• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: *koženém
    ZCR
    ZCR --- ---
    TAPINA: je pravda, že ruční porážka králíků a účast na několika zabijačkách (a to nemluvím o vyvrhování čerstvě střeleného divočáka na noční louce, trojice bažantů visících na balkoně na speciálním kořeném mnohařemínku, skládání půlky laně v garáži atd... holt dítě z myslivecké rodiny (i když však záhy odrodilec)) mi z raného dětství v paměti utkvěla dosti dobře, nicméně čtl jsem v tom útlém věku Tarzana, a ten to ještě navíc žral syrový... takže jsem se s tím vyrovnal dosti snadno.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: A kdyby drůbežárny byly uprostřed měst, jedí to honem všichni, aby ty slepice konečně ztichly (a přestaly smrdět).
    I volně chovaná šťastná a krásná perlička začne člověka štvát nejdéle třetí ráno svým věčných neskutečně hlasitým skřehotem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: tak co se týče biochemických pochodů, tak to je vcelku jasné.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: A nedaj s tím pokoj, co? :D "Kdyby jatka měla stěny ze skla, každý by byl vegetarián" - řekl kdysi pán, který evidentně v životě na jatkách nebyl, protože kdyby byl, tak by věděl, že tam každému členovi exkurze kapou sliny od samého začátku až na konec, kde naštěstí na pořádných jatkách, kde se i vyrábí masné produkty, bývá ochutnávka. A ta zmizí za minutu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Druhý den maso nejprve prudce opečte ze všech stran dohněda. "Platí jednoduchý princip, jako u všech pečení. Musíte ho na prudkém ohni rychle opéct a pěkně ho zatáhnout. Udělá to na něm krustu a šťáva se nedostane z masa ven," vysvětluje základní princip všech dobře udělaných pečení Pohlreich.

    Zdroj: http://hobby.idnes.cz/...ava-recept-pohlreich-dv1-/hobby-domov.aspx?c=A130612_143452_hobby-domov_mce

    Srv. Heston Blumenthal: "Searing soes not seal."
    A teď si vyberte, komu věříte :)
    MAKII
    MAKII --- ---
    STARE_CASY: Souhlasím!! A začínám se těšit na zimu. Od jisté doby se na zabíjačku těším víc než na Vánoce :)
    ZOIDBERG: My prasátko kupujem, většinou od chlapíka, co jich chová asi dvacítku, jako přivýdělek k důchodu, takže se nebojím, že by se prasátko nemělo dobře..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    STARE_CASY: s tvým dovětkem souhlasím. Schopnost porazit, oškubat, vyháčkovat a rozporcovat kura vytahuji při každém slovním útoku vegetariánů na téma "kdybys to viděla umřít..."
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    ZOIDBERG: na zabíjačce jsem byl xkrat, ale nic z toho jsem nekombinoval s džusem :)))
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ZOIDBERG: nožičky nevyhazovat! Z těch je výborný sulc! Nechá se to pár hodin povařit, vyberou se kosti i kopýtka a pak to v chladu pěkně ztuhne. Úplně se mi sbíhají sliny, když si vzpomenu na sulc, který dělávala moje babička a já ho chodil potají ujídat (protože mi ho nechtěla dávat, že to je prý sprosté jídlo a raději pro mne sehnala podpultový uheráček, který jsem ale upřímně nenáviděl).


    Ostatně soudím, že ten, kdo chce jíst maso, by si měl alespoň zkusit svou porci upravit od úplného začátku až po talíř. Není pochopitelně nutné to dělat hned se steakem či vepřovými žebírky, ale takovou slepici či kuře by měl zvládnout zabít, vykuchat, oškubat a připravit každý masožravec. Ta zkušenost je velmi užitečná a u většiny lidí, které jsem poznal, to vede k rozumnějšímu přístupu i v tom, že stojí za zamyšlení, nakolik je vhodné vyhazovat jakoukoli užitečnou část, když už jsme to zvíře zabili.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ALONSY: Však já si pažravého pseudokorýše zvolil jako avatar schválně :-) Ovšem z prasátka se opravdu spotřebuje vše od rypáčku až po ocásek, možná mimo kopýtek a části kůže. Tak to prostě je, a na zabíjačku se my, chudí kovozemědělci, vždycky tešili celý rok jako na svátek. ale už je to minulost. Prasátko nemá kdo chovat...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZOIDBERG: Krásně se ten popis hodí k tvé ikonce :))
    Jinak ne, nebyla a doufám že ani nebudu. Tohle dělání velké parády kolem zabíjení zvířat mě nikdy nebralo. Spíš naopak rozčilovalo.
    (Ale tak zase pro to prase je to asi lepší než velkochov a jatka, je to jedna z věcí, které mi vadí naprosto iracionálně:)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ALONSY: To jste nikdy nebyli na zabijačce? Právě z prasečího žaluku se dělá obal pro ty nejjakostnější tlačenky, takže je třeba žaludek vzít do ruky a pěkně očistit :-) Také střeva je třeba propláchnout a očistit, a co teprve, když se člověk se sekerkou v ruce dostává k lahodnému mozečku :-) Jo, to má něco do sebe.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MEYHAM: Jj, schválně jsem dávala jen odkaz.
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    ALONSY: nebudu se ten odkaz otvírat, fotka toho hnusu mě teď straší pokaždé když sáhnu na krabci s džusem ...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Ten hnus na dně džusu co tu kdysi byl vypadá fakt přesně jako prasečí žaludek: https://lh3.googleusercontent.com/...+Feed+Sever+Inflammation6506_10151415815991316_1854571621_n.jpg
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nebojte se roastbeefu, nejjednodušší úpravy hovězího, říká Pohlreich - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...ava-recept-pohlreich-dv1-/hobby-domov.aspx?c=A130612_143452_hobby-domov_mce
    VANEK
    VANEK --- ---
    KASUMI: No však, ale investovat do aktiv, která vzápětí odepíše, by Nejvyšší sotva pokládal za moudré.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Tady pálí každý, kdo má z čeho...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GENTIANA: plati zamestnavatel, ne? Teambuilding:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam