• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JELLYººFOOD-DIARYºº
    tento klub je určen všem, kteří se snaží udržet své chutě pod kontrolou..pravidelným sepisováním všeho co jsme za den sešrotovali se můžeme na vlastní oči přesvědčit jaká je krutá realita:)...třeba nás to i k něčemu dokope.).. chat v rozumné míře povolen,,,..
    rozbalit záhlaví
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    MENTOSHEK: neboj, neporusila jsi dietu, furt je to za den bidny pocet kalorii a veskerych zivin :)))
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    snídaně jablko
    svačina 2 pomeranče
    oběd hrozno
    pak už jsem tu blbou dietu nevydržela a dala si dva kukuřičné chleby, hrnek rajské polévky s rýží a studené ražničí :)
    + po bazénu 2dcl bílého s vodou
    SASH
    SASH --- ---
    MENTOSHEK: nemažu, chutná mi to jen tak...s tim salátem je to dobrý a není třeba mazat..ale jinak třeba ta lučina by šla;) nebo tvaroh
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    EFFKA: doplnuju:
    vecere - krajic chleba s tvarohovou pomazankou a dva takovy ty mini suchary s tou samou pomazankou
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    MENTOSHEK: mazu Almette, mene kalorii nez maslo, a ma bilkoviny a vapnik - nejake kalorie to mit samozrejeme musi, ale vsak je take potrebujeme :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Pokud mas v poradku ledviny a jatra.
    PIZI
    PIZI --- ---
    1KA: Prebytek bilkovin nebyva problem. Pokud nemluvime o opravdu extremnim prebytku. Nevim z jake doporucene davky vychazis, ale rekneme ze do 2g bilkoviny na kg telesne vahy denne se nemusis bat.
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    EFFKA: lučina je ale taky dost tučná...jinak beru vše co jsi napsala
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    MENTOSHEK: fuj majoneza...si tam dej gervais, lucinu, tvaroh, cottage...
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    SASH: když si dáš bagetu, mažeš jí něčím? nikdy nevím co... njeraději bych dala majonézu ale to nesmím :) máslo taky není ideální... co používáš?
    1KA
    1KA --- ---
    no mne prave vychazi bilkoviny na 130% denni spotreby, tak nevim, jestli omezit prisun ci nikoliv
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    MIMISEKU: no, tak vzhledem k tomu, ze miluju sejry, mliko, jogurty, tak se o bilkoviny nebojim. dobra, nepisu sem, ze si dam treba doma mliko.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    EFFKA: ja se prave bojim hlavne o ty bilkoviny, dodat kostem vapnik, at se pak nebortim po padesatce, jeden jogurt to nezachrani ani trochu, pred tehotenstvim jsem dost sportovala, takze zas sval - bilkovina, musim si na to myslet, copak sacharidy a tuky, ty se neosidi, jsou vsude mozne, ale bilkmovin dlabeme malo, to ma PIZI fakt pravdu, a pritom jsou to hlavni..
    SASH
    SASH --- ---
    snídaně: Dobrá vláknina s polotučným mlíkem, jahody
    svačina: bílej jogurt se směsí oříšků a brusinek, mrkvovej salát
    oběd: klaso na zelenině, pohanka, zelnej salát
    svačina: protein shake, banán
    večeře: nejspíš celozrnná bageta 100g, sýr, šunka, ledovej salát, okurek
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    MIMISEKU: nemam hlad a kdyz nemam cas si uvarit predem doma, tak to resim aspon takhle. zejtra si dam treba tunaka. ale proste na obedy do restaurace nechodim no. a predstava, ze si dam kazdej den snidani, svacinu, teplej obed, pak housku a jeste neco na vecer, tak bych praskla asi.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    EFFKA: tyjo, jsem myslela ze zemle je svacina a ne obed, po tak chudem jidelnicku bych uz touto dobou omdlevala, opakovane :))) clovek si ale az po te padesatce uvedomi, jak se nezdrave stravoval.. nekdo to prehanel a pak resi cholesterol a vysoky tlak, nekdo naopak trpi osteoporozou a degeneraci patere, hormonalni poruchy.. no neni to snadne najit rovnovahu a jist OPRAVDU zdrave a prisunout si za den vse co je treba..
    KATCHENKA
    KATCHENKA --- ---
    dnes:
    snídaně - zeleninový nářez + kukuřičník
    svačina - bio jogurt (bílý), tyčinka ovocenka (68kcal)
    oběd - tři druhy rýže se zeleninou a marinovaným tofu sýrem
    svačina - bio jablečný nápoj

PIZI: dík já o tom vím, ale někdy je pro mě dost těžké si jídlo takto rozdělit...Jsem docela jedlík...tak se bojím, abych to pak s tim jídlem nepřeháněla
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    dneska:
    snidane - tvarohova activia se lzickou psyllia
    obed - celozrnna kaiser zemle s zerve, platkem kruti sunky a platkem eidamu
    kedlubna (po ktery mi bylo blbe)
    ...potom jsem sezrala asi 35g syroveho popcornu
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    1KA: taky jsem to zkusila a koukam, ze se podvyzivuju, hlavne v bilkovinach a jim jen polovinu poctu kalorii na den co mam jako dospela zena, natoz jako pokrocila tehule :(
    Tyden jsem byla pryc a moc jsem na dovolene jidelnicek neresila, ted zas zacnu sledovat ty bilkoviny, dnes to bude jeste bida:

1 hrnek bílé kávy
    2 nektarinky
    1 jogurtový nápoj
    4 olivy
    1 talir bolonskych spaget
    1 smetanovy jogurt
    3 Jablka
    PIZI
    PIZI --- ---
    KATCHENKA: Na hladoveni raguje telo snizenim metabolismu. Snizi spotrebu a ta zustane snizena jeste nejakou dobu i po te co zacnes zase jist. A to je blbe. Protoze jis a mas pritom snizenou spotrebu, takze prebytek je vetsi a uklada se vic tuku. I proto se doporucuje 5 malych jidel denne, aby se telo ani na chvili nedostalo do situace kdy ma hlad.
    1KA
    1KA --- ---
    http://flora.cz/ekalkulacka/e_index.htm
    zkousim ted zadavat denni prijem do e kalkulacky a regulovat pripadne chyby ve stravovani. Musim rict, ze nektere poznatky jsou znacne obohacujici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam