• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JELLYººFOOD-DIARYºº
    PIZI
    PIZI --- ---
    FANAE: Protoze to skodi telu. Ale cilem neni si neco UPIRAT. Cilem je zbavit se te zadostivosti, zavislosti, nutkani...
    FANAE
    FANAE --- ---
    PIZI: Proc je cil nejist hamburgery? :) nebo cokoliv jinyho co konkretnimu clovekku chutna? Cilem je zdrave telo a hezka postava, ale to, ze si clovek z tech 5-10% ujede by mohlo zustat, ne? :) Proc ma byt cil upirat si na 100% neco co ma clovek rad? Jestli zase pisu blbosti, tak omluva dopredu :)

Zatim dnesni jidelnicek: 15:00 rohlik se syrem a maslem,
    dva kousky cokoladovy babovky

(aby to nebylo uplne OT :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Dostanu chut na hamburger, neodolam dam si ho. Nemam vycitky, ale reknu si, ano zatim odolat nedokazu, ale odolat chci. Mym cilem je odolat. Znova opakuji zadne vycitky, vim ze se takove veci stavaji a vycitky mi nepomuzou. Jen je dobre porad vedet co je cilem a ze tam jeste nejsem.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    PIZI: Podla mna je ideal zit tak, aby mi jeden cheeseburger nesposobil trauma... imho sa nie uplne zdrave jedlo neda s neverou porovnavat... v zivote by ma nenapadlo vo vztahu zahnut, je mi to proti srsti, ale zhresit jedlom je niekde uplne inde... samozrejme, ze si to clovek druhy den vycita a vrati sa spet k zdravemu jedlu, ale nie je to dovod sa z toho zosypavat...

v tmoto suhlasim s IKARIE - bez tej casti v zatvorke :)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    svacina: nejaka milkyway zdrava tycinka ( jako takova susenka a malicko coko+jahody v tom jsou)
    pak jsem mela kysane mleko ( nizkotucne) - merunka
    a pak jsem mela k obedu 1 kostku housky s dynovymi seminky:) a s lucinou a rajcatky:) vecer planuju jizdu na kole
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    dyt i ten hamburger se da udelat "zdrave" :)
    libovy hovezi a namlit si ho sam, celozrnna houska, zelenina, nejakej zdravejsi olej na upeceni na panvi a trochu kecupu a horcice nikomu neublizi

IKARIE
    IKARIE --- ---
    hm, tak treba pro me je idealem dostatecne sportovat a mit zdravy a vyrovnany jidelnicek, abych se obcasnym hambacem nemusela nervovat a mohla si na nem pochutnat.

(ale zrovna na ty hambace - klido domaci - si sahnout nenecham, ja to "vyrovnavam" zas tak, ze nejim vetsinu sladkyho vcetne cokolady:))
    PIZI
    PIZI --- ---
    ALEXIS: JDe mi o to aby si clovek uvedomoval co je idealem. Idealem je ty hambace nezrat, nikoliv zrat jich malo. A usilovat bych mel o ideal.

Je to jako s neverou, dneska se povazuje za normalni, ze kazdy obcas zahne, a bere se jako king ten kdo zahyba malo. To ze se da nezahybat vubec uz pomalu ani nikdo nevi.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    PIZI: chapem vycitky svedomia preto, ze clovek spravil nieco, co je proti jeho presvedceniu, ale aby z toho musel depkarit a nervovat sa, ze sa odklonil od nejakej pochybnej dokonalosti? tym ze ma byt lepsi nez bezny stastny clovek?
    ale mozno to chapem zle...
    PIZI
    PIZI --- ---
    ALEXIS: Ne, to je člověk který neuletí bez toho aby se nervoval a měl depku.

Já si také nemyslím, že by člověk co si dá hamburger měl byl perzekuovaný.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    dnes:
    dopoludnia 2 blumy a cierny caj
    obed: Kuřecí směs na kari (smetana, kari, cibulka, ananas, pórek), bramborové dukáty + male pivo Hoegaarden
    teraz ako olovrantik: detska vyziva Pomme-Poire 90g (68kcal or 290kJ na 100g)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    PIZI: a co je to ten "lepsi clovek"? niekto, kto sa cely zivot nervuje preto, ze si nemoze raz za cas dat nezdravu vec, pretoze by stratil svoju dokonalost a mava z toho depku? alebo clovek, ktory vecsinou drzi zdravy zivotny styl a obcas uleti na nejakom pamlsku, vyzivovom omyle ci uplnej hovadine a zasa sa vrati k tom zdravemu zivotnemu stylu a je kontinualne spokojny?

Ja fakt neobhajujem hamburgery, nie su zdrave a detom by sa nemali davat vobec, ale nemyslim si, ze by clovek, ktory si ako ulet ten hamburger da mal byt rovno perzekvovany...

a okrem toho, dokonalost je nudna, nedokonalost motivuje... :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    EWOKK: mna si sa nedotkla, ja viem, ze to ni je ziadna vyhra, taky cheeseburger... :)
    comfort food je imho u kazdeho nieco ine a nie nyutne len to jedno... napriklad ja najcastejsie v tom zmysle bastim susene brusinky, balicek na posedenie, a obcas uletim na nejakej hovadine... ;)

EWOKK: doma si radsej urobim nieco dobre, nie burger, trebars palacinky... :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    FRONEMA: Nevim presne co je spatneho na snadne stravitelnosti.

Pro ty kdo hubnou a chteji jist co nejmene kalorii to ma vyznam ten, ze protein z normalniho jidla je tezsi ziskat a traveni tim padem stoji telo energii, coz vlastne snizuje vysledny energeticky zisk z toho jidla. Unekterych jidel to muze delat az 30% energie vyplytvane na traveni. Coz se hodi kdyz chces hubnout. Ale z hlediska bezne vyzivy, kdy chces vahu udrzovat nevim.

Konkretni doprucit nemuzu, sam zadny nepouzivam. Ale pokud to bereme obecne tak doporucim protein syrovatkovy (whey protein) ten byva uvaden jako protein s nejvyssi biologickou vyuzitelnosti. Ma takove slozeni ze ho telo vetsinu muze pouzit a minimum vylouci.

Ja proteiny zatim resim hlavne tou sunkou a kurecim, obcas tunak.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PIZI: a muzes doporucit nejaky konkretni?
    co je spatneho na prilis snadne stravitelnosti?

ja zatim delam vlastne jen to ze kupuju naklady zaleniny a jim je kdykoli mam chut jist a nejaka dalsi jidla pridavam jen kdyz je to potreba (plus pri hromadnych jidlech nechci delala saska) takze neni pro me problem pridat neco dalsiho co neni moc slozity zorganizovat...
    PIZI
    PIZI --- ---
    FRONEMA: proteinove napoje maji lepsi pomer. Ale nedoporucuji se jako nahrada proteinu ve strave. Jsou snad prilis snadno stravitelne. Ale snad bys mohla pomoci proteinaku alespon dorovnavat deficit.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    hmm v tom odkaze pisou ze 70 az 130 bilkovin... ta parenica co jsem ji prave dojedla ma 24 g bilkovin... ale na to ma taky 1119 kj... kdybych to skladala z tohohle tak nejim uz nic jineho...

co nejake potravinove doplnky? proteinove koktejly, vite o tom nekdo neco? ma to smysl? ma to lepsi pomej bilkoviny\kj ?
    PIZI
    PIZI --- ---
    Dobre zdroje mivaji kolem 20g bilkovin na 100g potraviny.
    PIZI
    PIZI --- ---
    FRONEMA: kureci, kruti, sunka, vajecne bilky, tvaroh, sojove maso, (lusteniny, obilniny, orechy) kombinace dvou z techto tri. Ryby.
    pokud zvladas englis, tak doporucuji http://www.nutritiondata.com/tools/nutrient-search
    tam si muzes hledat potraviny podle konkretnich nutrientu.
    I kdyz u bilkovin zalezi i na jejich slozeni z hlediska aminokyselin.

Doporucena davka podle nejakych tech svetovych zdravotnickych organizaci je 0,8 g bilkoviny na kg telesne hmotnosti. Alespon.
    SASH
    SASH --- ---
    FRONEMA: nejlíp ke každýmu jídlu nějaká bílkovina
    a ještě sem zapomněla na tvarůžky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam