nenaucis, pokud budete chtit nekdy nejakou zmenu je to na propusteni komplet stareho ansamblu a nabrani nove krve jez se da zaucit na vami stanovenej smer...jinak to bude porad dokola az do skonani (kohokoliv).....
    Ale je mi jasny ze to neni tak kristalove jednoduchy jak to mnohdy od klavesnice vypada... nejen kvuli ruznym osobnim vztahum u vas v podniku ,verim i ze sehnat nekoho noveho a spolehliveho v tomto kraji nebude jednoduch ba primo nemozne....no preji ti pevne nervy....
    Btw.souhlaim s nazorem
    GEISHA:
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    MAR_TINA: Sorry, ale ten kraj je prostě divnej. Před pár lety jsme tam pravidelně jezdívali na chalupu. Museli jsme si ale sebou vozit všechno, chlebem počínaje a toaleťákem konče. Hospoda, pokud nějaká existovala, měla v nabídce jen pivo a brambůrky. Když jsme se podivili, připadali jsme si jako mimozemšťani. Obchod v jedenáct dopoledne neměl ani chleba. Trafika neměla cigára. Asi byly na příděl. Na nádraží neuměli/nechtěli umět prodat místenku na vlak z Olomouce. Neexistovala taxislužba, musel jsem do nějaké herny, kde barmanka probudila nějakýho vocasa u automatu.
    Ano, rozumim tomu, že je kraj chudý, a že tudíž nemohu posnídat své oblíbené slavičí jazýčky. Ale z každé služby v okolí Bruntálu čišela neochota a lemplovství. Prostě zkurvenej kraj.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Jestli nezaměňuješ příčinu následek. Není tam nejvyšší nezaměstnanost proto, že tam žije banda neschopných zabržděnců, a ti, co nebyli neschopní, se dávno někam odstěhovali? :o)
    FARIN
    FARIN --- ---
    GEISHA: pokud maji fixni mzdu tak to neni zas tak jednoduchy

    - Srážky ze mzdy lze provést jen na základě dohody o srážkách ze mzdy
    - Jinak může zaměstnavatel ze mzdy srazit jen na účely výslovně a taxativně uvedené v §147 ZP.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: podle mě něco děláte (možná v minulosti) v té vaší vývařovně špatně. Zkus mi nějak vysvětlit, jak je možné v okrese s nejvyšší nezaměstanaností, v díře bez pracovní příležitosti, mít zaměstnance, který nedokáže uvařit jídla podle seznamu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RESTINPEACE: Taky se stane, že manažer zaměstnance zdědí a nepracuje tedy s materiálem, který si vybral. A propustit někoho není úplně jednoduché, taky jsme se s tím složitě potýkali.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TOOMIX: kdo sežere za syrova něco, co bylo umleto už v obchodě, je nenapravitelný prase a parazity si zaslouží.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    GENTIANA: ja si nemuzu pomoct, ale jak to tady par mesicu ctu, tak mam cim dal vetsi pocit, ze tyhle poklesky personalu (slepic, podlidi nebo jakkoli je titulules) je pouze a jenom chyba vedeni. Cti tvoje a posledni dny i toho sefkuchare. Zamestnanec vzdycky pracuje v mezich, ktery mu sef dovoli.

    Dovolim si odcitovat Sefa: "Co je u zaměstnanců chronické: tolerují chyby, postrádají přesnost, nemají dril a touhu udělat to pořádně, berou na lehkou váhu, že produkt není na sto procent. Je nutné jim takové jídlo hned vrátit, ne říct: Příště to udělej jinak. Protože to není fér vůči hostovi. Zaměstnanci totiž vždycky doufají, že jim to projde. Ovšem to se nikdy nevyplatí - je to stoprocentní cesta do průšvihu.
    Nikdy si na své zaměstnance nebudu stěžovat, protože jsem si je vybral a platím je, takže bych si stěžoval sám na sebe ..."
    A tak dale, doufam ze chapes. Takze az budes plodit dalsi skvele vypointovanej elaborat, zamysli se nad tim, ze je to tvoje osobni selhani. Ale uznavam, ze ne kazdej ma na to bejt manazer.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: já kupuji kočkám švédské krabičky s podílem losa a soba. A věřím, že tam deklarované množství je. Tak proč by si to nemohli dát i zákazníci ikei? ;)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    GENTIANA: "Ale tak se to tu dělalo dycky" je věta, po které mi spolehlivě stoupne tlak a naskáčou pupínky. Bohužel je rozšířená napříč všemi obory od uklízečky po účetní.

    GEISHA: Bohužel jsou typy lidí, kterým to furt nedochází. Raději budou na podpoře+melouchy, a budou roztrubovat jak ten systém hroznej, než aby začali skutečně pracovat. Politici napříč spektrem parlamentem je v tom jen utvrzují.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Já jsem zase z z vlastní praxe vypozoroval, že ty lidi za to snad ani nemůžou že jsou tak retardovaný.... Prostě jde o to, že by potřebovali pořádně vycepovat v tom oboru od někoho, aby viděli jak to má v práci lítat a co znamená něco udělat. Můžou v tom oboru bejt třeba 30 let, ale když to 30 let dělali na hovno tak se to stejně nezmění. A sáhnout na peníze. Pokud jsem správně pochopil z vyprávění a pokud se jedná o nějaký penzione někde v horách tak mi přijde, že tam asi žádný velký peníze na který se bude muset šahat nebudou. Když bych jim je vzal tak bych naopak čekal, že budou ještě vypatlanější, protože o to víc jim bude ta pozice jedno... I když se pohybu v dost jinym oboru, tak sám jsem to viděl až když jsme k našim lidem dali někoho kdo nad něma měl pevnou ruku tak začli konečně efektivně kmitat...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GENTIANA: snad s nima bude mít M. nervy...ale fakt jim sáhnout na prachy nebo je vyházet, to musej dělat naschvál
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    proc hned vyhazovat staci sahnout na prachy
    FOZO
    FOZO --- ---
    GENTIANA: To nemá chybu. Nemůžu se dočkat dalších dní. Bohužel to je jasný vzorek těch, co nejvíc ploděj další generace. Inteligentní dámy se povětšinou soustředí na kariéru a pak nemá tupců přibývat, že?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Sachr alá Bruntál

    M., zvaný lidově šéfkuchař, F&B manager, náčelník a podobně, byl sice varován, že kuchyňská crew je poněkud zvláštní, ale nějak nabyl pocitu, že to nebude až tak strašný. Vole, nepodléhej nejmenší naději, bude to ještě horší, odpověděla jsem pokaždé. Už pátý den zde úřaduje a stále chodí s novými objevy týkajícími se hlubin a šířek blbosti. Občas mu na to řeknu A to jsem už přikázala tohle vyházet, tamto jsem odmítla objednávat a již tři měsíce nutím, zcela marně, krasavice inteligentní, aby něco dělaly tak nebo onak. Aspoň to dělaly bez vegety, podravky, kyblíků čehosi od Knorru a instantních celestýnských nudlí.

    Chudák M. třeba vyřeže z rajčete kytičku, by porci ozdobil, a hlavní slepice už kdáká, že my takhle zdobíme jídlo dycky, to my umíme skvěle, že holky. Podslepice přizvukujou. M. prohodí, že když tu byl onehdy na obědě, tak dostal flákotu bez šťávy a bez zelenin. "Ale to jste se měl přihlásit, my bysme vám to udělaly pěknější."

    Taky jsem se dozvěděla, co všecko jsem nakázala a zakázala, takže chudinky kuchařinky teď musí dělat něco, co je evidentní blbost. Druhý nejoblíbenější argument pro cokoli je Ale to je špatná rejže/škvarky/pánev/sporák, třetí pak Ale tak se to tu dělalo dycky.

    Dělali jsme nějaké statistiky a podobné věci, pročež M. vstal, že jde zkontrolovat, jestli slepice udělaly ten puding k večeři. Vrátil se drže se za hlavu, že slepice udělala litý koláč, on se podivil, když rozkaz zněl Udělejte puding, pročež se mu dostalo odpovědi Šéfe, to je přece sachr. Viděla jste někdy sachr, zeptal se M.?. slepice začla koktat, že to je takový místní sachr, takový jinačí. M. pokrčil rameny, že co, když už je litý kakaový koláč, tak k němu uděláme malinové coulis a domácí šlehačku. Vrchní slepice se zeptala, cožetojakomábejt.

    Tuším, že pokračování bude, že coulis, to je jasný, to tady děláme dycky a furt, a že pak začne békat, že ale šlehačka ve spreji došla, co budeme dělat.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Head Over Heels For Haggis | Visual.ly
    http://visual.ly/head-over-heels-haggis
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ještě k tomu, co tu nedávno proběhlo

    Farma Bolka Polívky dluží 36 milionů, už je mimo provoz - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/veritele-farmy-bolka-polivky-chteji-zpet-pres-36-milionu-p20-/ekonomika.aspx?c=A130406_1913559_ekonomika_maq
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    JUNIOR: Takovej švýcarskej kočkopes Ramsaye

    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Je mi jasné, že se to tady moc nechytne (už jen kvůli jazyku), ale momentálně se vařím na švýcarském pořadu "Daniel Buman, der Restauranttester" :) Třeba to někoho pobaví..

    3+
    http://www.3plus.tv/micro/videos/67
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam