• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    13PANACEK: Snazime se definovat nejaka zakladni pravidla a zachytne body, tak nam to nekaz :D
    13PANACEK
    13PANACEK --- ---
    DR_COOPER: :)) no to ze je to domaci rozhodne neni vzdycky pravidlo ze to pak musi bejt dobry a chutny ;))
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Vzhledem k tomu, že jsem nedobrovolně podědil jakousi raritu v podobě zubu devítky tlačící se k čelistnímu kloubu (díky genetiko, fakt díky), neotevřu hubu natolik, abych byl schopen konzumovat burger vcelku (pochopitelně pomíjím spláclé McCosi, které nepovažuju za burger). A protože si nehodlám kvůli špatně rostlé hubě odpírat kulinářský zážitek, který poctivý a dobře udělaný burger poskytuje, kašlu na zvyklosti a prostě si to porcuji vidličkou a nožem a občas si holt nedám v soustu úplně všechny ingredience naráz.

    Nicméně si vždy velmi rád vyslechnu debaty na téma, jak správně držet a konzumovat burger - a pak si to sežeru po svým.

    Ono upřímně řečeno - způsob konzumace (pokud si tam člověk nerve nic navíc, jako třeba vegetu, tatarku, ajdam či jiné tuzemské kulinářské experimenty) chuť ovlivní pramálo a platí to u valné většiny jídel. A zrovna hamburger je veskrze obyčejné jídlo a není to rafinovaná specialita, kde by postupné gradování kombinací bylo jediným chuťovým zážitkem (což ho ale nijak nedehonestuje, stejně bývají ta obyčejná jídla nejlepší).
    VANEK
    VANEK --- ---
    MAR_TINA: Matesola povoluje překrojit napůl k jednoručnímu držení, pokud je člověk sám a hraje si při jídle s mobilem (a pochvaluje si, že kunčofti to zblajznou a vypadnou za hodinu, uvolˇňujíce stůl pro další a přitom s pocitem, že byli v hospodě a užili si svoje).
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    87HIGHFLYER:
    no tak v japonsku uz to resilo i par vedcu ;)
    Vědci zveřejnili trik, jak správně držet hamburger – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/muzi/327484-vedci-zverejnili-trik-jak-spravne-drzet-hamburger.html
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VANEK: mám to doma, můžu vyfotit, ale nic převratnéo v rozhovoru nebylo. Má se to jíst v celku a nerozebírat.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VANEK: a úplně nejlepší debaty jsou o tom, jak se to má žrát.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Teď to nějak řešili v HN (http://life.ihned.cz/...lo/c1-62701280-anketa-burger-restaurace-top-5#fotogalerie-gf773506-1-2794460 ale rozhovory jsou za paywallem). Velmi mě pobavilo, že jeden odborník říkal na stejnou otázku „základní pravidlo je, že zelenina se musí dávat navrch na maso, aby zadrželo šťávu a nerozblemcala se spodní houska“ a druhý „základní pravidlo je, že pod maso by se ještě mělo něco dát“.
    GIANT
    GIANT --- ---
    DR_COOPER: souhlas, ty omacky jsou dost dulezity - dodal byz, ze musi bejt stavnatej, klidne at to tece po ruce, ale nesnasim suchy, coz se mi stava obcas v podnicich, ktery tady nebo ve fastfoodu lidi vychvalujou (fraktal, husa, peters pub) + bych este dodal posledni pravidlo, ze idealni burger je tak do 150. kdyz se z nej dobre hodne najim. vic je podle me podezrele drahy (pokud v tom neni dvojity maso nebo tak neco). Z techhle pohledu je letna ok ;-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    A malem bych zapomnela na True blue!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DR_COOPER: souhlas jen doplním, že housky musej bejt čerstvý a pokavad si dávám hranolky, tak by taky mely za něco stát. Bez kvalitního personálu to taky stojí za prd..
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    BRUKEV: zamilujes se ;)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    BRUKEV: No právě :D To je ten kámen úrazu... No hele, pojďme si to zkusit.

    Zkusím stanovit základní premisu, ok?

    Takže, aby se dal burger považovate za dobrej, musí mít následující parametry - domácí housky (jakože ne kupované z Makra), které jsou pochopitelně lehce opečené a tudíž prohřáté, maso od prověřeného a stálého dodavatele, s jasným původem, které je pochopitelně mleté přímo v provozovně, dále domácí omáčky, čerstvou zeleninu, optimálně lehce opečenou - například rajčata, cibulka, případně cuketa.

    Shodneme se na tom?
    MICKK
    MICKK --- ---
    BRUKEV: řekne to o něm DR_COOPER
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak se jako takový nejlepší burger pozná?
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    Tohle asi nemá nejakeho objektivního konce :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DR_COOPER: byl si v Taverne? Ja tam mel Jacka a spatnej nebyl, ale na zadek jsem si z nej nesedl. Samo spatny to nebylo. Souhlasim s poslednima dvema vetama :)

    DR_COOPER: kde jsem psal, ze neni kvalitni? Napsal jsem, ze maji k nejlepsimu daleko a to je pravda :)
    13PANACEK
    13PANACEK --- ---
    DR_COOPER: ja bych si teda radsi skocil na Praze 7 do texas steak house nebo bohemia bagel v burger letny sem byl asi 5 a pokazdy teda nic moc :/ rozhodne nepatri do top 10
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    POHODAVOLE: A upřímně, stejně tak bych já mohl říct, že ty nemáš vkus, když nepoznáš kvalitní burger :D To je internetismus :D
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    POHODAVOLE: Auč... :D No já nevím, tak housky mají domácí a moc dobré... maso mají od prověřeného řezníka z farmy, melou si ho sami. Omáčky si dělají vlastní. Zkusil jsem po Praze už hodně burgráren a oni jsou prostě, z mého pohledu, nejlepší. Ale samozřejmě ono je to tak, že od určitého levelu je to už spíš o preferenci mixu chutí, takže je asi blbost tvrdit, že něco je absolutně nejlepší. Řekněme, že je v Praze tak 10 burgráren, které opravdu stojí za to a oni mezi nima rozhodně jsou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam