• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales

Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...

Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    RUTHLESS: já bych ho tipoval na Babiše.
    V jaguar klubu s tou jeho užitkovou toyotou velkou parádu neudělá a je dost ješitnej :-)
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    RUTHLESS: Podle me to rikal jen proto aby mel klid a stejne nikam nesel:]
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LYNCH: Tak říkal, že momentální vládu volit nemůže. A babise snad taky ne, když mu nutí eet. Moc jiných variant mi už nepřijde možných.
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    KONOPKA: hele zdání na Nyxu klame. Ja jsem v reálu super kluk
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    Největší sranda byla když jsem se střídal s šéfkuchařem v Lucky Luciano. Provozní ráno sebral všechny love a já si vždy platil nákup z Makra abych měl vůbec z čeho vařit a přes den jsme se postupně všichni vyplatili ;))
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    PSILESIA: Tak si nezapomeň predtim vzit prášky pro dobro všech. :))
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    No je to určitě víc než bere kuchař u adventisty Passera:))
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    KONOPKA: uvidíme:)) Já tam mám jen pár brigád
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    PSILESIA: U Matěje to je 7% provize ze steaku a 25,- za panáka. V inzerátu píšou 60-90k za měsíc, to mi přijde dost. Víc jak kuchař.
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    Další inzerát zase 20 čistého a spropitné údajně 25000. U Matěje je zase provizní systém že máš 25 procent z prodaného panáka. Je to tu jak na pouti. No nakonec jsem našel něco slušného. 3000 za 10 hodin a jídlo k tomu
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    DEVIL: tu jsem objevil včera když jsem hledal přivýdělek na víkend. Čtu si inzeráty a tam nabízí 1400 za 16 hodin šichtu ;))
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    RUTHLESS: jako fakt?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VANEK: Hlavně imho volil motoristy :-D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PSILESIA: tak at se sypou vodevsad a rikaj si ze sem netahlo, to je v demokracii normalni. ja si to rad prectu, treba na zaklade jejich drzkovani objevime dalsi 'promennou' ci 'skrytou dimenzi' ceskyho gastra, na kterou se slusi elaborovat...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VANEK: smutný a zbytečný příběh.
    VANEK
    VANEK --- ---
    CAIDEL: Já jen že tohle řeší ten use case / fail mode "musím si pokaždé vzpomenout" jednou provždy aspoň ex nunc.

Jinak já jsem si teď dal z nahrávky trojhvězdičkové Westy z Hodonína, to mi před lety uteklo a opravdu je to až nechutně feelgood, škoda ho.

Jo, a tahle aférka mi / tomuto klubu taky úplně unikla:
    Zdeněk Pohlreich se svou účastí u voleb stále váhá - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/revue/spolecnost/zdenek-pohlreich-sefkuchar-volby-impuls-vyborny-vlada.A250925_155928_lidicky_sub
    Pohlreich jde nakonec k volbám: Po 4 dnech ve tmě jsem prozřel | Blesk.cz
    https://volby.blesk.cz/clanek/volby-volby-do-snemovny-volby-do-snemovny-2025/823416/pohlreich-jde-nakonec-k-volbam-po-4-dnech-ve-tme-jsem-prozrel.html
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    DEVIL: když tohle napíšeš někde ve veřejné diskuzi sesype se na tebe 10 restauratérů, že si line netáhlo ;//
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    HAR4NT: ja to jako chapu, delal bych to samy. neni se pak ale cemu divit na jak ridky vypary gastro funguje, kdyz proste tim, ze 'vyuzijes' prace nekoho, kdo je ve vetsich srackach treba nez prumernej ceskej teen, kterej by moh jit na brigadu (i kdyz dneska uz sou teens docela zhyckany), tak se tim uplne dokurvi ten uz dobre vykurvenej gastro biz. provozovatele nastavej latku vyplat niz, protoze zamestnaj lidi co si o vic nereknou a za par sezon je z toho uzus. pak se provozy zakopou do zacarovanyho kruhu zvyklosti na nizky vyplaty, 'prezivajici' lidi, ktery pak ve finale tvorej nizsi hodnoty, pze jejich vlastni zivot za nic nestoji. pri jakymkoliv zaskobrtnuti se pak provozovatele hromadne rozbrecej do rukavu, jak to cesky gastro tezky vest a vse je v pici...
    mozna sem to mel napsat aby to bylo trendy, ze cesky gastro je jako osoba co jede na kole po ceste, a najednou si hodej klacek do predniho kola a rozmaznou se na chodniku. ale, oni sou nevinny, a tak na koho to svest...no tak ten klacik prece hodil putin, ze jo, zacal valku a cesky gastro musi tem ukrajincum prece ' nejak pomoct' (vykoristit).
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    DEVIL: ja mam znamyho a ten sem jezdival duben-rijen, zbytek roku travil doma normalne ve vlastnim hospodarstvi, barak se zahradou, nakej chov drobnejch zvirat.
    no a kdyz byl tady, tak bral vsecko, normalne mel dohodnutou praci po-so, ale kdyz nekdo nekde nekomu v naky parte na nakou sichtu vypad, tak se to septandou dozvedel a sel treba i v tejdnu jinam na nocni, nedele se taky vsecky snazil makat, drel furt. rikal, ze sem jezdi za praci, tak co ma jinak delat:))
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    asi ot jako ale k ukrajincum..

kdyz sem pracoval v hotelu alcron a chodil na crosstraining do kuchyni, tak tam byli treba ukrajinky, co myli nadobi a ty meli nepochopitelny 48h dlouhy smeny. ja sem byl z toho tezce paf jak to nekdo muze vydrzet. ja tam byl puldne, sel domu spat, vratil se zpet a vona tam furt byla se mnou celou smenu zas. to se psal 2009. udajne ty sichty byly tak dlouhy, protoze nebylo jednoduchy sehnat kohokoliv, kdo by prisel opakovane. o cesich, co by tam za ten rok a pul vzali sichtu vubec nevim.
    dalsi story s ukrajincema v gastru sem slysel pred par lety od znamyho. ma 3 pizzerie a v kazdy provozovne ma tri ukrajince a par cechu a strasne si mi stezoval, jak to musi za posledni dobu hrozne kocirovat, protoze zamestnanci sou hrozne drahy a prej i ukrajincum musi davat podobne jako tem cechum, protoze jinak by mel vzpouru. pak ho relativne zachranil influx 'novejch' ukrajincu, takze moh vyhazet cechy, stary ukrajince povysit a najmout novy 'levny' ukrajince a snizit naklady.... takhle se spravne gastro kapitalismuje! klasicky 'exploitation of the weakest'
    PEPEEE
    PEPEEE --- ---
    CAIDEL:
    Ano, šéfe! (2009) online | Videoserialy
    https://www.videoserialy.to/serialy/ano-sefe/
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GANBOY: hlavně je to zmrdovina od člověka, co si účtuje za oběd víc, než dostane číšník za směnu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam