• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    MARIHAI: jj, v Politickych veznu.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SAMIEL: potvrzuju. Skvely ty chleby tam pecou ty sou snad nejlepsi. Mluvim o politickejch veznich. Pak maj jeste naproti u paladia a ten je drazsi a ne tak dobrej imho. Chodil jsem tam mozna i nekolik let na obedy by se dalo rict :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KOOTCHA: ja bych rek, ze u nas se jim to financne nevyplati, delat to tak jak u nich - viz ten gyros/kebap whatever, co mas mit na tycce 1 den - pulka cechacku sou burani, co si za to nepriplati a pak maj treba velkej odpad... navic tady jejich tradicni suroviny, ci uprava, neni tak tradicni, coz opet zvysuje cenu
    takze ti tradicni sou treba v praze a prosadi se jich par a ten zbytek dela proste sracku
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KOOTCHA: proč ne, když je to uživí...respektive je otázka, jestli by jim vynaložená snaha přinesla odpovídající zvýšení příjmů. Řek bych že ne
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Já hlavně nechápu proč veškerý ty přistěhovalci tu svojí přidanou hodnotu, která s nima přichází, vždycky takhle sprzněj. TAdy turků 3 prdele, ale že by ten kebab udělali prostě tak, jak se dělá u nich, to je nenapadne. Místo, aby ti tam udělali turecký kafe, tak ti zalejou rozpustňáka a daj si vývěsku doner kebab. Vietnamci to samý. jedno bistro jako druhý, mongolové, ukáčka whatever. Všichni maj esa v rukávu a stejně je cosi nutí si na podnik pověsit předtištěnou ceduli s typizovanýma jídlama plnou gramatickejch chyb a jedem...
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Kdyby nekdo shanel dobry kebab v Praze. Lepsi jsem v CR asi nejedl. http://istanbulkebab.cz
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    tak u dity uz od tretiho dilu nemam koule na pokracovani a to je to rodacka ze stejny diry po granatu, ale tim spis ne!

    ad gyros, sem ted chodil v prave zminovane dire obcas na gyros, mno a ten kureci byl asi presne ta sracka z toho obrazku niz, takovej lunchmeatovej, neidentifikovatelnej :(

    ale u bohemky ve vrsovicich mam araba, sic se tvari jako mini pizza s ukrajinkama, ale tady ma pichlej aspon fer gyros na tycce! (moc to nejim, leze mi to do zubu a sere me to) - davam si tam nejradsi jinou smakuladu - bolongskou pizzu (s mletym a cibuli), stavnaty a krupavy :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Přemýšlím o gyrosu / kebabu a vlastně jsem ho jedla jen v Řecku a okolí. V letní noci. Byl různě dobrý od vynikajícího po mizerný a vždycky jsem si dávala jehněčí či skopový. Kuřecí jsem znala jen jako model pro ofrněné turisty, co nežerou ovce.
    A nikdy v životě jsem neviděla HMOTU, vždy jen maso.
    Tak díky za varování, vůbec by mě nenapadlo to zkoumat. Zůstanu u postupu - v Čechách gyros nejíst.
    VANEK
    VANEK --- ---
    STEPNI_VLK: Zřejmě neměli dávat psát scénář mamince.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    BRUKEV: Jo, to máš recht. Rodinné historky jsou tam pořád. Ovšem těm od Haliny se aspoň čas od času dalo zasmát. Ty Ditiny nejsou ani zajímavé, ani vtipné..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STEPNI_VLK: já to nesleduju, ale jakože něco podobného pořadům Haliny Pawlovské? Které at už byly na jakékoliv téma, tak se tam musela vecpat historka o tom, co prožil či řekl Halinin otec, strýc, praděda, děda, atd.?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Před chvílí mě paní "BombaPeckaBožíVychytávka" Dita odrovnala krupičnou kaší na závěr, kterou kupodivu výjimečně ničím "nevytúrovala". Pomalu ale jistě začínám přemýšlet nad tím, jestli je leitmotivem jejího pořadu opravdu vaření, nebo spíše samolibá onanie nad Ditinou minulostí, potažmo minulostí celé její rodiny. Pomalu ale jistě přestávám chápat smysl tohoto seriálu..
    GIANT
    GIANT --- ---
    CAPTAIN_TACUD: protoze je tak tezky sehnat dobrej, kdyby ne, tak ho zeres casto ;-)

    BRUKEV: to mas pravdu, ale od ty doby, co jsem videl ten prvni "hovezi" tak pred 10ti lety, tak radsi kureci, pac to se dalo aspon zachranit dobrym nakorenenim.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Rozdíl je dle mě v použitém masu (zvířeti) a koření. Pro mě už je třeba nesmysl kuřecí kebab. to je dle mě šizení kvůli levnější ceně. Kebab bych chápal jako jehněčí.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    jen by me tedy zajimalo...kdysi mi chutnal gyros s takovym krupavym masickem, ale nikde ho nemuzu sehnat. vsude maj ty kebaby. mela jsem za to, ze gyros je proste recka obdoba, lehci a ne tak tucny...ale plno lidi mi uz reklo, ze je to vlastne kebab. ale to maso je proste jiny. je tohle ten rozdil, o kterem se bavite?
    UNCLEAN
    UNCLEAN --- ---
    GEISHA: u Fledy uz se toci taky jen hmota..

    Vsiml jsem si, ze ikdyz 90% hoveziho kebabu je prave jen ta hmota, kureci je ve vetsine pripadu masovy. Pokud je hmota i kureci, tak to bude uz hodne zoufaly kebab okno. V Brne je dobry pomer cena/vykon na krizovatce Kotlarska/Pionyrska, ale tam je to nazyvano recky gyros a ne klasicky Doner o kterem je tady rec.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    ja gyros nežeru a taky žiju :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GEISHA: Je to smutné, ale čemu se vlastně autor diví? Řekněme, že by tenhle Adam Hrubý měl kupříkladu pekárnu na tvarohový závin. Prodává si takhle závin za 50Kč/kus, náklady jsou 35Kč/kus. A zjistí, že když tam místo dobrýho tvarohu od kraviček z vesnice 30km od jeho bydliště dá tvaroh za třetinovou cenu z místního Penny marketu, tak je na výrobní ceně 21Kč/kus. Ano, chuť tvarohu není tak plná, sladká a tvarohová, ale tak tam holt dá o hrst víc rozinek a trochu přicukruje, což je cenově zanedbatelné. Chuťově lehce rozdílné, ale v podstatě málokterý zákazník něco pozná.

    Opravdu by si Adam Hrubý zakládal na své cti profesionálního pekaře a neudělal by to?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    NENUFER: Jak kde..mel jsem ho tam asi na 10mistech..vetsinou stejnej jako v Praze, jen s lepsi zeleninou, ale jeden byl uplne špičkového..o nekolik tříd jinde..(a samozrejme nevim přesný umístěni toho stanku;)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ZOIDBERG: U Sikorova mostu jak je zastavka na ty dlazdeny ceste
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam