• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: jo je, proto jsou tyhle podniky zahada.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ: me takhle totalne zklamal nove otevrenej Klokocnik....studena sprcha hadr, po sakra dlouhe dobe jsem i vracela jidlo, nedala ani kacku tip a lehce se pobavila nad servirkou co prohlasila, ze mnou vracene jidlo teda jako ONA platit nebude....fakt epic. Tusim, ze jeden z majitelu mozna i stal koousek od tehle scenky a lehce se tomu smal... jako co dodat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: ale i 6x minimální mzda, z toho 3x odvody (a 3x našerno) je pořád ranec každej měsíc. Totéž energie a nájem.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DAWIDOS: nevim, odkoupi vybavenou kuchyn po zkrachovalem hospodskem? narvou do toho zivotni uspory? nespocitaji si naklady a nevi, ze zakladni pravidlo je, ze prvni rok dotujes? me fascinuje, ze vetsinou tam vari kamos, co prece super varil gulas na te nasi kalbe...pak tam natahaji kamose, co bud neutraci - nebo jeste lepe, jsou tam zadara ci maji velke slevy a obsluhujou holky co jsou pekny, ale marny - nebo typec, co ma hodne odkaleno, je strasne cool, ale neumi udelat ani kafe.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    SARAJ: Pro mě je v podobných případech vždycky záhada, kde ty lidi berou na případný dotování ztrátové restaurace nebo vůbec na rozjetí byznysu. Pohlreich byl v desítkách takových podniků a rozjet restauraci musí stát nějakej ten milion. Kolikrát jsou to lidi, který v normálním životě nemůžou obstát. To všichni zdědili nějaký prachy po tetičce nebo jak se to dělá? :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    87HIGHFLYER: dokoukala, jsem rada, ze maji aspon nadseneho kuchare, co se neboji chuti. Velka vzacnost, drzim mu palce. Ten typek co to "vede" je sice fajn, ale nedokazu si predstavit, ze dlouhodobe to da...rok, max. Asi jsem skepticka, ja vim, ale podobnejch nadsencu uz jsem par videla, zazila, plus teda nechapu, ze X mesicu nevi, jak jsou na tom s penezma?! :D
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SARAJ: vidíš, to mě nenapadlo... Nejspíš tak platí i obsluhu ve své hospodě a to bude asi ten důvod, proč obsluha (když pominu, že funguje dost podobně, jako v Tréninkové kavárně) má neustálou potřebu připisovat piva.. Už nikdy jim za to nebudu nadávat, chápu, že torzo sochy se k zaplacení složenek použít nedá..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SARAJ: tak na to dokoukej;) přesně kvůli tomu co si napsala
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SKRU: je to uplne normalni. Obzvlaste obedove servirky co jinde makaji na kratkej a dlouhej, etc..
    SKRU
    SKRU --- ---
    BRUKEV: to bude asi bezny. servirka v recky taverne v davli rikala, ze maka este v naky hospode v holesovicich..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    OMNIHASH: A D O P R D E L E!!! tohle asi cely nedokoukam, moje alergie na tyhle podniky totiz roste kazdym dnem roste. Ja jsem proste klasik, ja chci normalni hospodu, restauraci.. po X letech za barem a na placu jsem na tyhle vemena fakt alergicka.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SARAJ: well

    Ano, šéfe! VI (14) - Klub AVU v Praze | Prima PLAY
    http://play.iprima.cz/ano-sefe/ano-sefe-vi-14
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    HUDOUS_ML: bude platit originalni skicou? torzem soch?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    OTAVA: lol, připomněl jsi mi nedávnou debatu, co jsem zaslechl v hospodě.

    Host na servírku: čau, vím, že děláš tady, ale viděl jsem tě i v baru XY?
    Servírka: jojo, pomáhám tam. Jedna servírka jim nepřišla do práce.
    Host: jak nedošla?
    Servírka: prostě noční smena na ni čekala a ona ráno nedošla. Vykašlala se i na výplatu, nebere jim telefony a co vím, tak nastoupuila do té nové hospody YXZ.
    Host: A jak to tam bez ní dávají?
    Servírka: No blbě. Na placu zaskakuje i provozní, všichni tam mají okolo 280 hodin měsíčně, ale víš jak, nejsou lidi, no.

    Coz souvidí i s druhým postřehem. Alespon u nás ve městě se poměrněčasto stávalo, že číšníci během týdne dost střídají hospody.Jakože měli stabilní restauraci/hospodu, kde pracují, ale dva, tři dny v týdnu jsem je potkával i jinde, jak pomáhají během poledních meníčkových náporů.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GENTIANA: jasně že nejsou, páč makat krátkej dlouhej za minimální plat a desítku na ruku v odvětví, kde jsou věci jako placený přesčasy, nebo možnost si vybrat dovolenou čistý sci-fi, nepůjde nikdo, než totální lumen, co není schopnej dělat kdekoliv jinde.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    GENTIANA: já jsem třeba slyšela o podniku, který se má otevírat a majitel hledá servírky a číšníky se vztahem k umění. Nechápu, jak si může myslet, že s takovými prioritami to může dopadnout dobře
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GENTIANA: No jo, kdyz daj provoznimu 30 a cekaj zazraky tak to nepujde.

    Od provozniho chci nejakou vizi, cisla trzeb a dam mu poadnej plat + podil na trzbach zejo. Zvlast Kantyna snad nema problem s cashflow. Za to od nej ocekavam ze dokaze pritahout schopny lidi a motivovat je.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    GENTIANA: Hlavne lidi nechtej makat... klasika
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Lide z kancelari si otviraji kavarny a bistra. Lide z pohostinstvi utikaji do kancelari :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Jo nedavno daval kamos na FB fotku cedule v nejake restauraci, kde stalo neco ve smyslu: Budte mili na nase cisniky, sehnat kvalitni personal je mnohem tezsi, nez sehnat hosty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam