• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales

Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...

Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    OTAVA: taky moc podobných sebevrahů neznám. To se daleko víc tahají z pracáku lidi a na ně se pak berou dotace, atd. Známí to tak mají. Stáhnou z pracáku uchazeče, zaměstnají, pracák jim to nějak dotuje, takže vlastně je to rok nic nestojí, pak ho vyrazí, a zas, a zas,...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OTAVA: co jsme viděla, ale fakt málo, jsou spíš lidi, kteří na podporu nemají nárok. A těch jsou mraky. Od absolventů bez praxe, po všechny, co neměli smlouvu na rok a víc, a taky ty, co jsou na pracáku déle než půlroku. Tak si platí základní pojištění jako nepracující a dělají na černo.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MAR_TINA: Tak to bych se hadal ze vetsina lidi uz na pracaku je. Nevim kdo je takovej sebevrah aby riskoval pokutu za zamestnavani nekoho na pracaku. Nerikam ze se to nedeje, ale ja jsem to videl snad jednou v nejakym rodinym podniku ?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OTAVA: to že mezi lidma prostě víc peněz není a jediný, kdo to nevidí, je stát, je velká pravda.

Ale srovnání trhu zavřením půlky hospod není zas tak blbej dopad. Větší šance pro ty, co makaj, od majitelů po poslední uklízečku. A na úřad práce jich tolik nepůjde, většina už tam je. Nebo půjde jinam.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: ja vim, chtel sem jen trochu poskadlit, ale byl sem linej tam dat obrazek
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DEVIL: Tim narazim na to ze lidi to za ty penize chteji a uzivi se tim relativne hodne lidi.
    V zahranici pokud vim menicka nejsou, protoze se lidem nevyplati jit do restaurace. Bud si nosi neco s sebou, nebo davaj nejakej fastfood.

Tolik piva se tam nevypije protoze pivo je proste drahy.

Takze ano, muzeme nechat zavrit pulku hospod v CR, zrusit menicka a donutit pijaky piva prejit z toceneho na lahvove pivo, ale celkove proste na trhu vic penez nez se ted utrati proste neni. Spotrebitel proste nahradi jeden statek jinym a statni kasa si neprijde ani na korunu navic.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    OMNIHASH: lolec, takhle si to taky pamatuju. 'level plnou parou do pekla' je vice nez vystizny
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEVIL: v McStátech prý ojebávání nestojí na lidech, ale na neskutečný nekvalitě jídla, to si nevybereš. :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GENTIANA: nevím no, dělal jsem různě od čtrnácti po kuchyních v centru Prahy přicmrndávače, myčku a obsluhu hadru, třeba se to za těch deset let co sem mimo zlepšilo, ale ještě kolem roku 2007 to byl totální Klondike, kde šli všichni po všech, do toho perník (tak 20% lidí v kuchyni) a chlast (v podstatě všichni) na levelu plnou parou do pekel, no celkově super pracovní prostředí. Majitelé/ management povětšinou seděli o patro vejš a futrovali se kokešem a o řád lepším chlastem. Ve finále víceméně všem buď začalo hrabat, nebo totálně vyhořeli. Věřím, že někde na klidnějším místě to nebude tak mimo, já se pohyboval mezi Karlákem a Pavlákem, tak osm hospod za osm let+-autobus a tohle splňovaly všechny.

BRUKEV: to je ta druhá stránka tohodle defektního prostředí: IMHO to málokdo, kdo chce pracovat podle regulí, vydrží dýl, než do prvního pořádnýho průseru číšník ukradnul celodenní tržbu, nebo kuchař nesmyslně vypnul mrazák s půltunou masa.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: já myslím, že touha po dodržování musí přijít od lidí, účetní stroje ji nezajistí. Jinak budou pořád dělat šestnácky za plat na ruku možná někdy.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    OTAVA: budu delat blbyho a ptat se, ze nevim na co narazis...
    vytahnu treba mekac. akcni snidane za 3 dolary. plat minimalka robotu co tam delaj 10.25 na hodinu ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THEODORT: Polívka byl takový ten klasický vývar, co se udělá pro regiment z koncentrátu za pár korun, to je asi všude stejný. Pak jsem měla kuřecí řízek s bramborovou kaší. Tak kuřecí maso to bylo, asi bylo v akci. Kaše evidentně z prášku, z nějakého extra levného a ještě asi odfláknutá, to jsem nezvládla víc než dvě sousta (a to mi prášková kaše ve školních jídelnách zas až tolik nevadila). Možná to ještě dohnali moukou, aby toho bylo víc, neskutečná pachuť.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    TAPINA: chceme vedet vic!! :D
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    TAPINA: tak mohla bys treba rozepsat trochu vic pojmy a dojmy, treba obsah toho menicka a vysledne pocity..

GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: jo, to si taky cosi, co má výuční list se samejma trojkama, představuje, že bude někde nosit talíře za dvacet čistýho.

Mimochodem, kamarád šéfredaktor má 18 čistýho. S doktorátem a asi deseti lety praxe.

OTAVA: Samozřejmě, že se nezlepší vůbec nic. Jenom s tím bude spousta práce a jsem dost zvědavá, jestli příslušný zákon a vyhlášky budou řešit takové ty praktické věci okolo, jako třeba vratky. Pravděpodobně ne, protože každýpřecevíže každý provozovatel občerstvovny je akorát daňový unikatel a bývalý vekslák, tak ať trpí. Nasrat na toto.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MAR_TINA: Vratim se oklikou k Polerichovi - 90% lidi v pohostinstvi pracuje protoze nemaj jinou praci a nic neumej (a sere je to).

Maj na vyber, tohle nebo pracak.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mimochodem, teď jsme nedávno narazili na dovolené na podnik, který měl meníčka za 50 Kč včetně polívky a nápoje. Nekecám. Nešla bych tam, ale manželův kamarád (postarší pán, který si potrpí na slevy) nás lákal, že tam vaří slušně za ty prachy a manželovi bylo blbé poslat ho s tím do háje, aniž by to jednou vyzkoušel. Musím říct, že to byl nevšední gastronomický zážitek. Ale měli narváno.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRUKEV: Stalo. Čárky si nedělám, ale řádově desítky.
    OMNIHASH: Já tohle odvětví neznám tak dobře jako ty, takže nevím, jak mohutně je tohle okrádání rozšířené. Můžu pouze za sebe říct, že já nikoho neokrádám.

A ano, jestli někdo neumí sepsat smlouvu, jeho boj, jeho problém.

BRUKEV: No, nejhezčí případ byl, když přišel typoš, že dělá provozního támhle o dvě chalupy dál, ale má mocinky zlýho šéfa. A že tuhlevá jeho manželka tam dělala pokojskou, ale jak je šéf mocinky zlej, tak nařídil všechen zbytný personál propustit, takže jestli bych tuhlevá milostivou nevzala jako pokojskou. Byl duben, zatažené rolety, takže nulový důvod domnívat se, že bych milostivou k něčemu potřebovala, což jsem se pokusila zdvořile vysvětlit, ale nebylo mi dovoleno dokončit větu, protože týpek volně pokračoval, že paní je na pracáku, takže by jako pracovala bez smlouvy, s výplatou na ruku.
    Ono tohle bylo už asi tak po desáté, takže jsem se nesnažila být jakkoli zdvořilá a vysvětlovat, proč to nejde, ale rovnou jsem je oba seřvala, že na takový vyžírky platím daně a pak bych jim měla ještě cokoli platit ze svýho a zakončila jsem to válečným výkřikem A ven.
    Pak byl dost dlouho klid, asi rok, protože špatné zprávy se šíří rychle.

Jo a těm, co chodili s bumážkou z pracáku, jsem hojně nabízela, že ano, někoho na úklid bych brala okamžitě, jestli chce nastoupit v pondělí nebo až od prvního. Většinou hrozně rychle odešli.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEVIL: jo, to by mě sralo naprosto v jakékoli profesi.
    bechápu, že tohle se češi nechají líbit napříč oborama.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DEVIL: V cizine maj menicko za 80 - 100 ?
    A kolik tam maji prosim hospod, taky tolik jako tady v CR ?
    A kolik se tam vypije v hospode piva ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: a este musis vzit v potaz tu zkurvenou casto 16ti hodinovou sichtu v cechach! na to nikdo ze zamestnavatelu nehledi. pokud chces sbirat zkusenosti v cechach a projdes timhle peklem, tak mas muj obdiv. ja bych se na to za almuznu pod 25 tisic cistoty vysral z tak strasny vejsky, ze by to ani nebylo hezky
    v cizine si placenej od hodiny a proste dokud tancujes, tak solej... neplaceny prescasy neexistujou
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Jenom odbocka stranou - vy si myslite ze se s EET neco zlepsi ?
    tak prvni pul rok, rok nez si lidi najdou pohodlnou cesticku ak Babise stejne obejit a vse pojede jako driv.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam