• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SARAJ: vidíš, to mě nenapadlo... Nejspíš tak platí i obsluhu ve své hospodě a to bude asi ten důvod, proč obsluha (když pominu, že funguje dost podobně, jako v Tréninkové kavárně) má neustálou potřebu připisovat piva.. Už nikdy jim za to nebudu nadávat, chápu, že torzo sochy se k zaplacení složenek použít nedá..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SARAJ: tak na to dokoukej;) přesně kvůli tomu co si napsala
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SKRU: je to uplne normalni. Obzvlaste obedove servirky co jinde makaji na kratkej a dlouhej, etc..
    SKRU
    SKRU --- ---
    BRUKEV: to bude asi bezny. servirka v recky taverne v davli rikala, ze maka este v naky hospode v holesovicich..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    OMNIHASH: A D O P R D E L E!!! tohle asi cely nedokoukam, moje alergie na tyhle podniky totiz roste kazdym dnem roste. Ja jsem proste klasik, ja chci normalni hospodu, restauraci.. po X letech za barem a na placu jsem na tyhle vemena fakt alergicka.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SARAJ: well

    Ano, šéfe! VI (14) - Klub AVU v Praze | Prima PLAY
    http://play.iprima.cz/ano-sefe/ano-sefe-vi-14
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    HUDOUS_ML: bude platit originalni skicou? torzem soch?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    OTAVA: lol, připomněl jsi mi nedávnou debatu, co jsem zaslechl v hospodě.

    Host na servírku: čau, vím, že děláš tady, ale viděl jsem tě i v baru XY?
    Servírka: jojo, pomáhám tam. Jedna servírka jim nepřišla do práce.
    Host: jak nedošla?
    Servírka: prostě noční smena na ni čekala a ona ráno nedošla. Vykašlala se i na výplatu, nebere jim telefony a co vím, tak nastoupuila do té nové hospody YXZ.
    Host: A jak to tam bez ní dávají?
    Servírka: No blbě. Na placu zaskakuje i provozní, všichni tam mají okolo 280 hodin měsíčně, ale víš jak, nejsou lidi, no.

    Coz souvidí i s druhým postřehem. Alespon u nás ve městě se poměrněčasto stávalo, že číšníci během týdne dost střídají hospody.Jakože měli stabilní restauraci/hospodu, kde pracují, ale dva, tři dny v týdnu jsem je potkával i jinde, jak pomáhají během poledních meníčkových náporů.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GENTIANA: jasně že nejsou, páč makat krátkej dlouhej za minimální plat a desítku na ruku v odvětví, kde jsou věci jako placený přesčasy, nebo možnost si vybrat dovolenou čistý sci-fi, nepůjde nikdo, než totální lumen, co není schopnej dělat kdekoliv jinde.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    GENTIANA: já jsem třeba slyšela o podniku, který se má otevírat a majitel hledá servírky a číšníky se vztahem k umění. Nechápu, jak si může myslet, že s takovými prioritami to může dopadnout dobře
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GENTIANA: No jo, kdyz daj provoznimu 30 a cekaj zazraky tak to nepujde.

    Od provozniho chci nejakou vizi, cisla trzeb a dam mu poadnej plat + podil na trzbach zejo. Zvlast Kantyna snad nema problem s cashflow. Za to od nej ocekavam ze dokaze pritahout schopny lidi a motivovat je.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    GENTIANA: Hlavne lidi nechtej makat... klasika
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Lide z kancelari si otviraji kavarny a bistra. Lide z pohostinstvi utikaji do kancelari :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Jo nedavno daval kamos na FB fotku cedule v nejake restauraci, kde stalo neco ve smyslu: Budte mili na nase cisniky, sehnat kvalitni personal je mnohem tezsi, nez sehnat hosty.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SAMOUT: Jasan, ja jen doplňuji. Nejsme ve sporu.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DOCKINEZ: Ja to nijak nerozporuju, me akorat pobavila ta vyjevena servirka.
    DIVER
    DIVER --- ---
    se mi vybavil řetízek v hrníčku :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    OTAVA: Management se může stavět na hlavu, ale personál prostě NENÍ. Nevím, čím to je, ale podle mě lidi blbnou - když vidím, co leze na příslušné učební obory, a co z té školy nevyhodí oknem pro naprostou neschopnost, tak mi zůstává rozum stát.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SAMOUT: hele, ted jsem prijel u USA.

    Pred navstevou docela prestižního hudebniho klubu jsem se ptal kamose, jak to mam resit s dýškama na baru, abych nebyl na mimoně.

    A bylo mi řečeno, že první objednávka třeba +5 USD a pak ke dalšímu dalšímu drinku typicky jeden dolar navíc. Tak jsem to tak dělal a pohoda - super servis a obsluha se ke mně nechovala hur nez k lidem, kteri na sobe meli stokrat drazsi hadry nez ja :)

    V kontextu vyse napsanyho mi dysko lehce pres 20 % neprijde nijak moc.
    GIO
    GIO --- ---
    jako ano, do "luxusnich" restauraci se clovek obvykle "objednava predem"... ale podnik s burgrama a drinkama mi jako luxusni restaurace neprijde no:) kazdopadne ok, at si hraji na luxus, ale at tomu odpovidaji ty sluzby, obsluha, ktera je neschopna, nebo se neumi chovat, pokazi sebelepsi gurmansky zazitek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam