• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    87HIGHFLYER: Paleo dieta = jíst maso, zeleninu, vejce a ořechy. Nejíst sladkosti a pečivo a jídlo, které je zpracované až do bezvědomí.
    Po tom samozřejmě přibereš. Svaly, když cvičíš. To, že to má praštěnej název a propagační filozofii je fakt, o kterém se nedá přít, ale tvrdit, že je špatně jíst "opravdový" jídlo, místo toho si žaludek zacpat moukou, je podobně ujeté.

    Schválně neargumentuju anekdotickýma případama kdy "já a všichni co vím, že to zkusili, tak....", ale taky to má v mém názoru samozřejmě váhu.

    A taky mi přijde ujeté krmit myši nějakým větším množstvím masa, ale zase nevím, jak ten průzkum přesně dělali..

    Disclaimer: Nejím paleo. :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ALONSY: proč?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SAMOUT: Pěkná blbost.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Tak tuhle kachničku bych si dal taky :)) btw. skvelej youtube kanál!

    Action Bronson Samples the Finest Duck in NYC
    http://www.youtube.com/watch?v=yRXqVss8aPo
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Paleo dieta vyvolává rychlý příbytek na váze | Zdraví | Lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/...a-rychly-pribytek-na-vaze-fn2-/zdravi.aspx?c=A160321_140006_ln-zdravi_ape
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Pohlreich: Být za sprosťáka mě baví, pracuji přece v dělnické profesi - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...hat-zdenek-pohlreich-dfw-/hobby-domov.aspx?c=A160318_120556_hobby-domov_bma
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KUBAN88: Tohle vsechno vim, sem si chtel jen rejpnout :-).
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    SAMOUT: ale to je obecně problém většiny luxusních restaurací, je to prostě vlajková loď standardních restaurací, viz u nás Sahajdák pod investicí Karpíčka, Paulus pod hotelem a Kašparáek pod (teď nevím přesně jak se ten chlapík co do toho investuje jmenuje) Janečkem (?)

    prostě právě pro ten vysoký standard (plat/počet) je dost náročné získat ty peníze zpátky i přes závratné ceny (nicméně zase - jeden stůl tam sedí celý večer, nemůžeš shazovat značku nějakým ziskuchtivým brunchem apod.)

    a přesně jak píše
    BEBEBE: tohle je i ve standardním provozu klasické průměrné hospody - 2-3 číšníci krátký dlouhý, takže 4, k tomu 2 do kuchyně krát 2, pomocná síla dopoledne, odpoledne, přes obědy na nádobí, k tomu provozní a učetního raději nepočítám - takže celkově personál máš minimálně 12 lidí na průměrnou hospodu co vydá 80 obědů

    jenže u klasické hospody je ta cenotvorba jinde a suroviny máš cca 30% z celkové ceny (pak máš náklady, daně, provoz a zisk); zatímco u luxusní restaurace máš suroviny 70%
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Njn, pak to má vydělávat (dle Hestona zrekonstruovaná Fat Duck lehce prodělává, nebo je na svejch) :-).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    EVILMIND: Ve Fat Duck je počet míst pro hosty a zaměstnanců totožný. A věř mi, že personál dře jak barevný.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    EVILMIND:
    To mi neprijde moc, schvalne vypisu jak je to u nas.
    Cisla v zavorkach jsou pocet lidi na pozici, pricemz na jedne smene je vzdy jen jeden. Priprava (2), mycka (2), pomocny kuchar (2), hl.kuchar (3 - 4), bar (3), vrchni (3), obsluha (4), pomocna obsluha (4), provozni (3).
    Takze mame nejakych 27 zamestnancu, mist mame 40. Realne je na smene 9 lidi, ale kdyz kazdej dela minimalne 12h, fakt to nejde v deseti lidech.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    20 jich cumi jak to 5 umí
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    TOOMIX: Restaurace má 48 míst a 25 zaměstnanců.

    Co tam proboha tak muzou vsichni delat?
    SKRU
    SKRU --- ---
    LYNCH: pastis v akci!!!! ... este jednou reknes voflambovat..:)
    VANEK
    VANEK --- ---
    TOOMIX: Teď sem s tím (z Facebooků) jdu, teda!
    Řeknu příklad: daněk. Daněk žije v lese. Co se k němu hodí? Arony, tedy černý jeřáb. Pak zázvor, to je také jedna ze základních surovin. Jídlo podávám v základní, syrové úpravě na kamenu, zalívám suchým ledem, takže se z toho kouří. Zaliju ho ještě odvarem z jehličí a člověku to evokuje právě les a to, že daněk někde v něm žil. Zákazníci se mě ptají, proč jsem to právě tak udělal. Já jim vše vysvětlím a host si řekne: „Teda!“
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Vaření tu upadá do hlubin, na bio jsem alergický, říká český „Michelin“ - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...kem-kasparkem-field-drc-/ekonomika.aspx?c=A160311_143517_ekonomika_chrs
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ja koukam na ten dil v Bastile a ten sefik v kuchyni je hrozneej kreteeennn
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam