Z debaty pod deníkem D.P.
Tak jsem zkouknul pár dalších dílů
Je vidět, že Dita žila v USA a zjevně se jí tam zalíbil tamní systém vaření a stravování. Jenže USA není žádná gastronomická hitparáda. Ano, je tam plno výtečných restaurací, ale gastronimii dělá především to, jak lidé vaří doma. A to je v USA obecně na hodně tristní úrovni. No a tyhle zvyky zjevně Dita přináší do ČR a roubuje je na naši kuchyni. Samozřejmě, jako většina věcí z USA, je to pohodlné, líbivé, jednoduché ale nemá to v sobě právě toho tradičního ducha a tím i chuť a vůni péče, které jídlu člověk věnoval při jeho přípravě. Takže ať Dita klidně spěchá se svými rádobyobjevnými recepty na druhou stranu Atlantiku, kde jistě budou vždy lepší, než výtvory z fastfoodu ale tady u nás to není obohacení, ale spíše prznění gastronomie.
Pro rýpaly upozorňuji, že nejsem levičák a neodsuzuji USA ani nejsem proti jejich kultuře !!!