• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Konečně jsem zkouknul 4. díl Vařte jako šéf...ty 3 kokoti mě začínaj neskutečně srát. Hlavně ten s tou helmou...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Říkejte si co chcete, mně se Vařte jako šéf líbí, já tam vždycky na něco dostanu strašnou chuť a musím to pak uvařit. Kulajda se povedla na jedničku, dál se chystám na rostbíf. Ten jsem v životě nedělala, nejedla, ale teď ho musím mít.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Jsem zrovna vcera dojizdel resty aktualne bezicich sezon HK a MC, takze me potom tenhle nahodnej prispevek ve FB feedu fakt pobavil o to vic, to je presny... :-)

    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    DOCKINEZ: vcera jsem vyzkousel prvni domaci majonezu:

    myslim, ze kritickej faktor je mnozstvi oleje, ackoliv se to nezda, tak cim vic oleje tim vic to "pudinkovati", ze zacatku jsem byl taky skeptickej a po 10 minutach slehani porad ne a ne zhoustnout, ale jak jsem pridaval a pridaval, tak to vypadalo porad lepe
    na 2 zloutky cca 3dcl oleje
    VANEK
    VANEK --- ---
    STARE_CASY: Anebo co má kdo proti separátu? ;-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    STARE_CASY: Když už jsme u nevyhazování, dneska tu je jenom tlupa děcek. Večeřím osm netknutých porcí kompotu. Není to maso, ale do plechovky se to nacpat nedá a přece to nezahodím.

    Aneb neflusejte do jídla, myslete na hladový personál. Jo, občas dojídám a dopíjím zbytky, ale když si někdo objedná flašku výběru z hroznů, nákupní cena 244 bez DPH, upije sklenici a půl a odkráčí středem, tak to přece nevyleju, ani nezahodím ty nedotčené brambory.

    Kura ani skot zpracovat neumím, ale kdyby na to přišlo, tak maso nemusím jíst vůbec.
    KEEE
    KEEE --- ---
    KASUMI: ze začátku mi to nepřišlo, ale s těma řízkama to bylo vyloženě nahraný a to už mi teda vadí...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WITTGENSTEIN: prislo mi to desne trapny..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KASUMI: Aby na jeho pozadí vynikla Pohlreichova genialita & zkušenost, neasi.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Varte jako sef! 04 - Maso.avi | Ulož.to
    http://www.uloz.to/x2vXfDqP/varte-jako-sef-04-maso-avi
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Vcera jsem na to poprve koukla a zadnej zazrak. To krovi je tam jako k cemu??
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    TAPINA: To bude nějaký divný atavismus, já dostala ukrutný hlad i na pitvě - a to nejím maso žádné, tedy ani lidské.
    KEEE
    KEEE --- ---
    docela se bavím tím, jak to jídlo vypadá jinak když ho uvaří a naloží Zdéňa a jinak na těch promo fotkách, co tam jsou v prostřizích :o)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dreďák mě po dnešním díle sere neskutečně.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Já s tím STARE_CASY: Souhlasím, ale to nic nemění na tom, že pokud nastane ten zánik civilizace a já budu odkázaná na to zabít si to sama nebo chcípnout hlady asi chcípnu hlady :)

    I když už asi ne. S divokým zvířetem bych možná problém nemněla. Ale ty prasátka na zabijačku a králíci, to jsou prostě domácí mazlíci, to by nešlo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: muhehe - čímž se dostáváme zpětně k tomu hřímání na nedouky ;-)

    A přesto od slušnýho kuchaře a dokonce ani od televizního kuchaře nechci aby plně rozuměl biochemii, protože český Heston je ještě někde hodně v plenkách.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    To je blázen, takhle si vyhrát s hranolkama. Ale musej bejt luxusní :) samozřejmě nezapomněl na ocet

    How To Cook Like Heston S01E06 Potato - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=F-VsLRVemzk
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: (jo a nedělal jsem to osobně, pouze přihlížel, a po tepelné úpravě s chutí konzumoval výsledky :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: *koženém
    ZCR
    ZCR --- ---
    TAPINA: je pravda, že ruční porážka králíků a účast na několika zabijačkách (a to nemluvím o vyvrhování čerstvě střeleného divočáka na noční louce, trojice bažantů visících na balkoně na speciálním kořeném mnohařemínku, skládání půlky laně v garáži atd... holt dítě z myslivecké rodiny (i když však záhy odrodilec)) mi z raného dětství v paměti utkvěla dosti dobře, nicméně čtl jsem v tom útlém věku Tarzana, a ten to ještě navíc žral syrový... takže jsem se s tím vyrovnal dosti snadno.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: A kdyby drůbežárny byly uprostřed měst, jedí to honem všichni, aby ty slepice konečně ztichly (a přestaly smrdět).
    I volně chovaná šťastná a krásná perlička začne člověka štvát nejdéle třetí ráno svým věčných neskutečně hlasitým skřehotem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: tak co se týče biochemických pochodů, tak to je vcelku jasné.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: A nedaj s tím pokoj, co? :D "Kdyby jatka měla stěny ze skla, každý by byl vegetarián" - řekl kdysi pán, který evidentně v životě na jatkách nebyl, protože kdyby byl, tak by věděl, že tam každému členovi exkurze kapou sliny od samého začátku až na konec, kde naštěstí na pořádných jatkách, kde se i vyrábí masné produkty, bývá ochutnávka. A ta zmizí za minutu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Druhý den maso nejprve prudce opečte ze všech stran dohněda. "Platí jednoduchý princip, jako u všech pečení. Musíte ho na prudkém ohni rychle opéct a pěkně ho zatáhnout. Udělá to na něm krustu a šťáva se nedostane z masa ven," vysvětluje základní princip všech dobře udělaných pečení Pohlreich.

    Zdroj: http://hobby.idnes.cz/...ava-recept-pohlreich-dv1-/hobby-domov.aspx?c=A130612_143452_hobby-domov_mce

    Srv. Heston Blumenthal: "Searing soes not seal."
    A teď si vyberte, komu věříte :)
    MAKII
    MAKII --- ---
    STARE_CASY: Souhlasím!! A začínám se těšit na zimu. Od jisté doby se na zabíjačku těším víc než na Vánoce :)
    ZOIDBERG: My prasátko kupujem, většinou od chlapíka, co jich chová asi dvacítku, jako přivýdělek k důchodu, takže se nebojím, že by se prasátko nemělo dobře..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    STARE_CASY: s tvým dovětkem souhlasím. Schopnost porazit, oškubat, vyháčkovat a rozporcovat kura vytahuji při každém slovním útoku vegetariánů na téma "kdybys to viděla umřít..."
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    ZOIDBERG: na zabíjačce jsem byl xkrat, ale nic z toho jsem nekombinoval s džusem :)))
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ZOIDBERG: nožičky nevyhazovat! Z těch je výborný sulc! Nechá se to pár hodin povařit, vyberou se kosti i kopýtka a pak to v chladu pěkně ztuhne. Úplně se mi sbíhají sliny, když si vzpomenu na sulc, který dělávala moje babička a já ho chodil potají ujídat (protože mi ho nechtěla dávat, že to je prý sprosté jídlo a raději pro mne sehnala podpultový uheráček, který jsem ale upřímně nenáviděl).


    Ostatně soudím, že ten, kdo chce jíst maso, by si měl alespoň zkusit svou porci upravit od úplného začátku až po talíř. Není pochopitelně nutné to dělat hned se steakem či vepřovými žebírky, ale takovou slepici či kuře by měl zvládnout zabít, vykuchat, oškubat a připravit každý masožravec. Ta zkušenost je velmi užitečná a u většiny lidí, které jsem poznal, to vede k rozumnějšímu přístupu i v tom, že stojí za zamyšlení, nakolik je vhodné vyhazovat jakoukoli užitečnou část, když už jsme to zvíře zabili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam