• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ALONSY: spis to hadam podobnym smerem jako zakaz podavani jakehokoliv syroveho masa, napr. tataraku, nebo ze v provozovne musi byt dostupna pitna voda o teplote 60 C, ale jeste jsem nikoho takovou pit nevidel :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: s tímhle to bylo celkem humorné, protože jaksi najednou se (asi před měsícem) ozvala přes facebook autorka a že teda napíše článek a že do zítřka jí mám dodat fotku ve vysokém rozlišení. Nic jiného vědět nechtěla a na nic se neptala.

    Fotku nemám a ani nemám rozumný foťák, kterým bych ji vyrobila. Což jsem ji jaksi sdělila (a teda je to dost vidět na těch fotkách, které si dělám sama, že. A taky je to důvod proč spousta fotek jsou odjinud).


    Nakonec jsem v tom článku alespoń ve velmi vybrané společnosti.

    Pokud máte někdo hluboko ve skříni nějakou starší digitální zrcadlovku k dlouhodobému zapůjčení (či pronájmu za naturálie), tak tím výrazně pomůžete obrazové dokumentaci blogýsku ;-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PALEONTOLOG: To je něco jako to nařízení že vývary nesmí být z masa?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RESTINPEACE: do verejnyho stravovani majoneza z vajec stejne nesmi
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    OMNIHASH: Když čtu tvé příhody, tak si pokaždé hluboce oddechnu, že jsem na tom vlastně docela dobře.

    Dnes kuchtík řešil problém, aneb, co se ta mládež ve škole kurva dozví? Netopí plotna. Netopí plotna... přišel údržbář a pravil Ty vole, na indukční plotně máš hliníkovou pánev. Problem solved a kuchtík má dnes velký červený puntík, protože když jsem si řekla o dobře propečená míchaná vajca, udělal mi je tak, jak je mám ráda, po způsobu velitele Elánia.

    Taky dnes nastupuje nový kuchař a čeká ho zkouška bojem, protože dnes přijede asi 110 lidí a budem mít týden narváno po střechu.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GENTIANA: : to mi připomíná, jak sem si ve sklepě rozsek nos 30 klíčem, kterej byl vzpříčenej v loupačce brambor, protože kuchař byl línej nahlásit urvanou páčku a vyřešil to po kutilsku. Pět minut sem ho lomcoval oběma rukama, až konečně povolil. KO prvním úderem.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Veselá vsuvka z lesa: první pracovní úraz.

    Dělala jsem pořádek ve sklepě, upustila jsem láhev vína a zasáhl mě šrapnel.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DOCKINEZ & RESTINPEACE: Já si po přečtení vašich zkušeností s výrobou domácí majonézy vzpomněl, kterak takhle v dobách mého dětství čas od času dělávám v neděli táta majonézu mámě do bramborového salátu, a že mu to vždycky hrozně dlouho trvalo (cca půl hodiny). Tak jsem mu zavolal a zeptal jsem, co je podle něj pro její dělání klíčové. Řekl, že to vždycky dělá z jednoho žloutku (druhý přidával jen tehdy, pokud to přehnal s olejem a moc mu to zřídlo), špetky soli a slunečnicového oleje. Asi nejdůležitější je prý zpočátku postupné přidávání hrozně malého množství oleje - takřka po kapkách. No, a pak už jen malou vařečkou míchat, míchat a míchat až do zblbnutí zhoustnutí. Nakonec ještě dodal, že jednou zkoušel dělat majonézu z olivového oleje a nebylo to údajně úplně ono..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OMNIHASH: to je jiste ulet, ale jeden extrem neznamena, ze se vsechno ostatni, co je postavene na hlavu, tvari normalne.. je to jen o tom, jestli je realita subjektivne prijatelna a nebo nemam sil, aby byla realuta lepsi a nebo bojuju za to, aby lepsi byla, ale jeste to je stale v plenkach

    protoze ano, jak jsem pochopil, v bruntalu ted ma gentiana provozniho, co sice zvlada praci sefkuchare, ale nezvlada praci provozniho, mezi ktere, imho, organizavani rautu sice taky patri, ale je to jedna z mnoha dalsich veci.. pravda je, ze je to o rozdeleni kompetenci,ale na provozaka patri papiry, odpovednost za to, ze provoz jede s platnou legislativou soucinne, ze ma ucetni podklady pro vyplaty, ze se rozbilo okno a ze sefkuchar dobre vari.. a ted to prichazi, prace sefkuchare a provozniho jde blbe skloubit v tom ohledu, ze sefkuchar ma dost prace s varenim, kor delanim provozniho.. harmonogramy revizi, sem tam doprovodit urednika, obstaravat servis zarizeni a personalni veci primo v poli, sklad, sanita, poplachove a pozarni smernuce, dalsi legislativa, to vsechno obstarava - sjednava a pokud to nedela, neni provozni.. nejakej raut, to uz je jen neschopnost organizovat akce.
    pokud je snaha toho chlapa do provozniho obout, chapu, ze to musi postupne prijit, ale jestli to neprichazi, neni co resit
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ALONSY: no ok, to nic moc nedokazuje, krom tveho subjektivniho nazoru... ja to prave pouzil a nejsem ani HR a ani zamestnanec (o vymatlanosti se da polemizovat)
    dyt se to da pouzit skoro na jakekoli Konkurencni prostredi, kde se lidi nemaj flakat, ale byt cilevedomi (sport a urcita prace, jasne priklady)

    pokud nekomu nevoni fraze, nebo tahle... tak je to asi jako nekomu jinemu nevoni Segedin - tady de jen o slovickareni a subjektivni blaboly s minimalni argumentaci - sorry za todle OT, necekal sem, ze todle muze hodit vlnu... a ja du radsi neco uvarit ;)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    CHORCHE: Občas to používaj tak akorát vymatlaní zaměstnanci HR.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VIDEO: Vyzkoušejte upravit rybu pošírováním, doporučuje Pohlreich - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...ch-posirovany-candat-dg4-/hobby-domov.aspx?c=A130625_120857_hobby-domov_bma
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    OMNIHASH: Někdo si špatně vysvětlil koktejl Molotov?
    MASOUN
    MASOUN --- ---
    PETER_PAN: ano, zřejmě neznáš
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    OMNIHASH: to je asi duvod, proc uz uvazuju o praci v kanclu, plne s tebou souhlasim, ze to je uplne o necem jinem (manager v bance a v nejakem provozu, prace s lidma, co nemaj Tituly... atd.) - ten v bance se kolikrat tvari vic utrapene, a to se mu treba jen rozbil kavovar na chodbe (to je bohuzel taky true story)

    ta tva true story zni docela dobre pritazene za vlasy, ale protoze pochazim ze Sumavy, tak tam plne chapu treba tu silu ze Strakonic - je to dane regionem, hustotou zalidneni, kupni silou... na druhou stranu ta pani asi travila denne stejne casu na dojezd do prace, jako x lidi po Praze, mozna i min

    akorat mi neprijde uplne normalni to, co popisujes - povazuju to za nejakou chybu, zamestnat debily a byt s tim v pohode, dokud fakt nehori - ja na to koukam asi tak, ze tim to je jen otazka casu, kdy horet bude
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MASOUN: neni, neznam trefnejsi obrat
    MASOUN
    MASOUN --- ---
    CHORCHE: myslím, že nešlo o nepochopení obratu, ale o to, že je to bohapustá fráze a nesmysl
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    PANTAREI: tak si zas v klidu sedni, lidi trpici tak silnyma emocema i po precteni neceho vesmes nijakeho na nyxu musi byt porad v ohrozeni zivota nebo co ti na to mam rict, nepochopeni psaneho textu? je to jen slovni obrat, to se obcas pouziva... +tady na miste, kdyz Provozak zapomene na Raut (ma to na haku totalne a nebo na to nema)

    utrit vejce ti problem nedela, tam rozumis o co jde nebo lestis vejce uterkou jak blazen?
    vychazim z tve logiky veci a ta mi prijde hodne uzkoprsa, protoze chapes co rikam, a pichas do ptakoviny - to je docela na nic
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GENTIANA: Jen klid, podobný pošklebky vydávaj lidi, co seděj někde v kanclu naprosto bez představy, jak složitá je domluva s dělným lidem. Měli sme hotel na Šumavě, zatím to popisuješ ještě standartně, dokud nehoní nejvyšší provozáka kolem hotelu s dranžírákem v ruce, a kuchaři nezapálej sklad jídla při simulování náletu B-17 na vietkongskou vesnici pomocí parpalíček, plastovejch figurek do pohárů a lahve benzínu do zapalovače, tak se nic neděje (true story)...

    A paní na loupání brambor jsme taky sehnali až o třicet kiláků vedle ve Strakonicích.
    PANTAREI
    PANTAREI --- ---
    CHORCHE: Tah na branku??? Proč má mít kdokoliv jiný kromě hokejistů (a snad fotbalistů) tah na branku??? Sorry, ale mě tenhle obrat vždycyk spolehlivě nadzvedne ze židle...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam