Lekce 1: počítáme do deseti.
Lekce 2: základy čtení
Lekce 3: geometrie - rozdíl mezi řádkem a sloupcem
Dělala jsem inventuru v recepci. Přebývalo zboží i peníze. Protože do účetnictví vidím jenom já, zaprvé protože proto, zadruhé kvůli snížené gramotnosti zaměstnanců, jsem nadbytky obého odebrala a předstírala, že je to regulérní tržba, a uložila do černého fondu. Kromě toho, ono to stejně bude chybět někde jinde, je jen otázka času, kdy to vyhřezne.
Postřehy: Recepční si uskládala sloupečky desetikorun do čtverečku 3x3 a pravila A tady je tisícovka. Já jí řekla, že jenom 900. Ona to přepočítala a vyšlo jí deset. Přepočítala to znovu a vyšlo jí deset. Jednou od někoho dostane přes držku, že se ho snaží obrat.
Došla zásilka z Rakvic, takže ve svém skladě mám vína sice řádně zaúčtovaná, která si řádně zaplatím, ale v žádném případě je nehodlám prodávat těm mizernejm hostům, co se tu motají, zavazí a špiní ubrusy. Kvůli zjednodušení to mám naskladněné jako Malverinu, takže jsem si vzala láhev Cabernetu Moravia a u baru jsem řekla Namarkujte mi tam Malverinu. Je to pod bílým vínem, ukažteobrazovku, úplně napravo, třetí řádek shora. Tak servírka počítala odprava, jedna, dva, tři, tohle? Ne sloupek, řádek. Tak to zkusila znova, z druhé strany. Pomohla jsem jí, že na té straně u ledničky, a třetí shora, takže zas začla počítat zleva. Nakonec to nějak přeprala dřív, než jsem přeskočila pult a uškrtila ji.
Akorát mám pocit, že poddaní jsou dost vychcaní na to, aby vyčíhli, že když mě dokonale otráví, jenom zakoulím očima, v duchu jim popřeju pomalou smrt a jdu se radši projít, abych jim k této nepomohla.