• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RESTINPEACE: do verejnyho stravovani majoneza z vajec stejne nesmi
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DOCKINEZ & RESTINPEACE: Já si po přečtení vašich zkušeností s výrobou domácí majonézy vzpomněl, kterak takhle v dobách mého dětství čas od času dělávám v neděli táta majonézu mámě do bramborového salátu, a že mu to vždycky hrozně dlouho trvalo (cca půl hodiny). Tak jsem mu zavolal a zeptal jsem, co je podle něj pro její dělání klíčové. Řekl, že to vždycky dělá z jednoho žloutku (druhý přidával jen tehdy, pokud to přehnal s olejem a moc mu to zřídlo), špetky soli a slunečnicového oleje. Asi nejdůležitější je prý zpočátku postupné přidávání hrozně malého množství oleje - takřka po kapkách. No, a pak už jen malou vařečkou míchat, míchat a míchat až do zblbnutí zhoustnutí. Nakonec ještě dodal, že jednou zkoušel dělat majonézu z olivového oleje a nebylo to údajně úplně ono..
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    DOCKINEZ: vcera jsem vyzkousel prvni domaci majonezu:

    myslim, ze kritickej faktor je mnozstvi oleje, ackoliv se to nezda, tak cim vic oleje tim vic to "pudinkovati", ze zacatku jsem byl taky skeptickej a po 10 minutach slehani porad ne a ne zhoustnout, ale jak jsem pridaval a pridaval, tak to vypadalo porad lepe
    na 2 zloutky cca 3dcl oleje
    VANEK
    VANEK --- ---
    STARE_CASY: Anebo co má kdo proti separátu? ;-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    STARE_CASY: Když už jsme u nevyhazování, dneska tu je jenom tlupa děcek. Večeřím osm netknutých porcí kompotu. Není to maso, ale do plechovky se to nacpat nedá a přece to nezahodím.

    Aneb neflusejte do jídla, myslete na hladový personál. Jo, občas dojídám a dopíjím zbytky, ale když si někdo objedná flašku výběru z hroznů, nákupní cena 244 bez DPH, upije sklenici a půl a odkráčí středem, tak to přece nevyleju, ani nezahodím ty nedotčené brambory.

    Kura ani skot zpracovat neumím, ale kdyby na to přišlo, tak maso nemusím jíst vůbec.
    KEEE
    KEEE --- ---
    KASUMI: ze začátku mi to nepřišlo, ale s těma řízkama to bylo vyloženě nahraný a to už mi teda vadí...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WITTGENSTEIN: prislo mi to desne trapny..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KASUMI: Aby na jeho pozadí vynikla Pohlreichova genialita & zkušenost, neasi.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Varte jako sef! 04 - Maso.avi | Ulož.to
    http://www.uloz.to/x2vXfDqP/varte-jako-sef-04-maso-avi
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Vcera jsem na to poprve koukla a zadnej zazrak. To krovi je tam jako k cemu??
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    TAPINA: To bude nějaký divný atavismus, já dostala ukrutný hlad i na pitvě - a to nejím maso žádné, tedy ani lidské.
    KEEE
    KEEE --- ---
    docela se bavím tím, jak to jídlo vypadá jinak když ho uvaří a naloží Zdéňa a jinak na těch promo fotkách, co tam jsou v prostřizích :o)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dreďák mě po dnešním díle sere neskutečně.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Já s tím STARE_CASY: Souhlasím, ale to nic nemění na tom, že pokud nastane ten zánik civilizace a já budu odkázaná na to zabít si to sama nebo chcípnout hlady asi chcípnu hlady :)

    I když už asi ne. S divokým zvířetem bych možná problém nemněla. Ale ty prasátka na zabijačku a králíci, to jsou prostě domácí mazlíci, to by nešlo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: muhehe - čímž se dostáváme zpětně k tomu hřímání na nedouky ;-)

    A přesto od slušnýho kuchaře a dokonce ani od televizního kuchaře nechci aby plně rozuměl biochemii, protože český Heston je ještě někde hodně v plenkách.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    To je blázen, takhle si vyhrát s hranolkama. Ale musej bejt luxusní :) samozřejmě nezapomněl na ocet

    How To Cook Like Heston S01E06 Potato - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=F-VsLRVemzk
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: (jo a nedělal jsem to osobně, pouze přihlížel, a po tepelné úpravě s chutí konzumoval výsledky :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: *koženém
    ZCR
    ZCR --- ---
    TAPINA: je pravda, že ruční porážka králíků a účast na několika zabijačkách (a to nemluvím o vyvrhování čerstvě střeleného divočáka na noční louce, trojice bažantů visících na balkoně na speciálním kořeném mnohařemínku, skládání půlky laně v garáži atd... holt dítě z myslivecké rodiny (i když však záhy odrodilec)) mi z raného dětství v paměti utkvěla dosti dobře, nicméně čtl jsem v tom útlém věku Tarzana, a ten to ještě navíc žral syrový... takže jsem se s tím vyrovnal dosti snadno.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: A kdyby drůbežárny byly uprostřed měst, jedí to honem všichni, aby ty slepice konečně ztichly (a přestaly smrdět).
    I volně chovaná šťastná a krásná perlička začne člověka štvát nejdéle třetí ráno svým věčných neskutečně hlasitým skřehotem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam