• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    K8Z: Ja bydlela v Orelsky, tak jsem tam obcas skocila na obed - ty poledni menu maj fakt dobry, casto delaj domaci limonady, burger mi prisel taky velmi ok.
    K8Z
    K8Z --- ---
    LUCIASHECK: je to dobrý v tom true Blue? je vedle toho bydlim a připadá mi to jako hodně divnej podnik, zatim jsem nějak neměla odvahu to prubnout..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DR_COOPER: tak mas tam i jinej personal nez kuchare..

    DR_COOPER: mam rad krupavy, ale nebranim se nicemu pokavad jsou cerstvy. Nesnasim odlezely hranolky, ktery davali treba ve Fraktalu. Jinak je i fer mit k nim velky vyber omacek..
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    Mimochodem, ještě to muzeme teda doplnit o hranolky...

    Co povazujete za optimalni velikost? Jakoze delku hrany? A mate radsi vic opecene a krupave nebo spis méně? A vadi vam, když jsou krajene i se slupkou nebo to naopak vyzadujete?

    Ja mam fakt rad ty hrany, co mají na Letny, protože ted, je to asi mesic a něco, co mají novy brambory nekde z Holandska, delaji je se slupkou, hranu to ma 10 mm a hlavne je nechavaji delat dost dlouho, takze jsou pak hodne krupave. Mne osobne to tak docela vyhovuje...
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    POHODAVOLE: Tak ono většinou, když je dobrej produkt, tak i ten personal bude asi v pohode, protože nasranej personal, podle mne, tezko muze varit kvalitni jidlo. A to je jaksi obecna pravda...
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    13PANACEK: Snazime se definovat nejaka zakladni pravidla a zachytne body, tak nam to nekaz :D
    13PANACEK
    13PANACEK --- ---
    DR_COOPER: :)) no to ze je to domaci rozhodne neni vzdycky pravidlo ze to pak musi bejt dobry a chutny ;))
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Vzhledem k tomu, že jsem nedobrovolně podědil jakousi raritu v podobě zubu devítky tlačící se k čelistnímu kloubu (díky genetiko, fakt díky), neotevřu hubu natolik, abych byl schopen konzumovat burger vcelku (pochopitelně pomíjím spláclé McCosi, které nepovažuju za burger). A protože si nehodlám kvůli špatně rostlé hubě odpírat kulinářský zážitek, který poctivý a dobře udělaný burger poskytuje, kašlu na zvyklosti a prostě si to porcuji vidličkou a nožem a občas si holt nedám v soustu úplně všechny ingredience naráz.

    Nicméně si vždy velmi rád vyslechnu debaty na téma, jak správně držet a konzumovat burger - a pak si to sežeru po svým.

    Ono upřímně řečeno - způsob konzumace (pokud si tam člověk nerve nic navíc, jako třeba vegetu, tatarku, ajdam či jiné tuzemské kulinářské experimenty) chuť ovlivní pramálo a platí to u valné většiny jídel. A zrovna hamburger je veskrze obyčejné jídlo a není to rafinovaná specialita, kde by postupné gradování kombinací bylo jediným chuťovým zážitkem (což ho ale nijak nedehonestuje, stejně bývají ta obyčejná jídla nejlepší).
    VANEK
    VANEK --- ---
    MAR_TINA: Matesola povoluje překrojit napůl k jednoručnímu držení, pokud je člověk sám a hraje si při jídle s mobilem (a pochvaluje si, že kunčofti to zblajznou a vypadnou za hodinu, uvolˇňujíce stůl pro další a přitom s pocitem, že byli v hospodě a užili si svoje).
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    87HIGHFLYER:
    no tak v japonsku uz to resilo i par vedcu ;)
    Vědci zveřejnili trik, jak správně držet hamburger – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/muzi/327484-vedci-zverejnili-trik-jak-spravne-drzet-hamburger.html
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VANEK: mám to doma, můžu vyfotit, ale nic převratnéo v rozhovoru nebylo. Má se to jíst v celku a nerozebírat.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VANEK: a úplně nejlepší debaty jsou o tom, jak se to má žrát.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Teď to nějak řešili v HN (http://life.ihned.cz/...lo/c1-62701280-anketa-burger-restaurace-top-5#fotogalerie-gf773506-1-2794460 ale rozhovory jsou za paywallem). Velmi mě pobavilo, že jeden odborník říkal na stejnou otázku „základní pravidlo je, že zelenina se musí dávat navrch na maso, aby zadrželo šťávu a nerozblemcala se spodní houska“ a druhý „základní pravidlo je, že pod maso by se ještě mělo něco dát“.
    GIANT
    GIANT --- ---
    DR_COOPER: souhlas, ty omacky jsou dost dulezity - dodal byz, ze musi bejt stavnatej, klidne at to tece po ruce, ale nesnasim suchy, coz se mi stava obcas v podnicich, ktery tady nebo ve fastfoodu lidi vychvalujou (fraktal, husa, peters pub) + bych este dodal posledni pravidlo, ze idealni burger je tak do 150. kdyz se z nej dobre hodne najim. vic je podle me podezrele drahy (pokud v tom neni dvojity maso nebo tak neco). Z techhle pohledu je letna ok ;-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    A malem bych zapomnela na True blue!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DR_COOPER: souhlas jen doplním, že housky musej bejt čerstvý a pokavad si dávám hranolky, tak by taky mely za něco stát. Bez kvalitního personálu to taky stojí za prd..
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    BRUKEV: zamilujes se ;)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    BRUKEV: No právě :D To je ten kámen úrazu... No hele, pojďme si to zkusit.

    Zkusím stanovit základní premisu, ok?

    Takže, aby se dal burger považovate za dobrej, musí mít následující parametry - domácí housky (jakože ne kupované z Makra), které jsou pochopitelně lehce opečené a tudíž prohřáté, maso od prověřeného a stálého dodavatele, s jasným původem, které je pochopitelně mleté přímo v provozovně, dále domácí omáčky, čerstvou zeleninu, optimálně lehce opečenou - například rajčata, cibulka, případně cuketa.

    Shodneme se na tom?
    MICKK
    MICKK --- ---
    BRUKEV: řekne to o něm DR_COOPER
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak se jako takový nejlepší burger pozná?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam