CHORCHE: na oplatku ja nesouhlasim s tim, aby osoba najata na ukol A nemohla udelat ukol B, protoze je to aktualne potreba udelat. nemluvim o zneni zakonniku prace, kdy ma zamemstnavatel privilegium pridelit zamestnanci docasne nahradni praci, to je prirozene. mam na mysli stav, kdy se lidi z tymu hadaji o to, kdo co NEBUDE delat, protoze...a jelikoz. kdyz je potreba vytrit zvratky, umejt nadobi nebo vylestit sklo, tak to dela ten, kdo zrovna muze. to muze bejt dokonce i provozni nebo majitel. a proc, protoze si hledi vysledku a pridava svou kapku do mlyna a snaha se scita nekam do spolecnyho vektoru. tehdy tym tahne za jeden provaz. vitejte v kapitalismu!
to, ze si chce provozni odepsat suroviny sam je sice hezky, ale jak to chce udelat po tejdnu vyroby? neco mi na tom smrdi. chapu, ze vsude nemuze bejt skladnik a nejde tak odepisovat ze skladu prubezne, ale provoznimu by prece pomohlo, kdyby znal pohyby materialu v prubehu tejdne. po tejdnu to jenom secte. to jakoze po tejdnu mrkne do skladu, co chybi odepise do vyroby a jede se dal? nebo to rozpocte podle prodeje a odepise prumer? to mi taky smrdi, neb se to pozna az podle inventury a pak se vinik za ztratu nenajde. neni lehci vec nez jmenovat zastupce provozniho/predaka, co by tudle kompetenci vzal docasne na sebe, se zodpovednosti, ale nutne taky nejakou korunou navic.
na jedny strane motivace, na druhy strane postihy, viz svevolny narazeni nealko becky.