• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Cynismus elitních kuchařů | A2larm
    http://a2larm.cz/2013/10/cynismus-elitnich-kucharu/

    (Šmarjá, to JE ale dement.)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja tu kucharku mam taky, koupila jsem si ji celkem nedavno a beru to spis jako urcitou nostalgii a neco, kdyz budu potrebovat klasiku a budu se potrebovat odpichnout.. z escoffiera a ferrana ji varit asi nebudu :) fotky a recepty me nijak neurazi, zbytek nectu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    toho pořadu Dity P. docela lituji. Knihu Deník mám, je hezky nafocená a spíš inspirativní než jako doslovný návod a příjemně se v ní listuje v posteli s čajem a domácíma sušenkama* . Porcelán mě nadchl a toužím po něm. Ale při koukání na ten pořad pořád cítím křeč a takovou trapnost. Asi jako když jsem v pubertě neco svého předváděla / představoval a anebyla si vůbec jistá ani tou věcé ani sama sebou - bez ohledu na kvalitu obého.
    To, že je Dita malá a nevychrtlá jí bohužel na obrazovce a fotkách přidává kila, ale u mě jí to vůbec nijak neshazuje.

    *dosaď jiné libé místo a jídlo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: zkontroluju to, až budou u řepy, třeba ji budou kvasit.

    Jinak originál zde

    Herbář — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-herbar/213522160050001/
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: Já bezinkové květy nechal louhovat 24 hodin a pak je svařil. Bez svaření bych měl obavy o dlouhodobou stabilitu sirupu.

    Jo, už vím, co se mi nezdálo: u toho marockého kuře dávaly ty dobré ženy do základu spoustu lístků koriandru. Možná jsem škarohlíd, ale nebude z nich po 40 minutých dušení jen zelené bláto bez valného aromatického účinku? Koriandr se snad dává až nakonec, těsně před servírováním, ne?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: to si nejsem jistá - teda kromě toho, že to nebyl sirup, neboť tam daly málo cukru a nesvařily to. Plus teda to za studena máčely přes noc - neví jestli to není málo, ale já bezinkové květy kvasila na limonádu, takže nemůžu sloužit. (zeptej se ženy ;-) )
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: Tak to jsem pochopil, ale co bylo špatně?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: šťávu a kosmatice.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: Copak dělaly nebohým bezinkám? (Překládal jsem ve vedlejším pokoji, jen na mě manželka křikla, že hérečky macerují za studena.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: to nevím, vypla jsem to v půlce bezinek. Ale stihla jsem nebohého farmaceuta, co se jmenuje Babice.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: To kuře, co tam dělaly, bylo fakt marocký tajine? Čím se kvalifikovalo? (Plus mi připadalo, že maso na ohlodané kosti bylo ještě nepříjemně růžové.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hebrář Lindy Rybové nezklamal. Je to esence diletantského biomanželkovství.

    Zlatá Dita - po té co jsem slyšela jakousi psycholožku tvrdící, že přechod k zdravému životnímu stylu může mnohým manželstvím pomoci, ačkoliv muži s tím mívají ze začátku problém ráda uvidím i erotické scény.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    VANEK: otevrel sem, zavrel sem... zvedavost mi ale nedala... ten nadpis mi presne pripomina mati a jeji generaci - volne prelozeno, drzim dietu, co je na hovno a neefektivni a druhou pulku zeru po vecerech celou studentskou pecet ke kaficku - ale my to tak s *holkama* mame (takze nikdo jinej nepozna, zda drzi dietu ci se preziraj, nadvahu maj porad)
    dal to radsi cist nebudu, spojeni novinarka a kucharka taky bolelo, resp. jako jo, ale to je proste pro tu dost tupejsi cilovku nebo ja nevim (dal sem jen 3 dily a varit podle toho nebudu nikdy nic a tenhle lifestyle je pro me tak na zvraceni)

    PAN_SPRCHA: ja v tom vidim lasagne, nebo sem chvili meditoval, pak sem sjel niz a precet si, hele voe, treska jak vysita :D
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    Mňamka z poledního meníčka v Rohlíku

    hosting obrázků img24.eu

    ještě že píšou že je rybí, člověk by očekával třeba vepřovou tresku

    hosting obrázků img24.eu
    VANEK
    VANEK --- ---
    Au. Au, au.
    Kuchařka Dita Pecháčková: Buď držím dietu, nebo se přejídám – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/.../styl/315079-kucharka-dita-pechackova-bud-drzim-dietu-nebo-se-prejidam.html
    FOZO
    FOZO --- ---
    MACHALIK: a v mém reálném světě se děsím, že někdo takovej bude dětská lékařka v okolí mého bydliště
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Dobré zprávy.
    Nejvyšší mi oznámil, že v historicky dohledné době provozákovi změní smlouvu na kuchaře a že hledá nového provozáka. Navrhla jsem mu, že si najde novou asistentku a mně sem dá svou úžasnou Kristýnu, ale to mi zamítnul. No, škoda.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    [ Science & Cooking - nyx studijní skupina ]

    kdo by měl potřebu sdílet dojmy, tak se mi přihlašte do pošty o přístup.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam