• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales

Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...

Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    CHORCHE: No já nevim, jestli bych to nazýval úplně světlou chvilkou… Jako jo, nenadává na ukrajince, no, ale je to asi jen proto, že nemaj moc jiných možností, než dělat otrockou nelegální práci někde ve velkoskladu pod agenturou, anebo otrockou pololegální práci pod Zdeňknem/Punčochářem/dosaď libovolnýho českýho “úspěšnýho restauratéra”.. #kecy
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CAPTAIN_TACUD: stojí to za to? kdokoliv píše do názvu nekorektní, je povětšinou trotl... Kubalíka jsem koukal asi 2x - s Matáskem a Landou - takové kecy prdy bláboly u paprik
    Pohlreicha jsem koukal teď někdy u Strakatýho, občas si maličko protiřečí, ale je poměrně názorově stálý a docela to dává i smysl
    MEI
    MEI --- ---
    Moody, to jsou zase kecy. Kolik měsíčně utratis za kosmetiku? Pro někoho je priorita nový krém, pro někoho čerstvý oběd v práci. Já si třeba vůbec nedovedu představit, ze bych si po práci ještě vyvarovala na další den.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CLUBEER: tak s touhle informací ty jejich kecy o udržení týmů a penězích pro zaměstnace na Jidlo a Radost jsou roztomilé...
    DIVER
    DIVER --- ---
    OLIII: já to tak neprožívám (ale pravda, dopoledne jsem jim tam napsal:). do hospy se - pokud budu mít cestu kolem - velmi rád podívám. ale je to škoda, když ta kráva takhle "marketingově" shazuje úžasnou práci manžela...

jako sry, ale to působí, jako by byla nasraná, že jim tam najednou chodí lidi. nikoho v konceptu restaurace nezajímá, že bába se stará o "administraci", komunikaci s úřady", "překlad menu" /WTF?/ a "tlumočení v běžné praxi".

nikoho nezajímá, že jim tam nádobí mejou "ÚŽASNÝ HOLKY". nikoho nezajímá, že podřízení "pracují po dobu, kdy jsme oba přítomni". nikoho nezajímá, kolik toho majitelé napracují (údajně až 16 hodin denně) a kolik to teda hodí za týden a kolik za měsíc. kecy o "většině PRACANTŮ v těchto končinách" jsou hrubě neuctivé ke každému z místních hostů.

a jen detail - do konceptu restaurace nepatří inzerát "přijmeme novou sílu" :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KUBAN88: Tak mozna ma jen blby kecy a skutek utek. Ale zapla jsem to zrovna v momente, kdy tam vykladal neco o dostatku zbrani a jen si rikam, jak nam takovej kreten zas uskodi:/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ty jo, tak mne v Luxusu na talíři začínají čím dál víc srát večný kecy o "jemnosti" atd. Někde to může mít svůj význam, ale utopence prostě maj bejt výrazný, anžto jinak nejsou "jemný", ale úplně obyčejně mdlý.

Samo záleží na vkusu každýho soudruha, ostatně známe lidi, kteří za vrchol hudby považujou šukací jazz. Takovej můžou jemný chutě konvenovat.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ciwe teď sem zkouknul naštěstí jen konec pity d.

ty kecy, ta nudnost..... bože! nikdy víc
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: Takže. Včera jsem si konečně se zvukem pustil krom svíčkové všechny díly a je to skvělé:) Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil, zatím u mě nehrozí vyčpění. Ty jeho kecy u toho jsou perfektní, moc mě to baví:)
    FILUS
    FILUS --- ---
    Na tomhle vydání s Kamu si vyzkoušeli a zjistili nedostatky, což jsou zbytečný kecy okolo a málo Kamu v akci, nikdo neříkal, že to bude hnedka šleha, ale věřim že její účinkování v TV bude čim dál lepší.

DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Boze to je clanek... a ty kecy. Kdyby si alespon autor nastudoval zakladni historii gastronomie. Hamburger se pochopitelne nezrodil ve Spojenych statech. Boze... A dát za jídlo 1100 liber mi přijde jako psychiatrická diagnóza. Žádné jídlo na světě nemá cenu 1100 liber.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ze to vubec resite, dyt je to jedna teta povidala a viz 87HIGHFLYER, ty lidi ani nemaj s cim realne srovnavat - kecy prdy blaboly a diky novinkam uz se serverum jako Seznam vyhybam, skodi to zdravi :]
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WITTGENSTEIN: To se těžko vysvětluje. Ty hypervychcaný oči, ty afektovaný kecy, ten exemplární narcismus, jak se nasere úplně všude- mám úplně primární reakci.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SAMIEL: ale to byl takovej pokus o vtip na brak beletrii/trilogii 50 odstinu... tam se tak menuje hlavni postava, doufam... a bylo to na ten sproch k sms o nekom neznamem - tydle kecy k poradu o vareni sou proste epic
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Ve všech hospodách, kde se točí z tanku na hladinku (snad až na Lokál) v Praze Tě ojebaj na půllitru minimálně na cenťáku pod míru. Ať už je to Plzeňská na andělu, nebo Pilsner Unique Puby a podobně.

A Plzeňská zrovna vytočí někde mezi 2-3000 piv denně... To máš centimetr na každým (protože pod míru jsou fakt opakovaně všechny,) takže jednou za dvacet piv maj půllitru plus takže když to spočítáš, tak Ti vyjde 50 piv "k dobru" na tisíc vytočenejch pivek. Při ceně 40,- Kč za velký pivko to máš 4000-6000,- denně.

A podle mne si to tam rozpočítávají, protože servis říka pořád to samý - my to netočíme, my z toho peníze nemáme, ono se to točí na hladinku a blbě se to trefuje (kecy v klecy - pokud jsem vycepak v takovyhle hospode, kde je pivo jinak perfektni a sklo cisty a nachlazeny, tak proste musim umět natočit 0,5l na hladinku.) Takže podle mne si to rozdělujou a každej za to má třeba 400,- denně.

Takže dostávaj plat, k tomu maj 12*400 = 4800,- Kč měsíčně + dýška.

Tohle mi teda příjde naprosto košer - alespoň Ti nelžou. Je to divná míra, ale taky se dneska prodávaj "čtvrtky" másla, co maj 200-225g (a maj to napsaný na obalu) a taky se nad tim nepohoršujem, prostě koukáme na obaly.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CHORCHE: do pošty to klidně hoď... a já jsem přístupná kritice i poučení, pokud je to aspoň trochu konstruktivní. Pošklebky a kecy typu Vedete to tam jako panoptikum do téhle kategorie vážně nepatří.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DUCK: no ono se to docela hodi, ssgh je imho docela "uznavana" hotelovka a navic ji zastituje pohlreich
    tze by clovek cekal, ze kdyz ma takovy kecy, tohle si ohlida :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: v RVP jsou velmi obecné kecy

http://zpd.nuov.cz/RVP/H/RVP%206551H01%20Kuchar%20cisnik.pdf

z toho co se týká vaření

- vyžívá znalosti o potravinách a výživě při výběru vhodných surovin
    a technologických úprav pro přípravu pokrmů;
    - orientuje se ve způsobech předběžné úpravy a přípravy surovin;
    - vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými druhy tepelných úprav pokrmů a umí je využít;
    - dohotovuje a expeduje pokrmy;
    - připravuje teplé a studené nápoje běžně zařazené na nápojovém lístku;
    - charakterizuje zásady přípravy dietních pokrmů podle různých typů diet;
    - orientuje se v kuchyních cizích zemí, charakterizuje používané suroviny a způsob zpracování a podávání;
    - sestaví nabídku pokrmů pro příslušníky různých etnických společenství podle jejich tradic a náboženských zvyklostí;
    - pracuje s normami, recepturami a odbornou literaturou;
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jo, tak z těch informací jsem si vážně sedl na prdel. Celou dobu tu píšu o chuťových vlastnostech. Že se při ultravysokém záhřevu ztratí část pozitivního - byť malá - bylo navíc také přiznáno. Že je z nízkotučných a dalších "obyčejných" mlék odstředěna část materiálu, která je pak výrobně využita, resp. prodána jinak je též nasnadě, byť to zmíněno nebylo.

Jinými slovy, věda, potažmo vědecká pracovnice mi může tisíckrát vykládat něco o tom, že jsou všechna mléka de facto stejná, mé chuťové pohárky si o tom nicméně budou i nadále myslet své. Jo, a smetanu mi v krabicovém mléku těmi svými kecy také nevyčaruje.

Ale pokus udělat z vlka vola to byl hezký, to se zase musí nechat.

Mimochodem, když už boříme ty mýty o mléce, tak krapet podrobnější informace než v bulvárním Pekle na talíři najdete v následujícím článku:

Nejčastější mýty o mléce | Svět potravin
    http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=1797
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DOCKINEZ: To je možná pravda, ale za prvé se ptala a za druhé psát pořád dokola jako kolovrátek ty kecy co píše Machalik je off topic úplně všude. Leda že by tu byl nějaký klub věčných uplakánků. Taky příspěvky od G. prostě přeskakuju nebo jen prolétnu jestli není nějaká změna. Ale postů o tom, jak je Machalik strašně nešťastnej, že ho to někdo s pistolí u hlavy číst nutí je tu mnohem víc než Gentianiných zkušeností.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam