• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JONY: tenhle "výpočet" dle minimální mzdy se tady snad plošně učí
    JONY
    JONY --- ---
    Jsem si vzpomněl na nejmenovaný podnik nedaleko, kdy na FB majitel opakovaně brečí a rozčiluje se, že nejsou lidi na personál a když jsou tak jsou neschopní a těch pár schopných mu hned uteče, protože jsou dle něj líní (rozumněj chtějí víc než minimálku). Na opakované dotazy zda třeba nezkusil nabídnout lidem víc následuje okamžite přechod do rozčilení se, co si to tazatel vůbec dovoluje.

    Přiznám se, že nějak nechápu to, že už an samém začátku než to celé rozjížděl to měl zjevně "spočítané" tak, že někde vyčaruje kvalitní personál za minimální mzdu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SARAJ: to urcite - ale ja na to koukam spis jak na zajmovou cinnost pripadne teda neco jako semestralni projekt. A prislo mi to po vsech tech upatlanejch zoufalcich hrozne sympaticky, i kdyz samozrejme asi bez budoucnosti, pokud to nezacnou brat vazne.
    VANEK
    VANEK --- ---
    OMNIHASH: Kde? :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    OMNIHASH: u vas je to fakt zahada.

    87HIGHFLYER: jako to jo, jen si myslim, ze se jim tam budou stridat lidi - od provozaka po kuchare, dostudujou, vypadnou...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    OMNIHASH: husty
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    A u ty skoly to proste vlastni skola a patrne na to ma rozpocet. Rek bych, ze oni se jen snazi si vydelat na sebe a provoz. Kazdopadne me to prislo sympaticky, asi je treba na to nekoukat jako na normalni hospodu.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SARAJ: well, naší hospodu na Vinohradech relativně vybavenou pronajímáme za desítku a i tak je to boj někoho najít.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: tak třeba toto dotuje místní magnát své manželce http://www.pristavmikulovice.cz/cz Toto je projekt lidí co maj firmu na vymáhání pohledávek, zrekonstruovali jednu ze starých německých vil a chtějí tam mít restauraci http://www.beernitz.cz/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ale myslím, že bývá častý mor otevřeno 7 dní / 10-22 hodin. To nejde lidma pokrýt.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: jo je, proto jsou tyhle podniky zahada.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ: me takhle totalne zklamal nove otevrenej Klokocnik....studena sprcha hadr, po sakra dlouhe dobe jsem i vracela jidlo, nedala ani kacku tip a lehce se pobavila nad servirkou co prohlasila, ze mnou vracene jidlo teda jako ONA platit nebude....fakt epic. Tusim, ze jeden z majitelu mozna i stal koousek od tehle scenky a lehce se tomu smal... jako co dodat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: ale i 6x minimální mzda, z toho 3x odvody (a 3x našerno) je pořád ranec každej měsíc. Totéž energie a nájem.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DAWIDOS: nevim, odkoupi vybavenou kuchyn po zkrachovalem hospodskem? narvou do toho zivotni uspory? nespocitaji si naklady a nevi, ze zakladni pravidlo je, ze prvni rok dotujes? me fascinuje, ze vetsinou tam vari kamos, co prece super varil gulas na te nasi kalbe...pak tam natahaji kamose, co bud neutraci - nebo jeste lepe, jsou tam zadara ci maji velke slevy a obsluhujou holky co jsou pekny, ale marny - nebo typec, co ma hodne odkaleno, je strasne cool, ale neumi udelat ani kafe.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    SARAJ: Pro mě je v podobných případech vždycky záhada, kde ty lidi berou na případný dotování ztrátové restaurace nebo vůbec na rozjetí byznysu. Pohlreich byl v desítkách takových podniků a rozjet restauraci musí stát nějakej ten milion. Kolikrát jsou to lidi, který v normálním životě nemůžou obstát. To všichni zdědili nějaký prachy po tetičce nebo jak se to dělá? :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    87HIGHFLYER: dokoukala, jsem rada, ze maji aspon nadseneho kuchare, co se neboji chuti. Velka vzacnost, drzim mu palce. Ten typek co to "vede" je sice fajn, ale nedokazu si predstavit, ze dlouhodobe to da...rok, max. Asi jsem skepticka, ja vim, ale podobnejch nadsencu uz jsem par videla, zazila, plus teda nechapu, ze X mesicu nevi, jak jsou na tom s penezma?! :D
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SARAJ: vidíš, to mě nenapadlo... Nejspíš tak platí i obsluhu ve své hospodě a to bude asi ten důvod, proč obsluha (když pominu, že funguje dost podobně, jako v Tréninkové kavárně) má neustálou potřebu připisovat piva.. Už nikdy jim za to nebudu nadávat, chápu, že torzo sochy se k zaplacení složenek použít nedá..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SARAJ: tak na to dokoukej;) přesně kvůli tomu co si napsala
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SKRU: je to uplne normalni. Obzvlaste obedove servirky co jinde makaji na kratkej a dlouhej, etc..
    SKRU
    SKRU --- ---
    BRUKEV: to bude asi bezny. servirka v recky taverne v davli rikala, ze maka este v naky hospode v holesovicich..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    OMNIHASH: A D O P R D E L E!!! tohle asi cely nedokoukam, moje alergie na tyhle podniky totiz roste kazdym dnem roste. Ja jsem proste klasik, ja chci normalni hospodu, restauraci.. po X letech za barem a na placu jsem na tyhle vemena fakt alergicka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam