• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    STARE_CASY: s tvým dovětkem souhlasím. Schopnost porazit, oškubat, vyháčkovat a rozporcovat kura vytahuji při každém slovním útoku vegetariánů na téma "kdybys to viděla umřít..."
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    ZOIDBERG: na zabíjačce jsem byl xkrat, ale nic z toho jsem nekombinoval s džusem :)))
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ZOIDBERG: nožičky nevyhazovat! Z těch je výborný sulc! Nechá se to pár hodin povařit, vyberou se kosti i kopýtka a pak to v chladu pěkně ztuhne. Úplně se mi sbíhají sliny, když si vzpomenu na sulc, který dělávala moje babička a já ho chodil potají ujídat (protože mi ho nechtěla dávat, že to je prý sprosté jídlo a raději pro mne sehnala podpultový uheráček, který jsem ale upřímně nenáviděl).


    Ostatně soudím, že ten, kdo chce jíst maso, by si měl alespoň zkusit svou porci upravit od úplného začátku až po talíř. Není pochopitelně nutné to dělat hned se steakem či vepřovými žebírky, ale takovou slepici či kuře by měl zvládnout zabít, vykuchat, oškubat a připravit každý masožravec. Ta zkušenost je velmi užitečná a u většiny lidí, které jsem poznal, to vede k rozumnějšímu přístupu i v tom, že stojí za zamyšlení, nakolik je vhodné vyhazovat jakoukoli užitečnou část, když už jsme to zvíře zabili.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ALONSY: Však já si pažravého pseudokorýše zvolil jako avatar schválně :-) Ovšem z prasátka se opravdu spotřebuje vše od rypáčku až po ocásek, možná mimo kopýtek a části kůže. Tak to prostě je, a na zabíjačku se my, chudí kovozemědělci, vždycky tešili celý rok jako na svátek. ale už je to minulost. Prasátko nemá kdo chovat...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZOIDBERG: Krásně se ten popis hodí k tvé ikonce :))
    Jinak ne, nebyla a doufám že ani nebudu. Tohle dělání velké parády kolem zabíjení zvířat mě nikdy nebralo. Spíš naopak rozčilovalo.
    (Ale tak zase pro to prase je to asi lepší než velkochov a jatka, je to jedna z věcí, které mi vadí naprosto iracionálně:)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ALONSY: To jste nikdy nebyli na zabijačce? Právě z prasečího žaluku se dělá obal pro ty nejjakostnější tlačenky, takže je třeba žaludek vzít do ruky a pěkně očistit :-) Také střeva je třeba propláchnout a očistit, a co teprve, když se člověk se sekerkou v ruce dostává k lahodnému mozečku :-) Jo, to má něco do sebe.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MEYHAM: Jj, schválně jsem dávala jen odkaz.
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    ALONSY: nebudu se ten odkaz otvírat, fotka toho hnusu mě teď straší pokaždé když sáhnu na krabci s džusem ...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Ten hnus na dně džusu co tu kdysi byl vypadá fakt přesně jako prasečí žaludek: https://lh3.googleusercontent.com/...+Feed+Sever+Inflammation6506_10151415815991316_1854571621_n.jpg
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nebojte se roastbeefu, nejjednodušší úpravy hovězího, říká Pohlreich - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...ava-recept-pohlreich-dv1-/hobby-domov.aspx?c=A130612_143452_hobby-domov_mce
    VANEK
    VANEK --- ---
    KASUMI: No však, ale investovat do aktiv, která vzápětí odepíše, by Nejvyšší sotva pokládal za moudré.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Tady pálí každý, kdo má z čeho...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GENTIANA: plati zamestnavatel, ne? Teambuilding:)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: no, pro začátek se hodlám vytmelit sama. Dokud to nebude vypadat, že tu zůstanou déle, tak hodlám s těma investicema být opatrná.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZOIDBERG: nee, znáš nějaké, co mají hodně strýčků destilátorů?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GENTIANA: Nebyly ty učitelky z gymplu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: to chce tmelení týmu u někoho ve sklípku, kdo je to naučí. A teda tentokrát bez špetky ironie.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: naštěstí spíš ten jihozápad, jinak bychom to mohli dávno zabalit. A rekord drží učitelky z Frýdku-Místku, které tu byly na týdenní lyžařský výcvik. Pozvaly mě na slivovici a daly vybrat z dvanácti lahví od dvanácti různých strýčků.
    SAMMAEL: provozního bych k vínu nepustila, ještě by ho uhranul, ale má právo servisovat kompresor a cokoli od piva, to umí výborně. Personál se snažím školit, zatím se děvčátka vypracovala od No to ale já nevím (telecí ksicht) k Já vám zavolám paní vedoucí, ona vám řekne, v mezičase si aspoň čtou lístek, protože je zajímá samy od sebe, co máme a já zjišťuju, jaké víno se tak hodí ke kysanému zelí. Nebo k interiéru z roku 1973.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    GENTIANA: Ad víno: Záleží na tom, jak ten hotýlek vypadá a jak se chová personál. Pokud je vidět, že číšník pozná akorát červené a bílé, a to ještě jen za světla, tak si dám raději čaj. Nejsem odborník, a nemám zmapované vinice, takže bych nerad, aby mi donesl nějaké Chateau Headache jen proto, že provozní napsal do lístku cenu 300+, ergo to musí být kvalita.
    Ale jinak jsem pro variantu c).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: Vlastní pozorování + potvrzení od Matesoly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam