• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    PISKVOR: to mi pripomina, je letos mleko zdrave nebo zas ne?
    a vegetariani neprispejou svou kapkou do mlynku?

    dneska je to tady svezi, i kdyz dost kruta (od slova krůta) diskuze

    na zitra si pripravime cenu kaiserky v zapadni EU a jak vlastne jime levne - jinak to porovnani se zemi, kde sou vyssi prijmy naproti slichte z menzy (navic dotovane), to je epic... stejne jako varit pro 2 za pade - ja mam docela problem koupit 3 pary parku (s masem) a 1/4 chleba za 50 - jedine, co by mohlo vyjit, je varit vajcka... nebo neco jako cocku, bez okurek, parku - tak to ale pak zas Goooood smack :D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DOCKINEZ: A když už jsem tu kozu úplně odnaučil žrát, tak mi, potvora, chcípla. ;)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZUZKAOU: nejsem výrobce jen jsem čerpal zde: http://www.kaloricketabulky.cz/chleb-konzumni/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nejlip nezrat pecivo vubec.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: Tak pochybuji, že si někdo s takovým přístupem peče třeba domácí chleba a složení pečiva ze supermarketů tu myslím proběhlo nedávno :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BUNDA: wtf? jak se do konzumního chleba dostane cholesterol?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: ale no tak - vono jaksi záleží na tom co to je za chleba, co je okolo toho chleba a co jíš mimo ten chleba, že.

    Něco jiného je jíst celý den běžné rohlíky se salámem a něco jiného je dát si normální snídani a večeři, k obědu si přichystat třeba poctivej reuben sendvič, abych tam měla bílkoviny, tuky a dokonce i kysanou, syrovou zeleninu.

    A to že medici a doktoři nevěří, že pravidla co chtějí po ostatní opravdu platí i pro ně, byť krátkodobě se zdá, že voni to mají pod kontrolou, je běžná součást osobnosti, která si takové povolání vybere ;-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BUNDA: Pardon, jsem to chtěla akorát trošku upravit, akorát nevhodný okamžik :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Tak on každej jednou pochopí, že chleba je akorát tak na zaplácnutí žaludku, ale opravdu z něj žádné živiny nejsou a tělo strádá.
    I já jsem to pochopila.
    A kdyby mi před třemi lety někdo tvrdil, že to pochopím, asi bych se mu taky vysmála.
    (A vlastně to tak bylo, podobných diskuzí na téma "nikdy nebudu jíst pořádně, je to zbytečné" jsem tu taky několik vedla:)

    Stačí si začít vážit sebe sama, pobrat nějaký rozum a ono to přijde :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ALONSY: tak v každém jídle nějaké živiny jsou :-)
    viz např. cca 100g konzumního chleba:

    Bílkoviny: 6,58 g
    Sacharidy: 45,144 g
    Tuky: 1,1 g
    Cholesterol: 60 mg
    Vláknina: 4 g
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    PAN_SPRCHA: Dám ti vědět za pár let :).
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: však uvidíš
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    BRUKEV: Tady se nemůže ani říct názor, aniž by byl člověk za trolla?
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    PAN_SPRCHA: Si myslim, že spíš ne.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SPOBY: až budeš chodit do práce, pochopíš proč dávat denně 100+ za oběd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Help, trollslayer needed!
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    GEISHA: A jako jo, já ty lidi nesoudím, však ať si za to utrácejí. Na zbytek odpovím v poště.
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    TAPINA: Tak já budu oklamávat a počkám, co to udělá, zatím nic moc :).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SPOBY: No to je právě ten omyl. Chlebem a jenom chlebem potřebu nenaplníš, jenom na chvíli oklameš tělo, aby si myslelo, že ano. Jenže ono na to přijde a vrátí to i s úrokama.
    SPOBY
    SPOBY --- ---
    Ale hlavně mě nechcte proboha bejt, je to moje věc za co si JÁ utrácím!

    Můj názor byl jedinej, že 4e podle mě není symbolickej poplatek a to je vše.

    MALKE: No jako ve výsledku ne a proto bych tý debaty nechala, protože se to zázrakem zvrtlo v to, že mi někdo vysvětluje, jak mám zorganizovat svůj život, ale já to ani nepotřebuju a nechci :).

    Byznys to není, ale symbolický mi to taky nepřišlo. Jako nápad je to ale teoreticky pěkný, to jsem řekla už na začátku a jelikož třeba s přítelem nemáme psa, tak by se nám to taky občas hodilo to jídlo někomu podrtrčit, protože jsem zjistila, že neumím vařit pro dva.
    MALKE
    MALKE --- ---
    SPOBY: Nenech hněv cloumat svým majestátem, sprostá slova nic nevyřeší. Kdyby sis spočítala, kolik by to jídlo stálo čistě na surovinách, tak ti dojde, že to žádný byznys není (možná pár drobných, které kuchař propálí v elektrice). Ostatně v tom článku (původním) se i píše, že ony dvě vydělané stovky paní zase vrazí do surovin.

    Je mi jasné, že to počítat nebudeš, stejně jako to, že taky moc nechápu, proč to tady vůbec řešíš. Padesát korun, když použiju tvůj převod, jsou náklady. Někdo je ochotný to za to dát, čemuž se nedivím. Ty to za to ochotná dát nejsi, tvůj boj. Opravdu jsme to potřebovali vědět?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam