• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    MALKE
    MALKE --- ---
    SPOBY: Bože, i tady?
    1. Ano, pečivo s rajčetem vyjde laciněji.
    2. Taky se asi laciněji nají člověk u stánku. Jo, párek v rohlíku stojí míň.
    3. Jenomže pointa není najíst se JEN laciněji. Pointa je mít uvařené normální jídlo laciněji než v restauraci.
    4. Pokud domácí kuchtík není Babica nebo bydlenka, tak domácí jídlo a jídlo z menzy nejsou jen jiná liga, je to jiná HRA.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: za a) v jaký menze dostaneš jídlo za pade? (protože třeba tady v Podolí začínaj hlavní jídla na 69,-) za b) Srovnávat šlichtu z menzy s domácím jídlem?
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    PAN_SPRCHA: Tak jako jo, ale kdyby to byla alternativa v Čechách, tak za pade (dejme tomu polovina...) už mám jídlo v menze, a tam teda taky nechodím, protože je to drahý.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: no nevim co dostaneš v Aténách v hospodě pod 4 eura, ale dobrý jídlo to rozhodně nebude.
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    87HIGHFLYER: Zajímavý, ale 4 eura, to je stovka, za to se dá jít do hospody :). Než jsem četla článek, tak jsem myslela, že to bude spíš jen nějaký symbolický poplatek "aby se to nevyhodilo".
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VIDEO: Řezník hodnotil salámy ze supermarketu. Většinu neztrhal - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/reznik-frantisek-ksana-07q-/hobby-domov.aspx?c=A131001_105723_hobby-domov_bma
    DIVER
    DIVER --- ---
    DAWIDOS: jako Radotinak ti musim dat palec :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    87HIGHFLYER: Jak je to ve srovnani s Msenskym chlebem nebo Radotinem? Zatim jsou tyhle dva pro me top, i kdyz porad nedosahujou te vlacnosti, jako chleby z malejch moravskejch pekaren, na ktery sem byl zvyklej...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    HUGGI: sranda je, ze i kdyz ty housky a de facto i ostatni veci co tam maji nestoji korunu jako v tescu, tak je tam vecne narvano a fronta konci az u cinana v protejsim krame :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: Ty housticky jo..vytahují to tam z trouby..a spoluzacka tam byla pred par rokama na brigade
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Zacal americkej MasterChef Junior, a po prvni episode musim rict, ze se potvrdilo to, co jsem si vzdycky myslel - zakaz detsky prace je blbost... :-)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    HUGGI: a ses si jistej ze tam i kdyz to tam primo pecou, ze maj normalni slození?
    1023
    1023 --- ---
    EVILMIND: Tak určitě. Proto, jak zmínil kolega HUGGI: , a na co já zapomněl, je nejlepší, když si ty rohlíky koupíš přímo v pekárně kde ty rohlíky dělají, nebo v obchodě kam je ta pekárna dodává.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Chleba má zoulek nejlepší, alespoň co jsem ochutnal (a počítám do toho i většinu těch farmářských pecnů atd).
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    HUGGI: maj... V ulici Na Slupi u zastávky Albertov.


    Pro upřesnění - to pekařství provozuje Zoulek a syn a mají jednak pekárnu ve Václavské pasáži a před několika lety pak udělali novou provozovnu o kus dál u Albertova. Stejní lidé, stejná receptura. Osobně tam mám nejraději kořenový chleba a koblihy. Málokde jsem narazil na lepší koblihy a kořenový chleba jsem nikde ani lepší nenašel (ale třeba má někdo jiné chutě). Ale pečivo od nich (kromě chleba a preclíků) nelze skladovat. Sníst jedině čerstvé.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: Proto stoji za to si to pečivo obcas koupit v pekárně kde ho delaj "normalne" čímž doporucuju pekárnu dole ve Vaclavsky pasáži na Karlově namesti..takovy housticky jinde nemaj..
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    1023: nejhorsi je, ze ty za 2.60 se na mnoha mistech pravdepodobne nebudou o moc lisit...
    1023
    1023 --- ---
    PEPAZZ: Jo, to je tak, když se kupuje rohlík v Kauflandu v akci za korunu. U nás stojí opravdové rohlíky 2,60.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    TOOMIX:
    V64l72a29d40a36n 76Č15e90r64n81o63h75o49r59s68k18ý 2567685271916

    Rohlíky už nějaký pátek nežeru. To prostě nejsou rohlíky, ale parodie na rohlíky. Rohlíky jsou většinou gumové, nevalné chuti. Ke všemu si vemte tento příklad.

    Přijde do pekárny manažér přes pečivo z Kauflandu a majiteli řekne. "Budeme od Vás odebírat 5 000 rohlíků denně, ale za 0,60 Kč kus. Na to majitel, že výrobní cena je 0,80 Kč a to na tom nemá ani prd. Na to však manažér, že si nějak poradí, že jinak nebude kšeft." A co udělá pekař, aby se dostal na tu cenu? Semele staré rohlíky na strouhanku a šup je zpět do těsta. A rázem máme rohlíček jak malovaný za 0,60 Kč za kus. A co na to zákazníci Kauflandu, když je tento krásný rohlíček v akci za 1 Kč? Je třeba kupovat a rvát to do mrazáku. Není totiž nad čerstvý rohlíček z mrazáku s masem a zeleninou :-/

    P.S: S tou strouhankou se to dělá zcela běžně. Stejně tak i s chlebem. Dělám už x let pro jednu velkou pekárnu. Dobrou chuť Rv
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mouka, voda, sůl a droždí nestačí. Dnešní rohlíky mají i přes 30 látek - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...je-vice-nez-30-latek-f14-/ekonomika.aspx?c=A130924_122036_ekonomika_spi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam