• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    co to je za prujem :D pena je samozrejme soucast piva, ale on taky ne kazdej umi natocit pivo/penu (nekde si snad myslej, ze cim driv zmizi pena, tim lip a ze kozu se bude kazdej stydet pit dlouho, zvedne jim to trzbu :D)

    na todle apod. jsou dobra videa od prazdroje - http://www.youtube.com/watch?v=GQQlOUF57ck takhle se ma tocit cz pivo (to aby zas nenabeh nejakej koumak s tim, ze v Anglii to delaj takhle....)
    no a ted ruku na srdce, v kolika vycepech/barech/restauracich/hospodach, to takhle vypada? kdyz bych rek v 1/3 tak budu vypadat jak optimistickej blazen ;)

    NENUFER: nema cenu se hadat s debilem, resp. buranem, ti budou mit porad nejakej problem a takovy zakaznik neni ani tvuj Pan

    PAN_SPRCHA: jasne, to je porovnani se situaci za krale klacka... prumernej provoz by todle mel jako zahy existencni problem (jen 50 piv ze 30ky a nebo by musel napalit cenu) - nebo mozna ne existencni, ale to pivo by pro ne ztratilo veskerej smysl, krom toho, ze ho mit u nas musis

    jeste dodam, ze pri provozovani cateringu na festech muj sef barmanum/vycepakum vyslovene povoloval smelit (predchazel tomu, ze to budou delat a namotaval si je, protoze to hazelo dyzka v tisicich za vikend na hlavu) - u barmanu, co jeli i ostatni ok, jen u vycepnich stanu to pak ale koncilo tak, ze mezi sebou zavodili a rekordy byly treba 115+ piv z becky :/ (spoctete si sami, co za dyzka to tem hajzlikum hazelo za 2-3dny v 10ti, kdyz vytocili pres 150 sudu) - samozrejme obcas byla vedra, ci se posrala pipa, takze toceni stylem hura, roztocit 10+ kelimku a pak to tam ruzne docvrnkavat...
    jeste si pamatuju 1 trik/zabavu - kelimek na odrazeni a penu... a kdyz te nekdo sral a poharek se naplnil, tak si mu strelil tudle namku, hlavne ani kapka na zmar

    jinak vesmes nesouhlasim s 0,4 - to je zas takova vyprcavka, 0,3 a 0,5 pokrejou vse, todle znaci jen dalsi obloz, protoze cena je stejna jako za 0,5 a par lidi si toho na uvod navic nevsimne (vyse zminovany boss z ketasu to samozrejme zaved do kavarny zahy - 0,4L Budvar)

    ja se s nikym nebudu hadat o chlup, ale 0,47 svedci zmrdstvo a kdyz je v pullitru pulka a prej to dojde, tak to je taky zmrdstvo - priste tam uz nepudu, nic vic, nic min - pro pivare je to ale nekonecne tema :D
    MICKK
    MICKK --- ---
    NENUFER: míra se počítá když je tam pěna
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    NENUFER: majitel si tohle musí ohlídat, což je těžký najít poctivý lidi, který pro tebe budou dělat. Ale podporovat je ve fixlech ještě tím, že snížím míru, to je vyloženě napřesdržku.
    Když jsem kdysi dělal brigády za pípou tak se počítalo, že z třicítky sudu se vytočí 50 piv a točili jsme vždycky tak aby byla míra piva a nad ní ještě pěna. Nikdy s tim nebyl problém vždycky to vyšlo. Majitel občas poslal někoho na anonymní kontrolu jestli točíme správně, což nás vcelku motivovalo k tomu aby jsme to neflákali.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    CAPTAIN_TACUD: ale toto je vec ktoru proste u toceneho nezistis inak ako na konkretnom pullitri. Ked odtacas uvod sudu nikdy nevies kolko peny odtocis kym zacnes tocit nieco co pripada ako pivo :-) Nehovoriac o tom kolko piva vylejes v pene. Takze to je podla mna jedina sanca.
    Ano ked si slusny tak to tocis cez mieru ale to ti potom zase nadava majitel pretoze mu nesedia trzby voci vytoci. Ono najst tu spravnu mieru je tazke. Minule som sa takto pohadala s jednym hostom - vraj sme mu natocili pod mieru - tak sme mu nechali penu padnut a mal mieru, potom sa zase stazoval ze to pivo nema penu. Ono niektorym ludom holt nevyhovies :-( Na druhej strane od vtedy pije malinu a na tej mam viac takze nie som nespokojna :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    [počítá ikonky a ukazuje si na prstech...]
    DUCK
    DUCK --- ---
    ZCR: To zni jako plan ! :) To by mohlo byt hodne zajimave !
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    3000kc pokuta za nepsravnou miru u Pinkasu je vysmech! Pokuta se ma pocitat podle ucetnictvi restaurace nebo lokality kde se nachází. A nebo tam chodit kazdy tyden
    ZCR
    ZCR --- ---
    DUCK: možná tam začít pořádat zájezdy, vždycky tak deset patnáct lidí, nechat si natočit pivo a pěkně všechna si je nechat přeměřit...
    DUCK
    DUCK --- ---
    PAN_SPRCHA: Popravde, kdybych nahodou byl v takovem podniku, tak to udelam z gustem, zvlast, kdyz vim, ze uz tam priste nepachnu. A nepachnu tam uz jenom z toho duvodu, ze kdyz sidi takovym zpusobem, tak jak tam treba bude vypadat jidlo.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    STAROJDA: to je jasný, bohužel to je ten problém těhle turistickejch hospod v centru, že je vůbec netrápí, když se tam žádnej host už nikdy nevrátí.
    MIA_RSC
    MIA_RSC --- ---
    PAN_SPRCHA: žádnej, protože nikoho nenapadne že ti ofiko nalejvaj 0.47l / dost pochybuju že by si na ceduli někde venku jako lákadlo napsali že točej min než půllitru a dost pochybuju, že by jim tam šel někdo na pivo, kdyby to věděl předem
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    PAN_SPRCHA: proto bych se spíš inspiroval jiným doporučením zmíněného experta: " Doporučuji, pokud se host cítí být šizen a nemůže uplatnit svá práva spotřebitele, aby se takovému podniku příště vyhnul."
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    DUCK: ano máš, ale kolik hostů si řekne "přelijte mi to z toho půllitru do odměrky na 0,47"?
    DUCK
    DUCK --- ---
    SIRLOON: V tom clanku je receno, ze mas pravo pozadovat overene meridlo na 0,47l
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    CAPTAIN_TACUD: ten panCuketka je celej Monty Burns :)
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    SIRLOON: Blbě jsem se vyjádřil. Nepříjde mi to v pořádku, je to víc košer, než když píšou půl litru a točej podmírák. Tady to víš předem. Ale i tak se to ojebává, nečekaně...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    JANZAT: hele oni si ale lidi neuvedomuji jednu vec :) je sice super, ze pisou ze tam bude mensi objem nez bys cekal, ale na tech pulitrech je ryska pro kontrolu. jak budes kontrolovat v pulitru, ze mas o 0.03 litru mene, kdyz to nemas podle ceho merit? klidne ti daji o pul deci mene a vis hovno a kdyz pujdes za vycepakem, ze chces videt jeho cejchovanou miru aby sis premeril mnozstvi piva a vyjde ti 0,44 tak ti rekne ze to je tolerance. ty cejchovany sklenicky a rysky na nich maji svuj duvod
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JANZAT: hlavně je moc pěknž, že když je to teda tak těžký trefit, vždycky to vyjde na podmíráka, nikdy ne přes míru...zajímavá náhoda
    DUCK
    DUCK --- ---
    JANZAT: Pohorsuje me to taky. Jenom o tom nemluvim. Je to proste ojeb na lidi.
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Ve všech hospodách, kde se točí z tanku na hladinku (snad až na Lokál) v Praze Tě ojebaj na půllitru minimálně na cenťáku pod míru. Ať už je to Plzeňská na andělu, nebo Pilsner Unique Puby a podobně.

    A Plzeňská zrovna vytočí někde mezi 2-3000 piv denně... To máš centimetr na každým (protože pod míru jsou fakt opakovaně všechny,) takže jednou za dvacet piv maj půllitru plus takže když to spočítáš, tak Ti vyjde 50 piv "k dobru" na tisíc vytočenejch pivek. Při ceně 40,- Kč za velký pivko to máš 4000-6000,- denně.

    A podle mne si to tam rozpočítávají, protože servis říka pořád to samý - my to netočíme, my z toho peníze nemáme, ono se to točí na hladinku a blbě se to trefuje (kecy v klecy - pokud jsem vycepak v takovyhle hospode, kde je pivo jinak perfektni a sklo cisty a nachlazeny, tak proste musim umět natočit 0,5l na hladinku.) Takže podle mne si to rozdělujou a každej za to má třeba 400,- denně.

    Takže dostávaj plat, k tomu maj 12*400 = 4800,- Kč měsíčně + dýška.

    Tohle mi teda příjde naprosto košer - alespoň Ti nelžou. Je to divná míra, ale taky se dneska prodávaj "čtvrtky" másla, co maj 200-225g (a maj to napsaný na obalu) a taky se nad tim nepohoršujem, prostě koukáme na obaly.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Pražané mění kvásky o sto šest. Přišli na chuť domácímu chlebu - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/kvaskovy-chleba-0ji-/hobby-domov.aspx?c=A130729_120221_hobby-domov_bma
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    PISKVOR: tak to uz radeji takto:

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam