• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KASUMI: Aby na jeho pozadí vynikla Pohlreichova genialita & zkušenost, neasi.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Vcera jsem na to poprve koukla a zadnej zazrak. To krovi je tam jako k cemu??
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    TAPINA: To bude nějaký divný atavismus, já dostala ukrutný hlad i na pitvě - a to nejím maso žádné, tedy ani lidské.
    KEEE
    KEEE --- ---
    docela se bavím tím, jak to jídlo vypadá jinak když ho uvaří a naloží Zdéňa a jinak na těch promo fotkách, co tam jsou v prostřizích :o)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dreďák mě po dnešním díle sere neskutečně.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Já s tím STARE_CASY: Souhlasím, ale to nic nemění na tom, že pokud nastane ten zánik civilizace a já budu odkázaná na to zabít si to sama nebo chcípnout hlady asi chcípnu hlady :)

    I když už asi ne. S divokým zvířetem bych možná problém nemněla. Ale ty prasátka na zabijačku a králíci, to jsou prostě domácí mazlíci, to by nešlo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: muhehe - čímž se dostáváme zpětně k tomu hřímání na nedouky ;-)

    A přesto od slušnýho kuchaře a dokonce ani od televizního kuchaře nechci aby plně rozuměl biochemii, protože český Heston je ještě někde hodně v plenkách.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    To je blázen, takhle si vyhrát s hranolkama. Ale musej bejt luxusní :) samozřejmě nezapomněl na ocet

    How To Cook Like Heston S01E06 Potato - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=F-VsLRVemzk
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: (jo a nedělal jsem to osobně, pouze přihlížel, a po tepelné úpravě s chutí konzumoval výsledky :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: *koženém
    ZCR
    ZCR --- ---
    TAPINA: je pravda, že ruční porážka králíků a účast na několika zabijačkách (a to nemluvím o vyvrhování čerstvě střeleného divočáka na noční louce, trojice bažantů visících na balkoně na speciálním kořeném mnohařemínku, skládání půlky laně v garáži atd... holt dítě z myslivecké rodiny (i když však záhy odrodilec)) mi z raného dětství v paměti utkvěla dosti dobře, nicméně čtl jsem v tom útlém věku Tarzana, a ten to ještě navíc žral syrový... takže jsem se s tím vyrovnal dosti snadno.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: A kdyby drůbežárny byly uprostřed měst, jedí to honem všichni, aby ty slepice konečně ztichly (a přestaly smrdět).
    I volně chovaná šťastná a krásná perlička začne člověka štvát nejdéle třetí ráno svým věčných neskutečně hlasitým skřehotem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: tak co se týče biochemických pochodů, tak to je vcelku jasné.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: A nedaj s tím pokoj, co? :D "Kdyby jatka měla stěny ze skla, každý by byl vegetarián" - řekl kdysi pán, který evidentně v životě na jatkách nebyl, protože kdyby byl, tak by věděl, že tam každému členovi exkurze kapou sliny od samého začátku až na konec, kde naštěstí na pořádných jatkách, kde se i vyrábí masné produkty, bývá ochutnávka. A ta zmizí za minutu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Druhý den maso nejprve prudce opečte ze všech stran dohněda. "Platí jednoduchý princip, jako u všech pečení. Musíte ho na prudkém ohni rychle opéct a pěkně ho zatáhnout. Udělá to na něm krustu a šťáva se nedostane z masa ven," vysvětluje základní princip všech dobře udělaných pečení Pohlreich.

    Zdroj: http://hobby.idnes.cz/...ava-recept-pohlreich-dv1-/hobby-domov.aspx?c=A130612_143452_hobby-domov_mce

    Srv. Heston Blumenthal: "Searing soes not seal."
    A teď si vyberte, komu věříte :)
    MAKII
    MAKII --- ---
    STARE_CASY: Souhlasím!! A začínám se těšit na zimu. Od jisté doby se na zabíjačku těším víc než na Vánoce :)
    ZOIDBERG: My prasátko kupujem, většinou od chlapíka, co jich chová asi dvacítku, jako přivýdělek k důchodu, takže se nebojím, že by se prasátko nemělo dobře..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    STARE_CASY: s tvým dovětkem souhlasím. Schopnost porazit, oškubat, vyháčkovat a rozporcovat kura vytahuji při každém slovním útoku vegetariánů na téma "kdybys to viděla umřít..."
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    ZOIDBERG: na zabíjačce jsem byl xkrat, ale nic z toho jsem nekombinoval s džusem :)))
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ZOIDBERG: nožičky nevyhazovat! Z těch je výborný sulc! Nechá se to pár hodin povařit, vyberou se kosti i kopýtka a pak to v chladu pěkně ztuhne. Úplně se mi sbíhají sliny, když si vzpomenu na sulc, který dělávala moje babička a já ho chodil potají ujídat (protože mi ho nechtěla dávat, že to je prý sprosté jídlo a raději pro mne sehnala podpultový uheráček, který jsem ale upřímně nenáviděl).


    Ostatně soudím, že ten, kdo chce jíst maso, by si měl alespoň zkusit svou porci upravit od úplného začátku až po talíř. Není pochopitelně nutné to dělat hned se steakem či vepřovými žebírky, ale takovou slepici či kuře by měl zvládnout zabít, vykuchat, oškubat a připravit každý masožravec. Ta zkušenost je velmi užitečná a u většiny lidí, které jsem poznal, to vede k rozumnějšímu přístupu i v tom, že stojí za zamyšlení, nakolik je vhodné vyhazovat jakoukoli užitečnou část, když už jsme to zvíře zabili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam