• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: když vidím tvé výtvory, tak se nedivím, hned bych se tam objednal na obědy..
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZCR: :-D
    A roxorové pyré by bylo extra našlehané!
    ZCR
    ZCR --- ---
    KOCHANSKA_CH: úplně vidím to menu:

    Po:
    polévka: Vývar z bednění s betonovým kapáním
    hlavní chod 1: Traverzy na nehašeném vápně, cihlová kaše se sádrokartonem
    hlavní chod 2: Lešenářská trubka plněná sutí, dušená ipa
    hlavní chod 3: Tvárnice nakyselo s panelovou omáčkou a vařeným štukem
    moučník: Roxorové pyré
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BRUKEV: Některé ano. Na práci inženýra mi stačí odborná maturita. :-)
    Ač su stavařka, dostala už jsem nabídku jít dělat šéfku školní kuchyně. :-D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MOODYCAT: jakože tě střední školy na nic nepřipraví? Ale no tak,...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Tohle ale podle me plati se vzdelanim plosne.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Je tedy jen divné, že sám Pohlreich během svých toulek po republice v rámci Ano šéfe! sám x-krát narazil na tu drobnost, že studenty oboru kuchař/číšník někdo třeba ve třeťáku pustil tak maximálně ke strouhání brambor, tzn. o nějakém naučit vařit nemohla být vůbec řeč...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VENDULKA: :-) líbí se mi ta naivita, ze si myslis, ze tříletý obor na ucnqku v oboru kuchař/číšník te na něco přípraví. Případně ze by te dokonce mohl připravit na vedeni podniku. Upřímně. Nemohl. Ani z rychlíku. Tím bych to ukončil. Je to ve velké míře studium pro studium a na konci umíš umýt mrkev a poznas kuřecí maso (hodně zjednodušeně, ale ne zas moc) a umíš vařit z polotovarů. Bohužel vůbec ne zjednodušeně
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    RUTHLESS: z učňáku zrovna nejsem, takže přiznávám, že tuhle diskusi asi prohrávám
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VENDULKA: Ty naprosto netusis, jak vypada česky ucnovsky vzdělávání, viď?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    že se nad něčím pohoršuje pohlreich mě ale vůbec neznepokojuje... naopak, kde pláče pohlreich je šance, že jde svět kupředu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    87HIGHFLYER: to co píšeš bych celkem chápal na nástavbě. skutečně průřez technologií pro fastfoody, ekonomický základy a manažerský a bozp nalejvárny. ale škola se přizpůsobila trhu, tenhle obor ti prostě pomůže udělat startovní linii jinde, protože základy máš z praxe.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VENDULKA: hele ja taky delal hovado k ruce na stavbe a krajel salamy v samosce. To neni argument pro 3 letej ucnovskej obor "poskok v mekaci". Jak sama na sobe vidis, v mekaci si to zvladla v pohode i bez tohoto narocneho studia.

    Tvuj argument s necim "navic" je sice fajn, ale o tom se v tom clanku nepise. Ano, pokud by se jednalo o obor jak podnikat ve fast food byznyse, od technologie vyroby, pres logistiku, skladovy hospodarstvi az pro systemy franciz apod, tak asi klidne. Ale tak nejak to z toho clanku neplyne:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Navic to ma i priznivej vliv na zdravou stravu, po jednom dnu na friteze jsem asi 7 let nejedl hranolky.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VENDULKA: Jako chapu, skola ve smyslu "ty vole, tak tohle fakt delat nechci" je to dobra.
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    87HIGHFLYER: hele náhodou mekáč je skvělá zkušenost do života. Já tam pracovala dva roky při střední (protože jsem nenašla jinou brigádu, kde by mě vzali od 16). Získala jsem obrovskou motivaci k vysokoškolskému studiu. Zásadně to ovlivnilo mé hodnoty a názory. Doporučuju všem. Pro mě za mě, ať ten obor klidně nabízí
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SAMOUT: jasně že za prvních 8 směn jsem uměl zhruba všechno, ale za ty 3 měsíce je pak člověk samostatný (i na kase) a nemusí ho hlídat crew trenér
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    SAMOUT: jak říkám, pokud to studium dá těm dětem něco "navíc", aby se mohli lépe uchytit v fastfoodové branži jako takové (a bude na nich, zda je bude lákat víc minimálka v McDonalds nebo vlastní stánek s hranolkama), tak proč ne
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Jako tohle mě upřímně pobavilo

    "Skvělý nápad! Výhoda takového studia je, že jednoznačně zbavuje stresu, protože student buď školu úspěšně dokončí a stane se váženým specialistou u Mekáče nebo školu nedokončí a jako nekvalifikovaný neumětel bez vzdělání může dělat tak leda u Mekáče! :-D :-D

    Tím se tato prestižní vzdělávací instituce stává jedinou na světě, jejíž dokončení nebo nedokončení nemá žádný vliv na kariéru studenta! “A víte, co to znamená?! Že jsme zase o krok před nimi!!!!” :-D"
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VENDULKA: Známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kritizuje plán školy z Blanska, která chce dát hrstce vyvolených učňů šanci vyjít ze školy jako specialista na fastfood. Zdejší Střední škola technická a gastronomická se totiž spojila s řetězcem McDonald’s a jako jediná v Česku pomůže vychovávat pracovníky pro jeho restaurace.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/...denek-pohlreich-fastfood-brno-uciliste-blansko.A201014_576404_brno-zpravy_vh
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam