Jen takové "synchonicitní" přitakání k té včerejší zdejší diskusi o drahých polotovarech/konzervách z včerejšího Hydeparku:
Petr Havlíček — Hyde park ČT24 — Česká televize
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/18.10.2013/
Moderátor: "Na druhou stranu, podle jakési platné vyhlášky.. se musí ve školních jídelnách vařit jídlo, aby v tom denním průměru stálo 35 korun, tuším. Tak to je asi problém se do takové částky vejít."
Havlíček: " Můžu vám říct, že jsem mluvil i.. protože jsme kdysi se starostou Prahy 1 chodili po školních jídelnách, řešili jsme kvalitu stravování. A v těch nejkvalitnějších školních jídelnách, kde se skutečně vařilo z čerstvého, kde vlastně i vedoucí se starali, vyměňovali si navzájem recepty, zkoušeli nová jídla, nikde jste nenašel žádné polotovary, tak sami říkali, že jim ještě zůstávají peníze. A že potom prostě koupí dětem něco v cukrárně, aby utratili ten rozpočet, který prostě utratit musí. Naopak tam, kde vařili skutečně z polotovarů, tam si stěžovali na to, že se do toho nejsou schopni kolikrát vejít."