• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JELLYººFOOD-DIARYºº
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    HARIBOKACHNA: a taky malo jis
    JELLY
    JELLY --- ---
    FANAE: pobavilo me trpet "depresema za kousek cokolady".)).. to ze nekdo rekne: kruci sned sem toho vic nez sem chtel ,neznamena ze je z toho na prasky, nemyslis?...uvedom si ze je to tu spis o tom abychom byli zdravejsi a spokojenesi a abychom na sobe vic pracovali...ja sem treba od prirody docela bohem.) a myslim si, ze sem ochutnala spoustu dobrejch veci a myslim ze je nacase se prekonat a mit nejakej vysledek, kterej mi za to bude stat...jasne pokud mas rychlej metabolismus, muzes snist co chces a ses jak lunt, tak chapu ze to asi nikdy nepochopis...jen prosimte nemej predstavu ze se tu podporujem v hladoveni.. nikdo tady nebude nikoho odsuzovat za to co ji..je to jenom takovej prehled, je otevrenej komukoli a vetsinou sem chodej lidi, ktery chtej mit svoje stravovani vic pod kontrolou,.. to ale neznamena ze sem nemuze prijit capek a napsat sem kilo utopencu a dvacet rohliku k tomu:)),,..stejne jako si lidi pisou do diare, ze musej zejtra k zubari, tak ja si napisu co sem dneska sesrotovala,.. asi bych to uzavrela s tim ze kazdymu co jeho jest a pokud se ti to nelibi, tak ten klub sledovat nemusis...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    FANAE: napriklad ja nepocitam, co zjem, ani neriesim obmedzovanie, ked mam na tu cokoladu chut, tak si z nej jednu kocku odlomim, ale nezozeriem ju celu... ;)

tento klub ma pre mna vyznam hlavne preto, ze si davam pozor aby som nieco zjedla... s tym mam totiz problem... skoro nikdy nemam pocit hladu a preto sa zabudam najest a vela ludi, ktori sleduju co jem mi hovori, ze keby sa mali stravovat ako ja, tak umru od hladu... ;)

takze to tu beriem skor ako spestrenie, ze si niekam pisem, co som vlastne zjedla a ze ma nieco nuti premyslat o tom, co a kedy jem, ked vidim x novych prispevkov... a tiez cerpam inspiraciu z jedalnickov inych ludi...

mam nejake zdravotne problemy, kvoli ktorym nemozem poriadne cvicit (takze akurat chodim pesky kde sa to len da) a jednoduchou upravou stravy (napriklad tym, ze som sa donutila mat v praci v zasuvke nejake ovocie a susene plody a i tym, ze jem pravidelne aspon nieco) som uz par kilo zhodila...

necitim sa byt cosmogirl (viem, ze to je nejaky casopis, ale nikdy som ho nemala v ruke), jednoducho sa snazim zlepsit svoje stravovacie navyky, aby som zbytocne nenaberala kila tuku, ktory mi len zhorsuje zdravotny stav...
    FANAE
    FANAE --- ---
    PIZI: A presne na takovy lidi byla ta otazka. Na lidi, co to delaji, protoze si nekde precetli ze by meli a pri tom je to akorat otravuje a trapi.
    PIZI
    PIZI --- ---
    FANAE: Zkus si vzpomenout na neco, co te udelalo stastnou, ale kvuli cemu jsi musela podstoupit nejake obeti a vyvinout usili. Prekonat se a odsahnout vysledku. V tom vyslednem stesti byla obsažena i ta cesta. To štěstí by bez toho úsilí nefungovalo. Bylo by menší. Je rozdíl zda tě na vrchol everestu vysadí vrtulník, nebo zda tam vylezeš zdola.

Ale samozrejme, ze bude i spousta lidi, ktere nebavi ani cesta ani cil a delaji to treba kvuli nekomu jinemu, kdo jim nakukal ze by to delat meli.
    FANAE
    FANAE --- ---
    PIZI: Chapes me spatne, jak pisu - kdyz te to bavi a nevadi ti to, tak jsi stastnej clovek (kdyby si byl zenska tak jeste stastnejsi :))
    Ale 90% lidi, dodrzujici tyhle diety a pravidla to nebavi (a ve vetsine pripadu ani nepotrebuji - pokud jsou opravdu obezni nebo nemocni - zase jina kapitola) a akorat se spoustu casu uziraji depresema ze snedli neco co nemeli.
    Otazka smerovala na to, proc delat neco, co te nebavi a z ceho si nestastnej.
    Ne premlouvat lidi, pro ktery je to jejich cesta a zabava, ze jsou blbi :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    FANAE: Ty ignorujes metrosexualy? A jak se vyrovnavas s tim, ze do konce zivota neochutnas chlapy, kteri by ti mozna chutnali? Jak vidis pro kazdeho je dulezite neco jineho. Pro nekoho kalorie, pro jineho to zda kluk ji salaty. Netroufam si rozsoudit, kdo je na tom hur. Myslim si, ze to vyjde na stejno.
    FANAE
    FANAE --- ---
    PIZI: ale ovsem pokud te to bavi a naplnuje, tak to je supr :) kazdy by prave mel delat to co ho bavi a naplnuje, tak si to uzivej :)
    FANAE
    FANAE --- ---
    PIZI: Presne tak, zivot je kratkej a spoustu veci se za nej stihnout neda, tak si aspon vychutnam a uziju to co muzu, nez abych se kvuli kazdymu kousku cokolady/smazenyho jidla trapila.

(A u holek se to jeste da chapat, ale u kluku je to legracni - chodit s klukem co si dava k obedu salatky tak... To by se vlastne nestalo, metrosexualy ignoruju:)
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    PIZI: cosmoboy :))
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    dnesni den zatim:
    rano - 2x chlebik cernej + cottage+lucina jogurtina+okurka+kombucha
    obed: KFC ahh ( salat:))) s jogurtovym dresingem:) + mineralka
    v praci svaca - 1,5 chlebicek cernej lucina jogurtina + okurka
    ps: dnes malo piji
    PIZI
    PIZI --- ---
    Ano, spravna strava na zhubnuti ledaskomu staci.
    PIZI
    PIZI --- ---
    FANAE: Ano, bavi a jeste vic me bavi mit skvele telo, na kterem jsou videt svaly. Ze do konce zivota neochutnam? Ano nevadi. JE spousta veci ktere do konce zivota nestihnu a pritom by mozna byly skvele. Ale zivot je prilis kratky nez se trapit tim, co nemam. Toho co mam je dost na to abych z toho mohl mit radost az do konce.

A jeste je treba si uvedomit, ze to ochutnani veci co mam rad me take treba muze zabijet. Takze neosukam holku s pohlavni nemoci i kdyz je strasne krasna. Ta pohlavni nemoc je pro me dulezitejsi nez ta krasa a totez s jidlem.
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    FANAE: podle mě jde spíš o zdravej životní styl, snížení cholesterolu i váhy převážně kvůli zdraví a celkově se cítit dobře - zdravě. Protože ve zdravém těle zdravý duch, že:) Teda já mám asi co povídat, takovýhle striktní dodržování jídelníčku je pro mě fakt utopie.. Extrémy a la cosmogirl - to je hrůza, to doufám, že nikdo tady takhle neřehání!:) a podle mě omezením jídla (tučnýho) zhubneš teda.. samozřejmě je k tomu třeba i pohyb, ale znám dost holek, co zhubly prostě jen tim, že nežraly, ale to taky není zdravý.. prostě zlatá střední..
    FANAE
    FANAE --- ---
    FANAE: Ja myslela, ze je to syndrom cosmogirl a podobnych casopisu a ne ze tim trpi i uplne normalni lidi
    FANAE
    FANAE --- ---
    A to vas fakt bavi, pocitat kolik toho snite a kdyz nahodou snite o kousek neceho co vam doopravdy chutna, tak se tim trapit? Ja nerejpu nebo tak, jenom to vubec nechapu. Prijde mi, ze si lidi takovyma vecma akorat pridelavaj starosti. Kdyz nechcete byt tlusti, tak si omezenim jidla stejne nepomuzete, nebo tak chcete zkoncit, ze do konce zivota uz ani neochutnate veci co mate doopravdy radi? :)
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    ZUZIPA: pošli to mailem Jelly, ať to dá na nástěnku.. apropoix - to má bejt jako á propos? :)
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Opět kdyby měl někdo zájem tak mu pošlu (asi mejlem sem lama a nevim jak to dát na net) mam docela dobrou excel tabulku na hlídání stravy. Je to tabulka nutričních hodnot surovin + tabulka kde se to všechno sčítá a je vidět kolik za den čeho člověk zdlábl... Když jse dělala sacharidový vlny (apropoix vřele doporučuju masakr, ale funguje) je to k nezaplacení...
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    PIZI: jasan. a nějaký tipy na nenápadné cviky v pracovní době? mám výhodu - nesedím a mám prostor relativně :)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    vcera vecer: v 11hodin jsem si dala dalsi kus rebarborovho domaciho kolace od pritele maminky - fakt dobrej ale
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam