• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Modrá stodola: V neděli jsme si řekli, že se tam zastavíme na oběd (cca 14:00). Po příjezdu na místo (párkrát jsme přejeli odbočku - přehlídli jsme ceduli či si ji všimli pozdě) jsme prošli celý podnik, pozdravili u baru a vybrali si místo "nahoře nad bowlingem". Čekajíc přes 20 minut na obsluhu, jsme na sebe tedy upozornili na baru, kde jsme zjistili, že podnik je i s obsluhou :) po dalších několika minutách přišel nejspíš zmíněný číšník JANZAT a ihned nás upozornil, že na jídlo si počkáme minimálně dalších 50-60 minut. Dobrá tedy, oběd "k večeři" jsme si odpustili s tím, že si dáme jen rychlé malé pivo a nealko Daiquiri - tipoval bych to na jahody s vodou a ledem, doplněné ustřiženým úzkým brčkem, kterým samozřejmě nešli kousky jahod pít a jako bonus brčko bylo klasické dlouhé „ožvýkané“ nůškami a tou rádoby ustřiženou stranou to bylo ještě směrem k puse. S pitím jsem požádal i o účtenku, že ji hned zaplatíme ať se nezdržujeme a vyrazíme někam na oběd... Na pití jsme čekali cca 15 minut, kdy ještě jako bonus zapomněl rovnou vzít účtenku. Abych to tedy shrnul, tak jsme za hodinovou návštěvu opustili Modrou stodolu s útratou 90 Kč a hladovější než, když jsme přicházeli :/

    Co se může hodit dalším, kteří by chtěli Stodolu navštívit je možná to, že je tam opravdu velký hluk z bowlingu + právě na víkendy mají různé rodinné akce, takže na klidný nedělní oběd po sobotním mejdanu nic moc :D
    Čekání na jídlo bych jim nejspíš odpustil, pokud bychom nečekali tak dlouho na obsluhu a po rozhlídnutí se po podniku bych ho definoval jako poloprázdný, takže představa, že přijde ještě několik lidí na jídlo, tak už by se čekalo asi 2 hodiny...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JANZAT: na těch těstovinách je asi nejsmutnější to, že je vidět, jak jsou okoralý, tudíž se někde válely, a pak je někdo ohřál v mikrovlnce
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    TOOMIX: S modrou stodolou mám také svou zkušenost - byl jsem v pondělí na večeři ve Fregattě s přítelkyní a v úterý ji napadlo (občas se bavíme tím, že objíždímě oceněné hospody, když je máme po cestě) si tam dát (po cestě za kamárádkou do Přílep) večeři.

    Trošku mě hnětl kravál z bowlingu - k večeři se mi příliš nelíbil, ale to je asi dáno zaměřením podniku. Číšník (sám samotinký) se choval jak se patří. Dali jsme si předkrm, polévku, hlavní jídlo a dezert a vše nám chutnalo (až na pár malých drobností.)

    Nicméně již večer jsme se oba cítili dost těžce a od středečního rána máme oba něco, co bych slušně popsal jako žaludeční disfuknci (=rozuměj, že serem a blejem.) Situace se zlepšila až dneska. Tak jsme přemejšleli, jestli za to nemůže něco od nich. Na druhou stranu jídlo bylo jak vizuálně, tak chuťově OK.

    Ale ty těstoviny vypadaj pekelně :D
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    PASTEL: GIANT: Nechávám spropitný na stole při odchodu, tudíž při jeho absenci již není koho se zeptat, co nebylo v pořádku. Když za to servis nestojí, spropitný nedávám a je mi srdečně jedno, že si lemploidní číšník nic nevydělá.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    RESTINPEACE: nemalej outsourcing :D a jeste to podporovat ...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    já si tohle nechával vysvětlit od číšníka v Pizza Hutu na předměstí nějakýho většího města, ono to prý není všude stejné, jde i o to, jestli je to shit jako Pizza Hut (číšník přímo řekl že on osobně žádný tip neočekává) nebo normální restaurace, a taky kde to je (město/periferie/venkov, region apod.), s tím že sazba tipu se pohybuje mezi 0-25% (s tím že těch 25% jsou jen nejvíc hoch-nóbl podniky) a že on sám osobně se v tom vůbec nevyzná, a když jde někam kde si není jistý tak dává tip jen když je spokojený a většinou kolem 5-10%

    zkušenost stará 12 let
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    PASTEL: Jenze USA fungujou, co se tyka spropitneho, v naprosto jinym rezimu. Je bezna vec, ze obsluhujici personal pracuje za minimalni mzdu a tip cini treba 70% jejich vydelku. Pak je pochopitelny, ze kdyz nekdo nenecha ani dolar, tak je potreba zjistit proc..
    GIANT
    GIANT --- ---
    tak v USA jsem nebyl, ale nektery mi tvrdili, ze nedat tam dysko znamena koledovat si skoro vo presdrzku, protoze bez toho si pingl nic nevydela. teda pokud se to nezmenilo za poslednich 10 15 let.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    V USA prej (info z doslechu) když nenecháš tuzér, tak se tě okamžitě ptají, co nebylo v pořádku.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    DOCKINEZ: Myslim ze spropitne neni jediny zpusob jak vyjadrit spokojenost. Vcera jsme si s kamosem nechali po obede zavolat kuchare abychom mu podekovali a dali konstruktivni kritiku (domaci nudle do vyvaru misto rozvarenych spaget) a ten z toho byl tak vyjevenej, ze se nezmohl na slovo. Asi cekal, ze mu budem nadavat nebo proste na neco takovyho neni zvyklej. Pritom v cizine jsem bezne zazival, ze kuchar se sel projit po restauraci, s hostem si podal ruku (i proto, ze ji mel cistou!), zeptal se jak mu chutna a podobne. Ale ona se ta kultura snad casem objevi i u nas.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Spropitné? Češi ho dají, i když jsou nespokojení. Restauratéři pak tápou | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/spropitne-host-dat-nemusi-ale-at-rekne-co-je-spatne-fw3-/dobra-chut.aspx?c=A130405_154028_dobra-chut_mc
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Uff tak tohle je velka jizda...

    Peklo na talíři: Proč kuchaři neumí vařit
    Peklo na talíři: Proč kuchaři neumí vařit - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 805857)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/805857-peklo-na-taliri-proc-kuchari-neumi-varit
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Poláci si dávají panáka špiritusu a hned po něm panáka sirupu. Pak nemusíš zajídat.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    GENTIANA: Slušnej člověk si ho ředí. Doporučuje se kupříkladu homeopatická kapka jahodového sirupu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZOIDBERG: řiká doktor zoidberg...seems legit:)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: To je přehnané, musí být dobře vychlazený a je třeba zajídat každého panáka.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZOIDBERG: Ale kvalitní, účinný a přejdou po něm všechny běžné starosti, neb jeden bude zaměstnán řešením rozpuštěných zubů a spálené huby:D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Lékařský líh je sakra drahý...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    (Pokud by to někomu nedošlo, tak doma si klidně z čehokoli ometu prach, pavučiny a plíseň a sežeru to, ale v putyce se to jaksi dělat nedá, i když jde o věci, na kterých se nemá zas tak moc co zkazit...)

    Koukla jsem na internety, kolik tyhle srandy tak můžou stát. Tohle není na Kahlúu, to je na lékařský líh.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TOMBRIDER: dvě sedmičky.

    Pak jsem se zamyslela a šla do hlavního skladu chlastu, kde jsou rozličné podivné tlamolepy a našla jsem další Monin, litrák limetového, litrák Rosa's, obojí prošlé, a nějaké tlamolepy a likéry. Na Cointreau se asi nemá co zkazit, ale takové ty smetanové břečky datum spotřeby mají a všecky, které jsem vytáhla, jsou dávno po smrti.

    Takže to je potěšení pro mnoho košťat.

    Dělám kvartální statistiku pro ČSÚ. Nevím, proč a jak došla paní předešlá k tomu, že v lednu jsme tu měli odbydlených 27 člověkonocí, a že jí nějak nevadilo, že příjezdů má 274 - opravdu nejsme hodinový hotel. Asi si otevřu tu Kahlúu.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    GENTIANA: Jestli je to 0,7 tak to potěškoště....Jinak jako řádný alkoholik mám doma set Monin sirupů na různé koktejly...a mám je tůze rád....! :) Pokud nechytnou plíseň tak se dají pít i po datumu spotřeby v klidu.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam