• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZUZKAOU: já mám teda nejradši rajče na plátky na chlebu s máslem, a posolit (v hitparádě hned na druhém místě za chlebem s máslem a zeleným hráškem, nesolit)... akorát to máslo teďka je takové... inflační
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CHORCHE: Jako pan con tomate je super věc, jen teda to nesmí být šumava, ale něco pšeničného a ještě to chce česnek. Klíčem ovšem je fakt dobrý rajče-

    tady je to ve fancy verzi, ale reálně fakt opečeš chleba, potřeš česnekem, potřeš rozpůleným rajčetem, pokapeš olejem a posolíš.

    Pan con Tomate (Spanish-Style Grilled Bread With Tomato) Recipe
    https://www.seriouseats.com/pan-con-tomate-tomato-bread-spanish-recipe
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    tak u sousedů nová knížtička, od mistra Babici... vaříme s inflací... a láďa hruška nebude mít co žrát

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nejhorší je, že se svým starým hláškám sám směju, říká Pohlreich - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hobby/domov/jak-to-bylo-sefe-prima-porad-chateau-petit-pohlreich-viktorin.A220509_112903_hobby-domov_bma
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VIDEO: Pohlreich se vrátil na místa činu. Změnilo se něco po jeho misi? - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hobby/domov/jak-to-bylo-sefe-prima-porad-the-eatery-pohlreich-bycek.A220502_090338_hobby-domov_bma
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Na stupnici Rus–Turek rozhodně.

    Což mi připomíná, když jsme v tom postsovětském prostoru, byl jsem velmi spokojen jak v https://karavanfood.cz (než se, koukám, přesunuli ze Střešovic na Žižkov; super bylo i pojednání na webu, že na rozdíl od okolních pouštních nomádů byli Uzbeci vždycky civilizovaná městská kultura), tak https://facebook.com/RestauraceSamarkand/ ; akorát na definici čakčaku by se mohli shodnout.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ZUZKAOU: Nevím, vevnitř jsem nebyl, obsluhu jsem neviděl, ale moje sibiřská žena na ně nedá dopustit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMNIHASH: no Arménům bych taky dobrovolne neříkala že jsou vlastně rusové...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Ještě Čas na jídlo a rusko-ukrajinské bistro
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No Gruzínci jsou jasný, těch je tu spousta, hledám ruskou kuchyni.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Bistro u Gogi
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    CAIDEL: jo to mi připomíná že někde mezi Pankrácem a Prazskyho pocatani na ty hlavní ulici je nějaký gruzínský bistro a Ukrajinci i rusové si to moc pochvalují a chodí tam normalne na oběd.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Gruzínská kuchyně, polévkárna AIA u Palmovky:
    Přihlásit se k Facebooku
    https://cs-cz.facebook.com/pages/category/Soup-Restaurant/111799533697842/

    ale ta nabídka není moc široká.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Borsch za mě teda naprosto nic extra
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    TOOMIX: Sorry, ale chuťově je to fakt slabota, a účinky na trávicí trakt naopak velká síla.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: alespoň něco jako je The Borsch nebo Trizub pro ukrajinskou kuchyni.
    The Borsch (@the___borsch) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/the___borsch/
    https://www.tryzub.cz/restaurace/jidelni-listek/

    Ideálně třeba tohle

    ZIMA Russian Restaurant (@zimarestaurant) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/zimarestaurant/


    (jinak z té klasické vřele doporučuju chutnof, pirožky fakt skvělé, borčš fajn, soljanka spíš šizená)

    Místo, kde se rodí Chuť - Chutnoff
    http://www.chutnoff.cz/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZKAOU: co si pod tím 'zajímavou gastronomii' představit? :) Za mě asi Pelmeňárna, ale mají velmi úzkou nabídku

    Pelmenarna - pravděpodobně nejlepší PELMENĚ v Praze
    https://pelmenarna.cz/cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam