MAR_TINA: jako ja nesrovnavam uroven CR a Finska... (resp. tam sem nebyl), ale ve Finsku, v okresnim meste, na heslo Pilsner dostanu plzen a nabidku dalsich 6 cz piv? ty voe, to je to tam s tim cz pifkem lepsi nez u nas v okresnich putykach teda (kde je standart 2-3 - 10 a 12, v tech pro me prumernych jeste 3. - nejakej special typu ted tak popularni nefiltrovane, ci donedavna psenicne)
tak bud mluvis o nejakych solidnich pivnicich, nebo to tam maj jak v UK, kde cepujou taky more piv, coz je ale kolikrat na ukor kvality, kdyz nemas vytoc... a to u nas tak bezne je, delnasove ci denni pivari se ladujou 10kou, pripadaj si jako chlapaci, ze jich daj vic a maj pocit, ze je to levnejsi... a stredni trida si da radsi silnejsi 12ku a misto 10ti, jich da 6 - vetsina lidi, vcetne me, tudiz ani moc nedoceni podnik s vic jak trema kohoutama... pokud to tedy nejsou nejake vyhlasene (napr. U Vodoucha atp.)
jeste se dotknu jedne veci - co je nepochopitelne na tom Kozlu? ja ho mam posledni roky radsi nez Plisen (od te doby, co je prodana) - plzen ma proste pro me divnej marketing, ale zrovna ten Kozel pod ni spada, tak tam maj spolu s Pilsnerem i Kozla - to je velice snadno pochopitelne, navic kozel mi prijde marketingove zajimavej (proti staraci atd. to ma smrnc)
co ale nechapu ja, kdyz jedu k domorodcum - Klatovy - do pubu kam chodim 15let, vzdalenost od Plzne 45km a od Zelezne/Bavorske Rudy 45km, tak more lidi tam klokta lahvovou plzen - zcela nepochopitelnej marketing je v tom, ze majitel jede radsi pro ty lahvace nekam do Rudy, protoze je to levnejsi - wtf?? (nebo to tam bere z nejakeho velkoskladu, nevim) - takze etiketa atd. je v nemcine (urceno pro nemeckej trh)
holt nebejt to tam levnejsi, tak tam plzen neprodaj a tady to ma nejakou povest, tak nam to strilej draz, no pecka (mozna se to zmenilo, ale nedavno to tak bylo, nebo to muzou byt nejake dochazejici skladove zasoby s nemeckyma etiketama)