• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    KEEE
    KEEE --- ---
    KASUMI: ze začátku mi to nepřišlo, ale s těma řízkama to bylo vyloženě nahraný a to už mi teda vadí...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WITTGENSTEIN: prislo mi to desne trapny..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KASUMI: Aby na jeho pozadí vynikla Pohlreichova genialita & zkušenost, neasi.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Varte jako sef! 04 - Maso.avi | Ulož.to
    http://www.uloz.to/x2vXfDqP/varte-jako-sef-04-maso-avi
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Vcera jsem na to poprve koukla a zadnej zazrak. To krovi je tam jako k cemu??
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    TAPINA: To bude nějaký divný atavismus, já dostala ukrutný hlad i na pitvě - a to nejím maso žádné, tedy ani lidské.
    KEEE
    KEEE --- ---
    docela se bavím tím, jak to jídlo vypadá jinak když ho uvaří a naloží Zdéňa a jinak na těch promo fotkách, co tam jsou v prostřizích :o)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dreďák mě po dnešním díle sere neskutečně.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Já s tím STARE_CASY: Souhlasím, ale to nic nemění na tom, že pokud nastane ten zánik civilizace a já budu odkázaná na to zabít si to sama nebo chcípnout hlady asi chcípnu hlady :)

    I když už asi ne. S divokým zvířetem bych možná problém nemněla. Ale ty prasátka na zabijačku a králíci, to jsou prostě domácí mazlíci, to by nešlo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: muhehe - čímž se dostáváme zpětně k tomu hřímání na nedouky ;-)

    A přesto od slušnýho kuchaře a dokonce ani od televizního kuchaře nechci aby plně rozuměl biochemii, protože český Heston je ještě někde hodně v plenkách.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    To je blázen, takhle si vyhrát s hranolkama. Ale musej bejt luxusní :) samozřejmě nezapomněl na ocet

    How To Cook Like Heston S01E06 Potato - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=F-VsLRVemzk
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: (jo a nedělal jsem to osobně, pouze přihlížel, a po tepelné úpravě s chutí konzumoval výsledky :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: *koženém
    ZCR
    ZCR --- ---
    TAPINA: je pravda, že ruční porážka králíků a účast na několika zabijačkách (a to nemluvím o vyvrhování čerstvě střeleného divočáka na noční louce, trojice bažantů visících na balkoně na speciálním kořeném mnohařemínku, skládání půlky laně v garáži atd... holt dítě z myslivecké rodiny (i když však záhy odrodilec)) mi z raného dětství v paměti utkvěla dosti dobře, nicméně čtl jsem v tom útlém věku Tarzana, a ten to ještě navíc žral syrový... takže jsem se s tím vyrovnal dosti snadno.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: A kdyby drůbežárny byly uprostřed měst, jedí to honem všichni, aby ty slepice konečně ztichly (a přestaly smrdět).
    I volně chovaná šťastná a krásná perlička začne člověka štvát nejdéle třetí ráno svým věčných neskutečně hlasitým skřehotem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: tak co se týče biochemických pochodů, tak to je vcelku jasné.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: A nedaj s tím pokoj, co? :D "Kdyby jatka měla stěny ze skla, každý by byl vegetarián" - řekl kdysi pán, který evidentně v životě na jatkách nebyl, protože kdyby byl, tak by věděl, že tam každému členovi exkurze kapou sliny od samého začátku až na konec, kde naštěstí na pořádných jatkách, kde se i vyrábí masné produkty, bývá ochutnávka. A ta zmizí za minutu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Druhý den maso nejprve prudce opečte ze všech stran dohněda. "Platí jednoduchý princip, jako u všech pečení. Musíte ho na prudkém ohni rychle opéct a pěkně ho zatáhnout. Udělá to na něm krustu a šťáva se nedostane z masa ven," vysvětluje základní princip všech dobře udělaných pečení Pohlreich.

    Zdroj: http://hobby.idnes.cz/...ava-recept-pohlreich-dv1-/hobby-domov.aspx?c=A130612_143452_hobby-domov_mce

    Srv. Heston Blumenthal: "Searing soes not seal."
    A teď si vyberte, komu věříte :)
    MAKII
    MAKII --- ---
    STARE_CASY: Souhlasím!! A začínám se těšit na zimu. Od jisté doby se na zabíjačku těším víc než na Vánoce :)
    ZOIDBERG: My prasátko kupujem, většinou od chlapíka, co jich chová asi dvacítku, jako přivýdělek k důchodu, takže se nebojím, že by se prasátko nemělo dobře..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam