• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PETGRIDUS: No jo, ale od toho mas provozniho any vyhazel debily a udrzel ty co neco umej. Kdyz ma team debilu a jednoho nebo dva schopny lidi tak driv nebo pozdejc ti stejne odejdou a zustanes s debilama.
    JONY
    JONY --- ---
    SITH: jenže tohle je potom ten začarovaný kruh
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    SITH: neházel bych je všechny do stejného pytle
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SITH: to je bez debaty - v drazsi restauraci se nas porad cisnik ptal jestli je vsechno v poradku (bylo) a dvakrat se prisel optat i manager restaurace. Servis anprosto luxusni, i kdyz na muj vkus trosku povrchni (ale tak je to takovy US style no a misty mozna trosku otravny. Ale porad mas pocit ze se o tebe nekdo za ty prachy stara.
    SITH
    SITH --- ---
    OTAVA: jenze v US je ta sluzba číšníků / číšnic trošku jiná než v ČR. Tady ti přinese menu a zeptá se tě co si dáte k pití, pak přinese pití, přinese jídlo a pak tě pošle ke kolegovi ke kase kde berou kreditky. Co bys mu měl tady extra platit. Až se tady budou k hostům chovat jako v US, pak se budou klidně dávat větší dýško
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Ono kdyz bych byl provozakem v restauraci a zjistil bych ze moje servirky ve svym volnu jeste chodej makat, asi bych se zamtyslel kde je problem - urcite ne v tom ze by se nudily a driv nebo pozdeji me asi opusti.

    Ono jako ma svoji logiku ze si cisnik ma vydelat diskama a ze ho to motivuje bla bla - ale vazne, cesi tak jako zaokrohlujou, maximalne daj 10%, kdezto v USA se bez kecu plati 20% utraty nebo i vic kdyz jste extra spokojeny. Kdyz nemam na to abych dal (treba v Pze) cisnikovi 30 hrubyho, tak holt budu mit obrovskou fluktuaci a budou tam chodit debilove.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAR_TINA: společně s vyšinutím z větné vazby typu „plněné knedlíky uzeným masem“ :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JONY: tenhle "výpočet" dle minimální mzdy se tady snad plošně učí
    JONY
    JONY --- ---
    Jsem si vzpomněl na nejmenovaný podnik nedaleko, kdy na FB majitel opakovaně brečí a rozčiluje se, že nejsou lidi na personál a když jsou tak jsou neschopní a těch pár schopných mu hned uteče, protože jsou dle něj líní (rozumněj chtějí víc než minimálku). Na opakované dotazy zda třeba nezkusil nabídnout lidem víc následuje okamžite přechod do rozčilení se, co si to tazatel vůbec dovoluje.

    Přiznám se, že nějak nechápu to, že už an samém začátku než to celé rozjížděl to měl zjevně "spočítané" tak, že někde vyčaruje kvalitní personál za minimální mzdu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SARAJ: to urcite - ale ja na to koukam spis jak na zajmovou cinnost pripadne teda neco jako semestralni projekt. A prislo mi to po vsech tech upatlanejch zoufalcich hrozne sympaticky, i kdyz samozrejme asi bez budoucnosti, pokud to nezacnou brat vazne.
    VANEK
    VANEK --- ---
    OMNIHASH: Kde? :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    OMNIHASH: u vas je to fakt zahada.

    87HIGHFLYER: jako to jo, jen si myslim, ze se jim tam budou stridat lidi - od provozaka po kuchare, dostudujou, vypadnou...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    OMNIHASH: husty
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    A u ty skoly to proste vlastni skola a patrne na to ma rozpocet. Rek bych, ze oni se jen snazi si vydelat na sebe a provoz. Kazdopadne me to prislo sympaticky, asi je treba na to nekoukat jako na normalni hospodu.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SARAJ: well, naší hospodu na Vinohradech relativně vybavenou pronajímáme za desítku a i tak je to boj někoho najít.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: tak třeba toto dotuje místní magnát své manželce http://www.pristavmikulovice.cz/cz Toto je projekt lidí co maj firmu na vymáhání pohledávek, zrekonstruovali jednu ze starých německých vil a chtějí tam mít restauraci http://www.beernitz.cz/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ale myslím, že bývá častý mor otevřeno 7 dní / 10-22 hodin. To nejde lidma pokrýt.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: jo je, proto jsou tyhle podniky zahada.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ: me takhle totalne zklamal nove otevrenej Klokocnik....studena sprcha hadr, po sakra dlouhe dobe jsem i vracela jidlo, nedala ani kacku tip a lehce se pobavila nad servirkou co prohlasila, ze mnou vracene jidlo teda jako ONA platit nebude....fakt epic. Tusim, ze jeden z majitelu mozna i stal koousek od tehle scenky a lehce se tomu smal... jako co dodat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: ale i 6x minimální mzda, z toho 3x odvody (a 3x našerno) je pořád ranec každej měsíc. Totéž energie a nájem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam