Tenhle týden je vydatný.
Recepční si sem nastěhovala amanta, amant byl vyhozen, nastěhoval se sem znova, zavolala jsem policajty, aby ho vyhodili z moci úřední, vyslechla jsem si žalostné vytí na téma Já nic, já muzikant, však jsem nic neprovedl, šak nemáte úplně obsazeno, tak nevadí, že jsem zabral cimru. Následně mi pak recepční i s amantem vynadali ve smyslu, že jsem zlá, když je tu nechci zaměstnat a ubytovat oba, a když tu nemůžou pracovat oba, tak půjdou jinam. Laskavě jsem jim pravila, že jsme svobodná země, což ctím, a proto tady nikoho nedržím a nenutím pracovat. Uraženě odešli směrem k Neumětelům. Personál z toho měl vánoce.
Včera někdo, kdo se nepřiznal, ale dlužno dodat, že se personál omluvil kolektivně, narazil birell na kohout s plzní a vesele čepoval, protože sud se zeleným pruhem je Prazdroj, tovípřecekaždý, a že šéfka řekla Tadyto v koutě, co jsou na tom malé, leč čitelné štítky Birell, je Birell, ne Prazdroj, na to sere pes. Naštěstí to hosté brali sportovně.
Dneska vypukl skandál okresního formátu, naštěstí o tři okresy dál. Vyhráli jsme zakázku na pobyt obrovské hordy malejch pytlíků patogenů, ale nejmenované okresní město a jeho ouředníci si to zapomněli doadministrovat a dořešit, takže nedostali dotaci, smlouvu na pobyt mnoha set dětí ze smradlavého okresního města zrušili. Tento týden to dolehlo do tisku a tlače, že děti měly jet na ozdravný pobyt, rodiče jim už nakoupili gumáčky a podobně a děti včil sedí doma a pláčou, takže ouředníci jsou v obležení. Tady je to naštěstí hluboko v lesích, takže nemám pod okny hromadu krvežíznivých pisálků, pouze volala pani z čétéká a ČT sem poslala lehce nervózního počasáře, který byl zvyklý točit, jak prší do lesa, nikoli rozhovory. No, uvidíme - když jsem nervózní, což jsem byla, tak mluvím dost moravsky a pokud mě nevystřihnou úplně, tak tolik tožování nezažila česká média od dob Masarykových.
Volal mi obchoďák, že mi teda doveze to prase. Já mu přátelsky sdělila, že ó nikoli, objednala jsem prase na úterý, tak ať mi ho pěkně pověsí u nich v lednici a doveze v úterý. Provozák, který odmítl s akcí prase mít cokoli co do činění, mi byl sdělil, že mám sehnat prase, takže jsem sehnala prase a provozák mě seřval, že mělo být předvařený. Poslala jsem ho tak přibližně do hajzlu, že ví, že se v mase nevyznám, neb jsem rýžožrout a polokrálík, chtěl prase, má prase, a pokud se mu to nelíbí, tak to má blbý. Urazil se, doufám, že smrtelně, a že já budu mít klid.
Prasečí skupina si k vepřovi objednala bečku černého piva. Už ji dovezli, takže si jdu najít křídu a napíšu, že toto je černé pivo, vyčkat na příkaz k naražení, aby si to někdo nespletl s Birellem.
Na zítřek očekávám, kromě dalších novinářů, nálet hladových sarančat a španělskou inkvizici.