• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    87HIGHFLYER:
    no tak v japonsku uz to resilo i par vedcu ;)
    Vědci zveřejnili trik, jak správně držet hamburger – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/muzi/327484-vedci-zverejnili-trik-jak-spravne-drzet-hamburger.html
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VANEK: a úplně nejlepší debaty jsou o tom, jak se to má žrát.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Teď to nějak řešili v HN (http://life.ihned.cz/...lo/c1-62701280-anketa-burger-restaurace-top-5#fotogalerie-gf773506-1-2794460 ale rozhovory jsou za paywallem). Velmi mě pobavilo, že jeden odborník říkal na stejnou otázku „základní pravidlo je, že zelenina se musí dávat navrch na maso, aby zadrželo šťávu a nerozblemcala se spodní houska“ a druhý „základní pravidlo je, že pod maso by se ještě mělo něco dát“.
    GIANT
    GIANT --- ---
    DR_COOPER: souhlas, ty omacky jsou dost dulezity - dodal byz, ze musi bejt stavnatej, klidne at to tece po ruce, ale nesnasim suchy, coz se mi stava obcas v podnicich, ktery tady nebo ve fastfoodu lidi vychvalujou (fraktal, husa, peters pub) + bych este dodal posledni pravidlo, ze idealni burger je tak do 150. kdyz se z nej dobre hodne najim. vic je podle me podezrele drahy (pokud v tom neni dvojity maso nebo tak neco). Z techhle pohledu je letna ok ;-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    A malem bych zapomnela na True blue!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DR_COOPER: souhlas jen doplním, že housky musej bejt čerstvý a pokavad si dávám hranolky, tak by taky mely za něco stát. Bez kvalitního personálu to taky stojí za prd..
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    BRUKEV: zamilujes se ;)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    BRUKEV: No právě :D To je ten kámen úrazu... No hele, pojďme si to zkusit.

    Zkusím stanovit základní premisu, ok?

    Takže, aby se dal burger považovate za dobrej, musí mít následující parametry - domácí housky (jakože ne kupované z Makra), které jsou pochopitelně lehce opečené a tudíž prohřáté, maso od prověřeného a stálého dodavatele, s jasným původem, které je pochopitelně mleté přímo v provozovně, dále domácí omáčky, čerstvou zeleninu, optimálně lehce opečenou - například rajčata, cibulka, případně cuketa.

    Shodneme se na tom?
    MICKK
    MICKK --- ---
    BRUKEV: řekne to o něm DR_COOPER
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak se jako takový nejlepší burger pozná?
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    Tohle asi nemá nejakeho objektivního konce :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DR_COOPER: byl si v Taverne? Ja tam mel Jacka a spatnej nebyl, ale na zadek jsem si z nej nesedl. Samo spatny to nebylo. Souhlasim s poslednima dvema vetama :)

    DR_COOPER: kde jsem psal, ze neni kvalitni? Napsal jsem, ze maji k nejlepsimu daleko a to je pravda :)
    13PANACEK
    13PANACEK --- ---
    DR_COOPER: ja bych si teda radsi skocil na Praze 7 do texas steak house nebo bohemia bagel v burger letny sem byl asi 5 a pokazdy teda nic moc :/ rozhodne nepatri do top 10
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    POHODAVOLE: A upřímně, stejně tak bych já mohl říct, že ty nemáš vkus, když nepoznáš kvalitní burger :D To je internetismus :D
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    POHODAVOLE: Auč... :D No já nevím, tak housky mají domácí a moc dobré... maso mají od prověřeného řezníka z farmy, melou si ho sami. Omáčky si dělají vlastní. Zkusil jsem po Praze už hodně burgráren a oni jsou prostě, z mého pohledu, nejlepší. Ale samozřejmě ono je to tak, že od určitého levelu je to už spíš o preferenci mixu chutí, takže je asi blbost tvrdit, že něco je absolutně nejlepší. Řekněme, že je v Praze tak 10 burgráren, které opravdu stojí za to a oni mezi nima rozhodně jsou.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DR_COOPER: my tam byli jednou. Burger dobrej, ale k nejlepšímu mají hodně daleko. Musím říct, že jsem cekal, že budeš mít lepší vkus, na to jak pyskujes ve spolku :-)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    GIANT: Tak to jsi mel asi velkou smulu. Ted je vyladili opravdu skvele. A krome toho burgry maji proste skvely. O tom zadna... Jako jasne, pokud jsi zvyklej na hrany z mekace, tak te to asi neuchvati :D
    GIANT
    GIANT --- ---
    tady je to samej silenec, jeden rika to, druhej to, zas vim h....o, holt musim na ten zizkov zajit :-)
    DR_COOPER: ty ses taky poved, pac nevim, jestli je to napul bazinga, nebo ne. nerek bych nejlepsi, ale jaks taks by se to tvrzeni dalo brat celkem vazne. to druhy leda, zes chtel dodat legendardni mnozstvim hnusnyho oleje a diky podivny chuti :-) to uz je zlepsili, nebo jses na husny hranolky ulitlej? nebyl jsem tam tak 2 mesice.
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    Nejlepši burgery děljí pochopitelně v Burgeru Letná. Jejich hranolky jsou legendární.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Ja jsem byl zatim velmi spokojen v Bejzmentu na Smichove.
    KENZO
    KENZO --- ---
    PETUL_KA: perfektní místo,hrozny personál a ještě horší kuchyně .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam