• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MAR_TINA: stejné jako zaměstnat na černo někoho na pracáku? Prostě riziko, že se to nějak rozkřikne, konkurenční obchod tě napráská, někdo tě napráská, co já vím?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: klient bude potřebovat účtenku, aby se přidal do loterie, neasi!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: taky doufám, že na to nedojde.

    Bych se z toho pos...
    A ještě mi řekněte, jak to zabrání tomu, abych si vzala peníze bez projetí registrační pokladnou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: b. je správně- budeš si muset koupit ten jeden jedinný správný, certifikovaný program. Ne, nebude fungovat.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: já si taky myslím, že to neprojde, a tiše v to doufám. Ne proto, že bych páchala ty miliardové daňové úniky nebo co si Bureš a spol. představujou, ale třeba proto, že půlka účtenek vyleze z pokladny pro vnitřní potřebu - host nepotřebuje vědět, jak, proč a kdy a kde proleze systémem jeho večeře, protože si platí polopenzi, tečka, šmytec, ale já to potřebuju tím systémem prohnat, aby se mi to odepsalo ze skladu. Když tohle změním, tak to budu ručně odepisovat jako za krále Klacka, čímž je x desítek tisíc za chytré skladovací softváre hozeno do kanálu. Nebo se bude muset vysolit nových x desítek tisíc za jinak postavený program.

    Ale jo, znám hospodskýho, co si (dovozeno z keců, náznaků atp., nestojím mu za zadkem) prostě po šichtě vleze do své vlastní hospody, kde si udělá vratku na obědy, řekněme 150x řízek s bramborama, sebere 150 x 99, do skladu doplní 150x řízek, brambory, strouhanka, olej a je vysmátej. Pravděpodobně nebude jediný. Nicméně si netroufám tvrdit, že tohle se děje v každé stravovně - tohle jde pouze v dokonale samoděržavých podnicích, ne tam, kde si víc lidí kouká pod ruky.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    OMNIHASH: mně přijde, ale já jsem prostý venkovan z okresního města, že Praha je nějaký úplně jiný svět.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OTAVA: na EET nakonec nedojde. Jsem o tom přesvědčená tak na 70%.

    BRUKEV: A tohle je jesenická realita - je tak zaměstnaná tak čtvrtina okresu, zejména mimo gastronomii. S tím, že po roce to pracák obnovuje. Ze společenskýho hlediska je to ovšem mnohem lepší, než kdyby ti lidi seděli doma. Jo a horní hranice je 10000 Kč pro člověka + pracák hradí odvody.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    OTAVA: devítka je slušny
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BRUKEV: Rok ? u nas je to pul roku a bylo to asi 9k (porad dost dobry), myslim ze se to lisi podle lokality a urcuje to konkretni pravcak.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    OTAVA: taky moc podobných sebevrahů neznám. To se daleko víc tahají z pracáku lidi a na ně se pak berou dotace, atd. Známí to tak mají. Stáhnou z pracáku uchazeče, zaměstnají, pracák jim to nějak dotuje, takže vlastně je to rok nic nestojí, pak ho vyrazí, a zas, a zas,...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OTAVA: co jsme viděla, ale fakt málo, jsou spíš lidi, kteří na podporu nemají nárok. A těch jsou mraky. Od absolventů bez praxe, po všechny, co neměli smlouvu na rok a víc, a taky ty, co jsou na pracáku déle než půlroku. Tak si platí základní pojištění jako nepracující a dělají na černo.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MAR_TINA: Tak to bych se hadal ze vetsina lidi uz na pracaku je. Nevim kdo je takovej sebevrah aby riskoval pokutu za zamestnavani nekoho na pracaku. Nerikam ze se to nedeje, ale ja jsem to videl snad jednou v nejakym rodinym podniku ?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OTAVA: to že mezi lidma prostě víc peněz není a jediný, kdo to nevidí, je stát, je velká pravda.

    Ale srovnání trhu zavřením půlky hospod není zas tak blbej dopad. Větší šance pro ty, co makaj, od majitelů po poslední uklízečku. A na úřad práce jich tolik nepůjde, většina už tam je. Nebo půjde jinam.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: ja vim, chtel sem jen trochu poskadlit, ale byl sem linej tam dat obrazek
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DEVIL: Tim narazim na to ze lidi to za ty penize chteji a uzivi se tim relativne hodne lidi.
    V zahranici pokud vim menicka nejsou, protoze se lidem nevyplati jit do restaurace. Bud si nosi neco s sebou, nebo davaj nejakej fastfood.

    Tolik piva se tam nevypije protoze pivo je proste drahy.

    Takze ano, muzeme nechat zavrit pulku hospod v CR, zrusit menicka a donutit pijaky piva prejit z toceneho na lahvove pivo, ale celkove proste na trhu vic penez nez se ted utrati proste neni. Spotrebitel proste nahradi jeden statek jinym a statni kasa si neprijde ani na korunu navic.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    OMNIHASH: lolec, takhle si to taky pamatuju. 'level plnou parou do pekla' je vice nez vystizny
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEVIL: v McStátech prý ojebávání nestojí na lidech, ale na neskutečný nekvalitě jídla, to si nevybereš. :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GENTIANA: nevím no, dělal jsem různě od čtrnácti po kuchyních v centru Prahy přicmrndávače, myčku a obsluhu hadru, třeba se to za těch deset let co sem mimo zlepšilo, ale ještě kolem roku 2007 to byl totální Klondike, kde šli všichni po všech, do toho perník (tak 20% lidí v kuchyni) a chlast (v podstatě všichni) na levelu plnou parou do pekel, no celkově super pracovní prostředí. Majitelé/ management povětšinou seděli o patro vejš a futrovali se kokešem a o řád lepším chlastem. Ve finále víceméně všem buď začalo hrabat, nebo totálně vyhořeli. Věřím, že někde na klidnějším místě to nebude tak mimo, já se pohyboval mezi Karlákem a Pavlákem, tak osm hospod za osm let+-autobus a tohle splňovaly všechny.



    BRUKEV: to je ta druhá stránka tohodle defektního prostředí: IMHO to málokdo, kdo chce pracovat podle regulí, vydrží dýl, než do prvního pořádnýho průseru číšník ukradnul celodenní tržbu, nebo kuchař nesmyslně vypnul mrazák s půltunou masa.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: já myslím, že touha po dodržování musí přijít od lidí, účetní stroje ji nezajistí. Jinak budou pořád dělat šestnácky za plat na ruku možná někdy.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    OTAVA: budu delat blbyho a ptat se, ze nevim na co narazis...
    vytahnu treba mekac. akcni snidane za 3 dolary. plat minimalka robotu co tam delaj 10.25 na hodinu ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THEODORT: Polívka byl takový ten klasický vývar, co se udělá pro regiment z koncentrátu za pár korun, to je asi všude stejný. Pak jsem měla kuřecí řízek s bramborovou kaší. Tak kuřecí maso to bylo, asi bylo v akci. Kaše evidentně z prášku, z nějakého extra levného a ještě asi odfláknutá, to jsem nezvládla víc než dvě sousta (a to mi prášková kaše ve školních jídelnách zas až tolik nevadila). Možná to ještě dohnali moukou, aby toho bylo víc, neskutečná pachuť.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    TAPINA: chceme vedet vic!! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam