• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CHORCHEOS: ale dyť má silný motocykl, to je silný argument
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    RUTHLESS: já bych ho tipoval na Babiše.
    V jaguar klubu s tou jeho užitkovou toyotou velkou parádu neudělá a je dost ješitnej :-)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MALARKI: to mě taky dost zaujalo (nepositivně). Ale jako dítě bych to možná ocenil :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MALARKI: Plus samo hranatého tvaru!
    MALARKI
    MALARKI --- ---
    KONOPKA: Obloha fajn, ale z průhlednejch talířů, ideálně ještě kouřovejch, skrz který pod tím jídlem vidíš ubrus, se mi navalovalo už od dětsví.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOCKINEZ: tam je teda skutecne k videni prurez kucharskejma technikama!
    VANEK
    VANEK --- ---
    DOCKINEZ: A zároveň microgreens, panebože!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KONOPKA: Platba penězi. :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Ale tak aspoň brambory vypadají docela hezky. Ale to ony vypadaly nejspíš už před zásahem kuchaře :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KONOPKA: vlastní úlovek - koule plněný (studenou a nerozteklou) Nivou.

    Tam nechybí nic, ani neochucený rajče či kus ananasu s kůrou.

    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    DOCKINEZ: Hustý, tam mají všechno. Tohle má být steak ze svíčkové.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jsou oázy devadesátek, kde našinec furt ještě dostane oblohu včetně takovejch těch DDR elementů, jako je kolečko pomeranče aj se kůrou a kus melounu se šlupkou.

    Penzion Restaurace Tropical Česká Skalice
    https://www.tropical.cz/
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    Par hospod oblohy este dává. Třeba tady jsem za ni rad. Když mám na jazyku až moc glutamatovou pachuť, neochucena zelenina na neutralizaci se hodí.

    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RUTHLESS: proti oblohám nic nemám, sám je mám rád, jen mi zkrátka přijde, že se vliv Pohlreicha ohledně tohoto značně přeceňuje.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já oblohu miluju, zejména takový to ochucený zelíčko dvou barev.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem teda nad tema voblohama na taliri v podobe ruznejch terciku zeleniny taky premejslel. porovnaval sem s ruznejma jinejma kuchynema, kde maj jidlo slozeny ze spousta ruznejch veci a kondimentu a ty si upravis podle sebe jak chces. asijska, mexicka, etiopska, japonska... a my v cechach (ted nevim jestli to lze svest na cca tisic let nemeckyho vlivu) zmuzem na kousek kudrnky na bramborovym salatu (i kdyz brsalat je mana sama o sobe..) a treba v latce svazanej pul citron ke smazenymu rizku s tatarkou. nebo knedlik, spenat, vrabce. ja jako proti tomu nebrojim, neni nutny tam pridavat cokoliv dalsiho, ale mozna ty oblohy je takovy to 'dokompenzovani' toho, ze i pres to, ze k uvareni tech trech veci si potreboval pul dne, na ten talir kydas jen 3 veci. takze mozny vysvetleni je, ze pridani trech okurek, pul rajcete, listovyho salatu s alternaci coleslawu najednou 'vykoupi' tu bidu par barev na taliri. nevim jako nechci rikat ze zeleninovej tercik je dzisus taliru cesky hospody, ale s odvahou muzu rict, ze to v urcitejch lidech budi dobrej dojem a nostalgii...

    to ze tehda v pohlove risi byl tercik odsouzen z duvodu toho, ze to jen zazira do rozpoctu restauraci, pridelava praci a stejne jen prekazi je to jen kvuli tomu, ze von v australii pricichnul k necemu vic efektivnimu a tehda bylo trendy 'srat' na takovou tu ceskou uprdenost v gastru. takze se obul do ozdob taliru, to se pak dostalo do televize a najednou jsou vsichni strasne uvedomeli jakej je tercik zlo, kam patri a kazdej je hned instante sefkuchar/food kritik....

    at si proste kazdej dela svy finance a talire s oblohou jak chce a dava to nebo nedava. pokud se to nekomu nelibi jako zakaznikovi, at tam nejde. je to tak jednoduchy..
    ale takovy to cesky posmesny 'podivej sem to dostal s mym jidlem...oblohu'.. to sou jooo jako tezky pani/damy!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BUNDA: nemam s nim zadnej osobni problem. Ale zruseni jediny zeleniny pro regulerne milioy lidi je zcela zrejmy fakt. Obloha je a byla neco fantastickyho. Kdyby to davali vedle v misce s olivacem, tak skace do stropu nadsenim. Ale takhle to jen vzal a vyhodil :-) Jasne, v jakymkoli lesim podniku se to nehodi. Jasne, do zavodky na tac taky ne (tam jde ciste o cenu), ale kdyz o vikendu v Tynci nad Sazavou s dam U Vrtisku kure s bramborem, tak ti to proste chybi :-) To je cele.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    There Are Thousands of Michelin Stars, But Only One World Porridge Champion
    Hopeful contestants travel from around the world to the Scottish Highlands to compete for the Golden Spurtle
    Tisíce michelinských hvězd, ale jen jeden světový šampion v ochutnávání kaše
    Nadějní soutěžící cestují z celého světa do Skotské vysočiny, aby soutěžili o Zlatou jiskru
    https://www.wsj.com/lifestyle/there-are-over-3-700-michelin-stars-but-only-one-world-porridge-champion-b0750a72?st=hcpNqE&reflink=desktopwebshare_permalink
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    RUTHLESS: Podle me to rikal jen proto aby mel klid a stejne nikam nesel:]
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    "Ale o tom se tady už dlouhou dobu bavíme, mlho."
    ... oni dávají na Prima 1. sérii, proto on vypadá tak moc jinak.
    A nezastárnul, ale omládnul na rok 2009.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam