• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    SOLEI: Meli jsme to Il Mercatu(brnenska sestricka) uplne stejne a neni se opravdu ceho bat. Klasicka trichodovka. Ale musis davat pozor na volbu napoju, jakoze kdyz si nechas hned na uvod nalit Prosseco za 160,- a k tomu Pannu za 100,- (brnenske ceny) tak jsi zase cenove nekde jinde;)
    DIVER
    DIVER --- ---
    tsyve, tak pry hodiny retoriky mela. zjevne bez uspechu :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    jak tu byla rec o tom poradu Dity P. - ted komentovala jeden status kamaradky na FB. kamoska tam placala neco, ze by chtela mit svuj tv porad o kosmetice (je redaktorka), ale ze ma moravsky prizvuk a musela by zhubnout a kdesi cosi...

    "Dita Pecháčková: Zuziku, já mám pořad, mluvim jako kanál, hubená nejsem ani náhodou a navíc se šíleně stydim. Takže jdi do toho. Já se jako těšim!"

    ____

    velmi slusne jsem ji tam napsal, ze by ji par hodin retoriky neuskodilo, i kdyz rezie a dramaturg budou tvrdit, ze prave to jeji vyrazivo je zamer :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    PAN_SPRCHA: Ale jo, v itálii se to taky stane, hlavně na jihu.

    Když jsme u té itálie - byl jste někdy někdo na poledním menu v Aromi? mají na ceduli cenu 195 kč, to mne zaujalo, vzhledem k ostatním cenám, není v tom nějaká kulišárna?

    Mimochodem Zdeněk P. tam bývá docela často viděn.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    CLUBEER: taky 360p jako youtube, ale aspon to neni tak dopraseny kompresi, diky
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    TERVITCH: zato vždycky když na trhu chci čtyři rajčata a výslovně řeknu čtyři, ukážu čtyři, dostanu jich minimálně deset. Ale to je taková hra, už jsem se ji naučil a vždycky to co chci dělím dvěma a dostanu jenom o něco víc než jsem původně chtěl.
    Na narafičenou shnilou zeleninu jsem v Itálii nenarazil, ale třeba ve španělsku a v belgii jo, není to nějaký český specifikum.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    zkus www.gordon.ura.cz tam sou vsechny jeho porady
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    nemel by pls nekdo Gordon's Great Escape - Season 1 v 720p+?
    TERVITCH
    TERVITCH --- ---
    PAN_SPRCHA: Co je ovsem znat, aspon z pobytu na severu a verim ze i jinde, ze jsou na jidlo i suroviny dost hrdi, pocinaje obchody. Takze se mi nepodarilo najit veci jako plesnivou papriku otocenou zdravou stranou nahoru, jak se casto postesti u nas.
    Bolonskou omacku (inspirovanou neitalem Gordonem samozrejme) davam na co mi a hostu chutna, nenecham se preci zblbnout nejakym taljanem:) Lasagne, spagety... noky jsem s tim kupodivu jeste nezkusil:) I autenticnosti asi s mirou.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Ukradeno odvedle:

    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    DIVER: on si taky málokdo uvědomuje, že Itálie na evropský poměry velká země a všichni jsou tam lokální patrioti. Takže když někdo z Parmy tvrdí, že správně italský je jedině tohle, znamená to, že o pár km dál v Bologni už budou tvrdit úplně něco jinýho, natož někde v Tarantu. V každé italské provincii si myslí, že jejich kuchyně je ta jediná prává italská, zbytek regionu jsou kulinářští barbaři a ve zbytku Itálie neumí vařit vůbec.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    ja by som povedala ze je to hlavne reklamna zalezitost istej nemenovanej firmy jasnej uz z nazvu spolocnosti :-) My sme ti najchytrejsi ktori tomu najviac rozumeju
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    GIANT: já ho tam leju když vařím zrovna jednu porci v malým hrnci aby to nepěnilo a neprskalo ven.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    GIANT: imho to je spis praxe, kdyz koupis nudle tesco value, ci low end alberta atp., aby se to neslepilo v jednu kouli (rozumnej pytel do 10kc)

    ale trosku zasnu, jak vam dava pofiderni clanek z Novinek do tela, pod tim podpis Famous (ci co, kdyz sem to cet), priste vas budou drasat moudra z Blesku - Novinky proste necist, to je taky takova vejmrda, hlavne aby tam neco denne pribejvalo (typicka vyhra kvantity nad kvalitou ;)
    GIANT
    GIANT --- ---
    nechapu k cemu by se mel lejt olej k testovinam pri vareni. To vymysleli vyrobci oleju aby zvysili spotrebu?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Bolognese_sauce - tam je to celkem shrnuty
    DIVER
    DIVER --- ---
    BRUKEV: zajimavy...

    tohle delam: "Olej se nelije do vody při vaření těstovin. (Přidává se přímo do těstovin hned po uvaření.)" :)

    a tohle rikal Ridi trochu jinak: "Špagety Bolognese neexistují! (Omáčka Bolognese patří na tagliatelle, nikdy ne na špagety.)" tusim, ze prave vysvetloval, ze bolognese neni k testovinam, ale jako ragu s nokama...
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    PAN_SPRCHA: tak prej ne
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    BRUKEV: co je to za kokotinu?

    vymet jsem všechny možný kouty itálie a klasický kostkový červený ubrusy jsem viděl i v malejch vesničkách., Těstoviny jako příloha, se běžně objevují na jih od Říma. Cappuccino pijou Italové kdy chtějí klidně i po obědě, nebo odpoledne. (Žádný Ital by nepřipravil těstoviny s kuřecím masem.).......těstoviny s kuřecím maj taky po celý itálii.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CLUBEER: tahle pekárna dělá i donuty, když si je objednáš http://www.sweetlife.cz/cz/o-sweet-life
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    testoviny nejsou priloha, ale faux pas .. supr)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam