• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    a online to zatím není že?
    SKA_P
    SKA_P --- ---
    KEEE: U Zběhlíka jsme se včera stavovali na oběd. Jídlo super. Naprosto pohádková čočkovka. Nevím kdo byl v kuchyni, ale Kuře vozil s traktorem kamení a zase něco budoval...je to šílenec, myšleno v dobrém
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Já to neviděl od začátku, takže netuším, co do sebe natlačila, ale přišla mi velmi nestřízlivá :-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BUNDA: treba predtim stahla sedmu... :)) prisla mi po te jedne sklenicce takova lacna. Takhle rychle lemtam vino tak po treti sklence :))
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SAMOUT: myslíš tu sklenku vína co měla během vaření? .-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ACIDQA: IMHO ožralá byla, Zdendy tam i vykřikoval cosi o víně.
    ALI
    ALI --- ---
    ACIDQA: taky se to snazim marne nekde najit. nevite nekdo?
    KEEE
    KEEE --- ---
    ACIDQA: není to online na iprima, což mě mrzí, jsme bez televize... :-/
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SAMIEL: aha. Ja ji zazila jen jednou v zivote, kdyz uvadela nejaky charitativni vecirek a tam vystupovala jako profesionalni moderatorka. Takhle jsem ji neznala, ale bylo to tak strasne trapny, ze jsem to radsi prepla na Batmana.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    ACIDQA: imho nebyla. Jen se chovala jako pica (coz je vlastne jeji obvykly modus operandi).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dival jste se vcera nekdo na Vari cele Cesko? Nevim, jestli se mi to nezdalo, ale Kostkova byla na mrak nebo je takhle strasne trapna normalne?
    KEEE
    KEEE --- ---
    TOOMIX: jop, mám na fb Restauraci a penzion U Zběhlíka (měl to pan Kuře, má kolem toho penzionu pekelně vymazlený všechno a mimojiné chová i ryby) a tuhle tam psali, že byl u nich šéf a dal jim tři hvězdy :o)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    no a perlička z lesů: dostala jsem onehdy spropitné ve výši 12 lahví vodky. Absolutky, nikoli likérka Drak.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    STEPNI_VLK: no, jestli jídlo na den = oběd, tak nákladová cena 35 není problém. Bez DPH vůbec, s DPH se taky dá. Musela bych se podívat do vyhlášek, kolik je krmná porce pro děti různého věku, ale onehdy jsem dělala rozpočet na celodenní stravu pro prvostupňáky, takže snídaně, oběd, dvě svačiny, večeře, včetně pití po celý den, a v průměru se mi to motalo okolo 65 korun. A kdyby se děckám dala voda do džbánu místo kakajíček a čajíčků a podobně, tak to vyjde ještě levnějc, ale tuším, že ta vyhláška vyžadovala obarvenou vodu (čaj, voda se sirupem apod.).
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    TOOMIX: treba uz si konecne sebou vezme inspektora z hygieny. polovinu hospod z prvnich dvou serii meli bez kecu nahlasit a nechat zavrit. obzvlast tu v kralupech
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BUNDA: byly tam upotavky z Bohemy, a tam ty dva saskove skoncili davno. Uvidime, co se nakonec z inspekci dozvime
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOOMIX: tipnu, že většinou tam bude jiný kuchař nebo majitel :-(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Bafla na mě v TV upoutávka, že se Šéf bude vracet do hospod, kde dal hvězdičky a dělat inspekce...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    STEPNI_VLK: V naší miniškolce jsou obědy dodávané externím dodavatelem (nějaká ta firma typu freshbox) za 32 Kč a na jídelníčku jsou často vyložené delikatesy jako losos se zeleninou, pizza se špenátem, vepřová kotletka se šípkovou omáčkou. Jasně, porce pro předškoláka jsou menší, než pro školáka, ale zase asi náročnější na požadavky složení. A jde to, i s rozvozem po školkách.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jen takové "synchonicitní" přitakání k té včerejší zdejší diskusi o drahých polotovarech/konzervách z včerejšího Hydeparku:

    Petr Havlíček — Hyde park ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/18.10.2013/

    Moderátor: "Na druhou stranu, podle jakési platné vyhlášky.. se musí ve školních jídelnách vařit jídlo, aby v tom denním průměru stálo 35 korun, tuším. Tak to je asi problém se do takové částky vejít."

    Havlíček: " Můžu vám říct, že jsem mluvil i.. protože jsme kdysi se starostou Prahy 1 chodili po školních jídelnách, řešili jsme kvalitu stravování. A v těch nejkvalitnějších školních jídelnách, kde se skutečně vařilo z čerstvého, kde vlastně i vedoucí se starali, vyměňovali si navzájem recepty, zkoušeli nová jídla, nikde jste nenašel žádné polotovary, tak sami říkali, že jim ještě zůstávají peníze. A že potom prostě koupí dětem něco v cukrárně, aby utratili ten rozpočet, který prostě utratit musí. Naopak tam, kde vařili skutečně z polotovarů, tam si stěžovali na to, že se do toho nejsou schopni kolikrát vejít."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam