• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    DUCK
    DUCK --- ---
    SIRLOON: V tom clanku je receno, ze mas pravo pozadovat overene meridlo na 0,47l
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    SIRLOON: Blbě jsem se vyjádřil. Nepříjde mi to v pořádku, je to víc košer, než když píšou půl litru a točej podmírák. Tady to víš předem. Ale i tak se to ojebává, nečekaně...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    JANZAT: hele oni si ale lidi neuvedomuji jednu vec :) je sice super, ze pisou ze tam bude mensi objem nez bys cekal, ale na tech pulitrech je ryska pro kontrolu. jak budes kontrolovat v pulitru, ze mas o 0.03 litru mene, kdyz to nemas podle ceho merit? klidne ti daji o pul deci mene a vis hovno a kdyz pujdes za vycepakem, ze chces videt jeho cejchovanou miru aby sis premeril mnozstvi piva a vyjde ti 0,44 tak ti rekne ze to je tolerance. ty cejchovany sklenicky a rysky na nich maji svuj duvod
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JANZAT: hlavně je moc pěknž, že když je to teda tak těžký trefit, vždycky to vyjde na podmíráka, nikdy ne přes míru...zajímavá náhoda
    DUCK
    DUCK --- ---
    JANZAT: Pohorsuje me to taky. Jenom o tom nemluvim. Je to proste ojeb na lidi.
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Ve všech hospodách, kde se točí z tanku na hladinku (snad až na Lokál) v Praze Tě ojebaj na půllitru minimálně na cenťáku pod míru. Ať už je to Plzeňská na andělu, nebo Pilsner Unique Puby a podobně.

    A Plzeňská zrovna vytočí někde mezi 2-3000 piv denně... To máš centimetr na každým (protože pod míru jsou fakt opakovaně všechny,) takže jednou za dvacet piv maj půllitru plus takže když to spočítáš, tak Ti vyjde 50 piv "k dobru" na tisíc vytočenejch pivek. Při ceně 40,- Kč za velký pivko to máš 4000-6000,- denně.

    A podle mne si to tam rozpočítávají, protože servis říka pořád to samý - my to netočíme, my z toho peníze nemáme, ono se to točí na hladinku a blbě se to trefuje (kecy v klecy - pokud jsem vycepak v takovyhle hospode, kde je pivo jinak perfektni a sklo cisty a nachlazeny, tak proste musim umět natočit 0,5l na hladinku.) Takže podle mne si to rozdělujou a každej za to má třeba 400,- denně.

    Takže dostávaj plat, k tomu maj 12*400 = 4800,- Kč měsíčně + dýška.

    Tohle mi teda příjde naprosto košer - alespoň Ti nelžou. Je to divná míra, ale taky se dneska prodávaj "čtvrtky" másla, co maj 200-225g (a maj to napsaný na obalu) a taky se nad tim nepohoršujem, prostě koukáme na obaly.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Pražané mění kvásky o sto šest. Přišli na chuť domácímu chlebu - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/kvaskovy-chleba-0ji-/hobby-domov.aspx?c=A130729_120221_hobby-domov_bma
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    PISKVOR: tak to uz radeji takto:

    VANEK
    VANEK --- ---
    PASTEL: "Pane vrchní, pro naši výpravu devět malých piv a desáté si rozdělíme."
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    "Pane vrchní, když vám dám 3Kč, dotočíte mi toho podmíráka?"
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    0,47 je zvlastne ale vzhladom k pomerne velkemu percentu pivneho skla z jednej skrachovalej hospody o objeme 0,4 ma to zase az tak neprekvapuje
    ZCR
    ZCR --- ---
    z podobného soudku je 0,15 dcl vína, najmě v podniku, který se netváří zvlášť nóbl; člověk čeká obvyklou dvojku a objedná bez nahlédnutí do lístku (ideální je to pak v kombinaci s cenou mezi 55 a 80 Kč za tu půldruhadecku... příkladem budiž Mistral Café...)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MIA_RSC: Je to pěkné svinstvo, ale bezskrupulózním nesolidním podnikům to určitě smysl dává. Plus tě k tomu nějakou desetinu deci pumpne výčepní, a hned máš o 10 % menší pivo...
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    VANEK: smysl je v tom fixlovat na míře. 95% půllitrů mají s mírou 0,5, takže můžou vesele točit podmíráky s tím, že je to tak v lístku.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PISKVOR: Není smysl v tom, že tím nenápadně ušetří skoro 3 Kč na pivu, asi jako když se zmenšují jogurty a sušenky?
    MIA_RSC
    MIA_RSC --- ---
    CAPTAIN_TACUD: za chvíli budou točit malý pivo do panáků :-D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SIRLOON: proč se mi tu vyčítá, že když si někdo řekl o finskou vodku, tak jsem mu nechala nalít broskvovou? Já opravdu, ale opravdu Finsko od broskve rozeznám.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CHORCHE: ale nepodsouvej, psala jsem, že pivo mi nechutná, neb nesnáším hořkou chuť, ne, že pivo, grepy, černá čokoláda a jiné věci, ze kterých mi jde huba šejdrem, jsou sračky.

    V hovoru jaksi těžko rozeznati velká písmena, takže jsem se domnívala, že gentleman touží po vodce made in Finland. Byla nabídnuta kossu, která tento parametr splňuje, pánovi zasvítily očička, že áno, dvakrát, takže se asi zapomněl poradit s gůglem a objednal si špatně.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    PISKVOR: no prave ze nemaj, maj pulitry, a dokonce v napojaku jedou i maly pivo jako jeste mensi :))
    ANEJET
    ANEJET --- ---
    CAPTAIN_TACUD: oni vůbec tam jsou tak nějak... divní. Kuchyně už není co bývala....
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ZUZKAOU: To si dovedu představit velmi živě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam