• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: hele ja teda jsem si to uprimne pustil jen v case 22:45, abych zkusil tlumocit :-)
    Ale... neni to je povzdech? stylem "diky, za vasi dobrou vuli dat cisnium dysko, ale prosim, mejte u sebe cash a davejte ho hotove, protoze jinak se to k nim nedostane cely. Prosim, uvedome si to" S tim, ze on neumi rikat prosim, tak je to tam bez nej :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SAYUZ: mne ti prijde posledni dobou docela vymeklej a ten hate na DJ zbytecne prehnanej. Vidi v tom jen odrbavani restaurace, ale uz mu nedochazi, ze za nizsi cenou prepravy muze byt i vyssi efektivita rozvozu nebo ze urceni ceny produktu je stale na restauraci. Moc mi nejde do hlavy to podivovani nad danenim dysek. Je to prijem jako kazdy jiny, tak proc by se nemel danit? Chapu, ze pri platbe v hotovosti se to neresi a ani to nemam nikomu za zle, ale clovek by pak spis cekal, ze o to vic si toho bude vazit a ne si stezovat, ze pri platbe kartou to danis. Bral jsem ho jako jednu z top gastro postav v CR, ale tyhle veci, ktery z nej v posledni dobe lezou, mu dle me dost ubiraj na kreditu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAYUZ: A Aliho se asi neptej, když ten to odmítá poslouchat. Ten asi pohlreichovy názory nezkoumá.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAYUZ: Prosím, ne další flame o dyskach.
    Ano, VŠICHNI v gastru chtějí tip hotove, na ruku a nedanit. Je to zvláštní, ale je tomu opravdu tak. A je jedno, jestli je ti číšník, barman, kuchař, provozovatel mebo majitel 5 restauraci. Ti dole to chtějí pro sebe a ti nahoře pro svůj personal (a moc jim platit ve výsledku méně ze svého).
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    ALI: Prakticky jsem to pochopil tak, že Zdendovi nevadí nedanění určité části mzdy a jeste k tomu vybízí?
    ALI
    ALI --- ---
    SAYUZ: odmitam se divat a poslouchat toho tlustyho idiota. je tam neco zajimavyho?
    VANEK
    VANEK --- ---
    RUTHLESS: Asi by se to dalo účtovat i jako příjem restaurace od hosta vyrovnaný totožným zvýšením mzdy personálu (ze které rovnou strhnou jejich daně/pojistné; a ovšem DPH).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VANEK: Ja to jen překládal. Nicméně jsem mel stejný pocit jako ty. Rozhodne nám to tak účtovali
    VANEK
    VANEK --- ---
    RUTHLESS: 3) Měl jsem dojem, že na dýška na kartu je právě nějaká speciální účetní kolonka, že je to příjem personálu od hosta, který čtečkou provozovatele jen protekl (a měl by ho danit zaměstnanec jako svůj příjem).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAYUZ: mysli to tak, ze tip na kartu je priznavan jako prijem, jako bonus nad plat cisnika. Volne prelozeno, tva mzda se jako cisnik setkava z nekolika casti:
    1.) fixni plat
    2.) dysko cash - cisty prachy na ruku, ktery rozhodne nikdo nikde nedani
    3.) dyska na kartu, ktery, logicky, musi projit jako prijem provozovatele a nasledne ti to prida jako bonusovou castku k platu na konci mesice. pripadne ne na konci mesice, ale co je predstavitelnejsi, hned po smene, ale spocita ti to jako "denni mzdu".
    4.) dalsi smela jako dpp a tak dale.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    „Rozvoz bude hrát do budoucna důležitou roli. Odborář Dufek je z jiné planety.“ – Zdeněk Pohlreich
    https://www.youtube.com/watch?v=Fgv_6Pqt7-o&ab_channel=XTV


    22:45: může mi to někdo volně přeložit? :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Se celkem divím, že Zděnda ten stůl nepřeskočil.

    ZDENĚK POHLREICH vs. BOHUMÍR DUFEK | NECHÁME RESTAURACE ZKRACHOVAT?
    https://www.youtube.com/watch?v=WALMVoK2oZI&ab_channel=42
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Teď jde o to přežít krizi, vysvětluje Pohlreich, proč se spojil s rozvozovou platformou
    https://forbes.cz/...-o-to-prezit-krizi-vysvetluje-pohlreich-proc-se-spojil-s-rozvozovou-platformou/

    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DAWIDOS: To je roztomilé, kdysi mi totéž vykládal jeden taxikář. Jak by se měl udělat strop na licence, aby nebyl tlak na ceny.
    Tak jsem mu řekl: "Takže vy chcete, abych si jako zákazník pěkně počkal o deset minut navíc, a za to privilegium ještě zaplatil o pár kaček na kilometr navíc?"
    A on že prý takhle o tom nepřemýšlel :)))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAWIDOS: tomu se mi snad ani nechce verit :D
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    CAIDEL: “Dufek”... uz blbnu.

    Jasne, souhlas.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DAWIDOS: Tak já bych asi s jenom kvalitními nějak fungovat dovedl, ale jinak je to dost blbina, protože kam jaksi upíchneš všechny ty lidi co teď využívají služeb těch nekvalitních? Řekneš jim máte smůlu, vy už do hospod chodit nebudete? :)

    (jinak něco jiného je systém už mít nějak nastaven a něco jiného je ho úplně změnit)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    CAIDEL: Dušek zamrzl v průmyslové době, kdy jediný restaurační provoz byly Restaurace a Jídelny. Je úplně mimo. A ano, Pohlreich dlouhodobě razil názor, že stát by měl vydat jen určité množství licencí pro restaurace, aby byly pouze ty kvalitní (myslím s odkazem na Švýcarsko, bohužel se mi nedaří ten rozhovor najít).
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    BRUKEV: Tak nemá cenu... no, pro tebe asi ne. Ale pokud by ses zeptal těch pár štamgastů, tak ti by zase asi rádi, aby zrovna takové pivnice přežily, zatímco kvalitní restaurace jsou jim nejspíš u prdele. Tak nevím...

    Ale jinak Zdenda: jasně no... dokud se ho to netýkalo. Na druhou stranu, Dufek extra šmejd zcela bez debat.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KRUTAS: já to zatím ještě celé neviděl, četl jen pár komentářů a článek. Ale štve mě, že ZP celou dobu minimálně v Ano, šéfe razí tezi, jak mají být slabé restaurace zrušené, jak si amatéři, co neumí spočítat příjmy a výdaje, nemají otvírat hospody, které dotují, nebo které jasně nepřináší zisk. A ted křičí, jak se má pomáhat každému v oboru? Znám dost hospod, respektive pivnic, které fungují tak, že půlka štamgastů má lístky za barem do výplaty, které zaplatí po výplatě. A tak pijou vlastně permanentně na dluh. Hospodský taky funguje jako nalej, vylej, jak má trochu peněz, tak teprve platí faktury. žádný polštář finanční, nic. A to fakt nemá cenu držet při životě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam