• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    VANEK
    VANEK --- ---
    PISKVOR: Spíš bych se optal po nějakém kursu asertivity pro pokročilé, který si potřebuje odbýt praktická cvičení; i průměrný nyxí flamer je nejmíň o jednu váhovou třídu proti zkušenému o/vyjebávacímu pinglovi z turistických pastí.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    CAPTAIN_TACUD: ale toto je vec ktoru proste u toceneho nezistis inak ako na konkretnom pullitri. Ked odtacas uvod sudu nikdy nevies kolko peny odtocis kym zacnes tocit nieco co pripada ako pivo :-) Nehovoriac o tom kolko piva vylejes v pene. Takze to je podla mna jedina sanca.
    Ano ked si slusny tak to tocis cez mieru ale to ti potom zase nadava majitel pretoze mu nesedia trzby voci vytoci. Ono najst tu spravnu mieru je tazke. Minule som sa takto pohadala s jednym hostom - vraj sme mu natocili pod mieru - tak sme mu nechali penu padnut a mal mieru, potom sa zase stazoval ze to pivo nema penu. Ono niektorym ludom holt nevyhovies :-( Na druhej strane od vtedy pije malinu a na tej mam viac takze nie som nespokojna :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    [počítá ikonky a ukazuje si na prstech...]
    DUCK
    DUCK --- ---
    ZCR: To zni jako plan ! :) To by mohlo byt hodne zajimave !
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    3000kc pokuta za nepsravnou miru u Pinkasu je vysmech! Pokuta se ma pocitat podle ucetnictvi restaurace nebo lokality kde se nachází. A nebo tam chodit kazdy tyden
    ZCR
    ZCR --- ---
    DUCK: možná tam začít pořádat zájezdy, vždycky tak deset patnáct lidí, nechat si natočit pivo a pěkně všechna si je nechat přeměřit...
    DUCK
    DUCK --- ---
    PAN_SPRCHA: Popravde, kdybych nahodou byl v takovem podniku, tak to udelam z gustem, zvlast, kdyz vim, ze uz tam priste nepachnu. A nepachnu tam uz jenom z toho duvodu, ze kdyz sidi takovym zpusobem, tak jak tam treba bude vypadat jidlo.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    STAROJDA: to je jasný, bohužel to je ten problém těhle turistickejch hospod v centru, že je vůbec netrápí, když se tam žádnej host už nikdy nevrátí.
    MIA_RSC
    MIA_RSC --- ---
    PAN_SPRCHA: žádnej, protože nikoho nenapadne že ti ofiko nalejvaj 0.47l / dost pochybuju že by si na ceduli někde venku jako lákadlo napsali že točej min než půllitru a dost pochybuju, že by jim tam šel někdo na pivo, kdyby to věděl předem
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    PAN_SPRCHA: proto bych se spíš inspiroval jiným doporučením zmíněného experta: " Doporučuji, pokud se host cítí být šizen a nemůže uplatnit svá práva spotřebitele, aby se takovému podniku příště vyhnul."
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    DUCK: ano máš, ale kolik hostů si řekne "přelijte mi to z toho půllitru do odměrky na 0,47"?
    DUCK
    DUCK --- ---
    SIRLOON: V tom clanku je receno, ze mas pravo pozadovat overene meridlo na 0,47l
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    CAPTAIN_TACUD: ten panCuketka je celej Monty Burns :)
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    SIRLOON: Blbě jsem se vyjádřil. Nepříjde mi to v pořádku, je to víc košer, než když píšou půl litru a točej podmírák. Tady to víš předem. Ale i tak se to ojebává, nečekaně...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    JANZAT: hele oni si ale lidi neuvedomuji jednu vec :) je sice super, ze pisou ze tam bude mensi objem nez bys cekal, ale na tech pulitrech je ryska pro kontrolu. jak budes kontrolovat v pulitru, ze mas o 0.03 litru mene, kdyz to nemas podle ceho merit? klidne ti daji o pul deci mene a vis hovno a kdyz pujdes za vycepakem, ze chces videt jeho cejchovanou miru aby sis premeril mnozstvi piva a vyjde ti 0,44 tak ti rekne ze to je tolerance. ty cejchovany sklenicky a rysky na nich maji svuj duvod
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JANZAT: hlavně je moc pěknž, že když je to teda tak těžký trefit, vždycky to vyjde na podmíráka, nikdy ne přes míru...zajímavá náhoda
    DUCK
    DUCK --- ---
    JANZAT: Pohorsuje me to taky. Jenom o tom nemluvim. Je to proste ojeb na lidi.
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Ve všech hospodách, kde se točí z tanku na hladinku (snad až na Lokál) v Praze Tě ojebaj na půllitru minimálně na cenťáku pod míru. Ať už je to Plzeňská na andělu, nebo Pilsner Unique Puby a podobně.

    A Plzeňská zrovna vytočí někde mezi 2-3000 piv denně... To máš centimetr na každým (protože pod míru jsou fakt opakovaně všechny,) takže jednou za dvacet piv maj půllitru plus takže když to spočítáš, tak Ti vyjde 50 piv "k dobru" na tisíc vytočenejch pivek. Při ceně 40,- Kč za velký pivko to máš 4000-6000,- denně.

    A podle mne si to tam rozpočítávají, protože servis říka pořád to samý - my to netočíme, my z toho peníze nemáme, ono se to točí na hladinku a blbě se to trefuje (kecy v klecy - pokud jsem vycepak v takovyhle hospode, kde je pivo jinak perfektni a sklo cisty a nachlazeny, tak proste musim umět natočit 0,5l na hladinku.) Takže podle mne si to rozdělujou a každej za to má třeba 400,- denně.

    Takže dostávaj plat, k tomu maj 12*400 = 4800,- Kč měsíčně + dýška.

    Tohle mi teda příjde naprosto košer - alespoň Ti nelžou. Je to divná míra, ale taky se dneska prodávaj "čtvrtky" másla, co maj 200-225g (a maj to napsaný na obalu) a taky se nad tim nepohoršujem, prostě koukáme na obaly.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Pražané mění kvásky o sto šest. Přišli na chuť domácímu chlebu - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/kvaskovy-chleba-0ji-/hobby-domov.aspx?c=A130729_120221_hobby-domov_bma
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam