• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CHORCHEOS: jo on už na tom nejezdí? Motocykl omrzel, toť mrzuté.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    PRAASHEK: to byl chopper a dlouho mu tahle vášeň nevydržela. Není imho ten typ.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CHORCHEOS: ale dyť má silný motocykl, to je silný argument
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    RUTHLESS: já bych ho tipoval na Babiše.
    V jaguar klubu s tou jeho užitkovou toyotou velkou parádu neudělá a je dost ješitnej :-)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MALARKI: to mě taky dost zaujalo (nepositivně). Ale jako dítě bych to možná ocenil :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MALARKI: Plus samo hranatého tvaru!
    MALARKI
    MALARKI --- ---
    KONOPKA: Obloha fajn, ale z průhlednejch talířů, ideálně ještě kouřovejch, skrz který pod tím jídlem vidíš ubrus, se mi navalovalo už od dětsví.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOCKINEZ: tam je teda skutecne k videni prurez kucharskejma technikama!
    VANEK
    VANEK --- ---
    DOCKINEZ: A zároveň microgreens, panebože!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KONOPKA: Platba penězi. :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Ale tak aspoň brambory vypadají docela hezky. Ale to ony vypadaly nejspíš už před zásahem kuchaře :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KONOPKA: vlastní úlovek - koule plněný (studenou a nerozteklou) Nivou.

    Tam nechybí nic, ani neochucený rajče či kus ananasu s kůrou.

    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    DOCKINEZ: Hustý, tam mají všechno. Tohle má být steak ze svíčkové.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jsou oázy devadesátek, kde našinec furt ještě dostane oblohu včetně takovejch těch DDR elementů, jako je kolečko pomeranče aj se kůrou a kus melounu se šlupkou.

    Penzion Restaurace Tropical Česká Skalice
    https://www.tropical.cz/
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    Par hospod oblohy este dává. Třeba tady jsem za ni rad. Když mám na jazyku až moc glutamatovou pachuť, neochucena zelenina na neutralizaci se hodí.

    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RUTHLESS: proti oblohám nic nemám, sám je mám rád, jen mi zkrátka přijde, že se vliv Pohlreicha ohledně tohoto značně přeceňuje.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já oblohu miluju, zejména takový to ochucený zelíčko dvou barev.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem teda nad tema voblohama na taliri v podobe ruznejch terciku zeleniny taky premejslel. porovnaval sem s ruznejma jinejma kuchynema, kde maj jidlo slozeny ze spousta ruznejch veci a kondimentu a ty si upravis podle sebe jak chces. asijska, mexicka, etiopska, japonska... a my v cechach (ted nevim jestli to lze svest na cca tisic let nemeckyho vlivu) zmuzem na kousek kudrnky na bramborovym salatu (i kdyz brsalat je mana sama o sobe..) a treba v latce svazanej pul citron ke smazenymu rizku s tatarkou. nebo knedlik, spenat, vrabce. ja jako proti tomu nebrojim, neni nutny tam pridavat cokoliv dalsiho, ale mozna ty oblohy je takovy to 'dokompenzovani' toho, ze i pres to, ze k uvareni tech trech veci si potreboval pul dne, na ten talir kydas jen 3 veci. takze mozny vysvetleni je, ze pridani trech okurek, pul rajcete, listovyho salatu s alternaci coleslawu najednou 'vykoupi' tu bidu par barev na taliri. nevim jako nechci rikat ze zeleninovej tercik je dzisus taliru cesky hospody, ale s odvahou muzu rict, ze to v urcitejch lidech budi dobrej dojem a nostalgii...

    to ze tehda v pohlove risi byl tercik odsouzen z duvodu toho, ze to jen zazira do rozpoctu restauraci, pridelava praci a stejne jen prekazi je to jen kvuli tomu, ze von v australii pricichnul k necemu vic efektivnimu a tehda bylo trendy 'srat' na takovou tu ceskou uprdenost v gastru. takze se obul do ozdob taliru, to se pak dostalo do televize a najednou jsou vsichni strasne uvedomeli jakej je tercik zlo, kam patri a kazdej je hned instante sefkuchar/food kritik....

    at si proste kazdej dela svy finance a talire s oblohou jak chce a dava to nebo nedava. pokud se to nekomu nelibi jako zakaznikovi, at tam nejde. je to tak jednoduchy..
    ale takovy to cesky posmesny 'podivej sem to dostal s mym jidlem...oblohu'.. to sou jooo jako tezky pani/damy!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BUNDA: nemam s nim zadnej osobni problem. Ale zruseni jediny zeleniny pro regulerne milioy lidi je zcela zrejmy fakt. Obloha je a byla neco fantastickyho. Kdyby to davali vedle v misce s olivacem, tak skace do stropu nadsenim. Ale takhle to jen vzal a vyhodil :-) Jasne, v jakymkoli lesim podniku se to nehodi. Jasne, do zavodky na tac taky ne (tam jde ciste o cenu), ale kdyz o vikendu v Tynci nad Sazavou s dam U Vrtisku kure s bramborem, tak ti to proste chybi :-) To je cele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam