• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    BRUKEV: Tak nemá cenu... no, pro tebe asi ne. Ale pokud by ses zeptal těch pár štamgastů, tak ti by zase asi rádi, aby zrovna takové pivnice přežily, zatímco kvalitní restaurace jsou jim nejspíš u prdele. Tak nevím...

    Ale jinak Zdenda: jasně no... dokud se ho to netýkalo. Na druhou stranu, Dufek extra šmejd zcela bez debat.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KRUTAS: já to zatím ještě celé neviděl, četl jen pár komentářů a článek. Ale štve mě, že ZP celou dobu minimálně v Ano, šéfe razí tezi, jak mají být slabé restaurace zrušené, jak si amatéři, co neumí spočítat příjmy a výdaje, nemají otvírat hospody, které dotují, nebo které jasně nepřináší zisk. A ted křičí, jak se má pomáhat každému v oboru? Znám dost hospod, respektive pivnic, které fungují tak, že půlka štamgastů má lístky za barem do výplaty, které zaplatí po výplatě. A tak pijou vlastně permanentně na dluh. Hospodský taky funguje jako nalej, vylej, jak má trochu peněz, tak teprve platí faktury. žádný polštář finanční, nic. A to fakt nemá cenu držet při životě.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    TOOMIX: Vše super, ale ta "pizza" to musí být nějaký omyl :DD
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    TOOMIX: vcera jsem to videl a nebylo to uplne blby. ale ta fejkova pizza omg!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pohlreich začal novou show kuřetem, Fabešová předvedla božskou bábovku - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...r-minut-pohlreich-fabesova-prima-kure-babovka.A201029_120216_hobby-domov_bma
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RUTHLESS: Filtroval jsem ovšem poctivě :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    RUTHLESS: To bylo vedle :-).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    WITTGENSTEIN: vzdyt jo, to jsme tu resili, ze ji zbylo jen jeji jmeno. Coz mozna behem korony je ve vysledku docela dobry reseni.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Když už se tu píše o Fabešové: rozvádí se (což je informace banální), ovšem zároveň přichází o všechny podniky, pančto ty jí pořídil její manžel, takto dovozce cukrářských přístrojů.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Iveta FABEŠOVÁ & Zdeněk POHLREICH (17. 10. 2020, Malostranská beseda) - 7 pádů HD
    http://www.youtube.com/watch?v=EBYEGXuRIoA
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    dobrej rozhovor!
    Šéfkuchař Slanina: Restaurací je zbytečně moc. Vláda se k nám chová, jako bychom byli nesvéprávní
    http://www.youtube.com/watch?v=w_Qnyyt0tSg
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    150g
    Smažák v housce podle Pohlreicha - eidam smažený v trojobalu v opečené burgerové bulce s kečupem a domácí tatarkou

    VANEK
    VANEK --- ---
    ZCR: Já ipu znám jenom pivo.
    ZCR
    ZCR --- ---
    KOCHANSKA_CH: a možná i s křupínkami z čerstvě oklepaných housenek
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: když vidím tvé výtvory, tak se nedivím, hned bych se tam objednal na obědy..
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZCR: :-D
    A roxorové pyré by bylo extra našlehané!
    ZCR
    ZCR --- ---
    KOCHANSKA_CH: úplně vidím to menu:

    Po:
    polévka: Vývar z bednění s betonovým kapáním
    hlavní chod 1: Traverzy na nehašeném vápně, cihlová kaše se sádrokartonem
    hlavní chod 2: Lešenářská trubka plněná sutí, dušená ipa
    hlavní chod 3: Tvárnice nakyselo s panelovou omáčkou a vařeným štukem
    moučník: Roxorové pyré
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BRUKEV: Některé ano. Na práci inženýra mi stačí odborná maturita. :-)
    Ač su stavařka, dostala už jsem nabídku jít dělat šéfku školní kuchyně. :-D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MOODYCAT: jakože tě střední školy na nic nepřipraví? Ale no tak,...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Tohle ale podle me plati se vzdelanim plosne.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Je tedy jen divné, že sám Pohlreich během svých toulek po republice v rámci Ano šéfe! sám x-krát narazil na tu drobnost, že studenty oboru kuchař/číšník někdo třeba ve třeťáku pustil tak maximálně ke strouhání brambor, tzn. o nějakém naučit vařit nemohla být vůbec řeč...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VENDULKA: :-) líbí se mi ta naivita, ze si myslis, ze tříletý obor na ucnqku v oboru kuchař/číšník te na něco přípraví. Případně ze by te dokonce mohl připravit na vedeni podniku. Upřímně. Nemohl. Ani z rychlíku. Tím bych to ukončil. Je to ve velké míře studium pro studium a na konci umíš umýt mrkev a poznas kuřecí maso (hodně zjednodušeně, ale ne zas moc) a umíš vařit z polotovarů. Bohužel vůbec ne zjednodušeně
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    RUTHLESS: z učňáku zrovna nejsem, takže přiznávám, že tuhle diskusi asi prohrávám
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VENDULKA: Ty naprosto netusis, jak vypada česky ucnovsky vzdělávání, viď?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    že se nad něčím pohoršuje pohlreich mě ale vůbec neznepokojuje... naopak, kde pláče pohlreich je šance, že jde svět kupředu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    87HIGHFLYER: to co píšeš bych celkem chápal na nástavbě. skutečně průřez technologií pro fastfoody, ekonomický základy a manažerský a bozp nalejvárny. ale škola se přizpůsobila trhu, tenhle obor ti prostě pomůže udělat startovní linii jinde, protože základy máš z praxe.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VENDULKA: hele ja taky delal hovado k ruce na stavbe a krajel salamy v samosce. To neni argument pro 3 letej ucnovskej obor "poskok v mekaci". Jak sama na sobe vidis, v mekaci si to zvladla v pohode i bez tohoto narocneho studia.

    Tvuj argument s necim "navic" je sice fajn, ale o tom se v tom clanku nepise. Ano, pokud by se jednalo o obor jak podnikat ve fast food byznyse, od technologie vyroby, pres logistiku, skladovy hospodarstvi az pro systemy franciz apod, tak asi klidne. Ale tak nejak to z toho clanku neplyne:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Navic to ma i priznivej vliv na zdravou stravu, po jednom dnu na friteze jsem asi 7 let nejedl hranolky.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VENDULKA: Jako chapu, skola ve smyslu "ty vole, tak tohle fakt delat nechci" je to dobra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam