• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    SKA_P
    SKA_P --- ---
    KEEE: U Zběhlíka jsme se včera stavovali na oběd. Jídlo super. Naprosto pohádková čočkovka. Nevím kdo byl v kuchyni, ale Kuře vozil s traktorem kamení a zase něco budoval...je to šílenec, myšleno v dobrém
    KEEE
    KEEE --- ---
    TOOMIX: jop, mám na fb Restauraci a penzion U Zběhlíka (měl to pan Kuře, má kolem toho penzionu pekelně vymazlený všechno a mimojiné chová i ryby) a tuhle tam psali, že byl u nich šéf a dal jim tři hvězdy :o)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    no a perlička z lesů: dostala jsem onehdy spropitné ve výši 12 lahví vodky. Absolutky, nikoli likérka Drak.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    STEPNI_VLK: no, jestli jídlo na den = oběd, tak nákladová cena 35 není problém. Bez DPH vůbec, s DPH se taky dá. Musela bych se podívat do vyhlášek, kolik je krmná porce pro děti různého věku, ale onehdy jsem dělala rozpočet na celodenní stravu pro prvostupňáky, takže snídaně, oběd, dvě svačiny, večeře, včetně pití po celý den, a v průměru se mi to motalo okolo 65 korun. A kdyby se děckám dala voda do džbánu místo kakajíček a čajíčků a podobně, tak to vyjde ještě levnějc, ale tuším, že ta vyhláška vyžadovala obarvenou vodu (čaj, voda se sirupem apod.).
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    TOOMIX: treba uz si konecne sebou vezme inspektora z hygieny. polovinu hospod z prvnich dvou serii meli bez kecu nahlasit a nechat zavrit. obzvlast tu v kralupech
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BUNDA: byly tam upotavky z Bohemy, a tam ty dva saskove skoncili davno. Uvidime, co se nakonec z inspekci dozvime
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOOMIX: tipnu, že většinou tam bude jiný kuchař nebo majitel :-(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Bafla na mě v TV upoutávka, že se Šéf bude vracet do hospod, kde dal hvězdičky a dělat inspekce...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    STEPNI_VLK: V naší miniškolce jsou obědy dodávané externím dodavatelem (nějaká ta firma typu freshbox) za 32 Kč a na jídelníčku jsou často vyložené delikatesy jako losos se zeleninou, pizza se špenátem, vepřová kotletka se šípkovou omáčkou. Jasně, porce pro předškoláka jsou menší, než pro školáka, ale zase asi náročnější na požadavky složení. A jde to, i s rozvozem po školkách.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jen takové "synchonicitní" přitakání k té včerejší zdejší diskusi o drahých polotovarech/konzervách z včerejšího Hydeparku:

    Petr Havlíček — Hyde park ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/18.10.2013/

    Moderátor: "Na druhou stranu, podle jakési platné vyhlášky.. se musí ve školních jídelnách vařit jídlo, aby v tom denním průměru stálo 35 korun, tuším. Tak to je asi problém se do takové částky vejít."

    Havlíček: " Můžu vám říct, že jsem mluvil i.. protože jsme kdysi se starostou Prahy 1 chodili po školních jídelnách, řešili jsme kvalitu stravování. A v těch nejkvalitnějších školních jídelnách, kde se skutečně vařilo z čerstvého, kde vlastně i vedoucí se starali, vyměňovali si navzájem recepty, zkoušeli nová jídla, nikde jste nenašel žádné polotovary, tak sami říkali, že jim ještě zůstávají peníze. A že potom prostě koupí dětem něco v cukrárně, aby utratili ten rozpočet, který prostě utratit musí. Naopak tam, kde vařili skutečně z polotovarů, tam si stěžovali na to, že se do toho nejsou schopni kolikrát vejít."
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    to jsou diskuze k ničemu - vy tu udáváte příklady normálního přístupu. Což je blbost, vzhledem k tomu, že předmětem diskuze jsou dva dementní lemplové, co spolu ani nechtěj žít, natož spolupracovat.
    MALKE
    MALKE --- ---
    MALKE: (A jako jo, trvá to rozhodně dýl, třeba místo jedné hodiny je třeba počítat s hodinou a půl, dvěma, protože v mezidobí je zapotřebí dělat otroka děcku, ale prostě se to dá - v jednom. Ve dvou s přehledem.)
    MALKE
    MALKE --- ---
    TAPINA: Ale to se fakt nedá zobecňovat - já mám sice momentálně jenom jedno v tomhle věku (staršímu jsou čtyři), ale: okna mám zajištěná, cokoliv nebezpečného zalígrované ve dvou zásuvkách, ostatní je mu volně přístupné - a prostě ho vypustím do bytu a jenom ho chodím průběžně kontrolovat. Je to naprosto běžná situace - starší to přežil, tak snad to přežije i ten mladší. Jediné skutečně blbé období bylo, když se naučil lézt do výšky a neuměl se dostat dolů, ale to u obou trvalo tak měsíc.

    Nezavařuju, takže netuším, jestli se dá to, ale vařit se u něj dá naprosto v klidu, i kdybych se rozhodla pořádat společenskou večeři o pěti chodech. Rozbité sklo tu bylo předevčírem - dítě fofrem do ohrady, posbírat, vyluxovat, vytřít (třicet minut holt musí přežít a odbíhat k němu se od toho dá). Vařím už léta prakticky jenom na zadních dvou plotnách, aby na sebe děti nic nestrhly. Za mě - no problem. Akorát se sběrem, i jít na houby je s dětma záhul, ale tak holt jeden by šel a druhý hlídal.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Kam člověk vleze, tam se řeší seriály. A na Vyvolené řikáte co?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DIVER: Taky jsi tam mohl dát ten spoiler box jako Toomix, hade! :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    Tak mám z prace zákulisní info o ty výměně: ty dva se nakonec rozvedli
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEYHAM: chcípni ;)
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    MAR_TINA: čisto a krásně je trochu přehnaný :) ale rozhodně si myslím, že existují horší lokality ....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVER: koukám na to úvodní video nebo co to je. Nejlépe by té matce vyšlo, kdyby manžela vyhodila. Dostane příspěvky od sociálky a nebude ho muset krmit a kupovat mu cigára.

    DIVER: Pindy, bůhví co zas měřili. Je tu čisto, krásně a nejhezčí zelenina. Spolana už roky neprovozuje rizikový provozy. Jen se tam přebalují nějaké výrobky a fabriku drží vlastník spíš kvůli faktu, že jen blázen by se vzdal pozemků, na kterých je povoleno provozovat chemickou výrobu. Takové nové povolení už nikdo v Evropě nevydá.
    TESSS
    TESSS --- ---
    ja bych jim ani nevycitala, ze kouri, ale proc si aspon nebali tabak?
    ZCR
    ZCR --- ---
    ad olovo - olovnatý benzín skončil před 12 lety a navíc k přenosu do plodů většinou nedochází, nebo jen v minimální míře (u hub je to jiné)... problém je hlavně zevní znečištění prachem, a to je řešitelné.
    Jinak pokud by zapojili hlavu - silné vývary z morkových kostí, těstoviny, jednoduché placky, bramboráky, špenát z kopřiv (což je klasika)... času spousta... ty cigarety, to už je napřesdržku rovnou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam