• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MARKYSHA: oni tam taky právě teď přihlásili syna. vzali ho, tak můžu poskytnout reference, ale nejdřív až v září
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    MEDVED007: No pro jistotu, kdyby mi jí tady nevzali, tak aby byla aspoň v řadě na příští rok na té dvojce, kde by mi ji už museli vzít ve 4 letech, ne?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: a proč teda dáváš přihlášku na prahu 2, když je to pro tebe hodina MHD ? já myslím, že na Praze 11, máš šanci dobrou....je to tam relativně v pohodě, protože se fakt snaží a otevírají nové třídy nebo posouvají předškoláky do škol
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QASHQAI: a ta švagrová uspěla? Přijde mi, že u nás v okolí je těch školek dost?
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    MARKYSHA: Na Pze 11 upřednostňují děti s trv. pobytem. Já mám holku přihlášenou na Pze2, ale tam nebydlíme. Volala jsem do všech školek v okolí a každá to řeší jinak. V jedné mi sdělili, že nemám šanci, ani kdyby tady dítě mělo tr. pobyt, prý bude hodně předškoláků a také musejí vzít děti, které loni odmítli a těch prý bude 89!!! No prý tak za 2 roky bude klid a s umístěním nebude problém...Bezva...
    V jiné mi zas řekli, že trv. pobyt není podmínkou, pouze je za to bodové plus a že přihlášku mám zkusit podat. Dokonce není ani problém, že jsem doma na MD s mladším dítětem. No tak uvidíme..Zkusím malou přihlásit také na Phu 2 a kdyby měla štěstí a vzali jí, tak budu denně jezdit skoro hodinu MHD ještě s malým prckem v kočáru...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: tak vzhledem k tomu, jakou váhu má bydliště, tak asi těžko :-( ale pravda je, že já uspěla i se špatným bydlištěm....část prahy kde bydlím žádnou školku nemá a tak se prostě někde smilovali.....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LBW: jak je to vlastně v Praze, pokud neuspěješ v místě bydliště, je šance uspět v jiný části Prahy?
    LBW
    LBW --- ---
    ZOFI: Praha taky nic moc, my to vloni zkouseli na Praze 9 - 1100 mist ve skolkach a pres 6000 deti se hlasilo (alespon to tvrdila pani na uradu mestke casti), stal jsem snad pulkilometrovou a 4 hodinovou frontu na zapis :/
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    v Brně nám skončilo elektr. přihlašování dětí do MŠ.

Počet vypsaných volných míst v městě Brně byl : 2 210 ,
    dětí, které podaly přihlášky však bylo : 4 589

Moje městská část - Brno sever - 17 MŠ - 267 volných míst - 634 vydaných přihlášek - 690 podaných přihlášek (ty navíc jsou rodiny bez trvalého pobytu v naší Mč)

Rekapitulace - V Brně chybí 2 379 míst! V naší MČ chybí 423 míst!

Proto mamky z Prahy nezoufejte, budte rády, že nežijete v Brně....

http://zapisdoms.brno.cz/mestske-casti?order=nurseries_sum_pupils&sort=desc
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: tohle je na Velvarský, taktéž Praha 6, já bydlím na Evropský, má to švagrová dobrý? Příští rok se nás to bude taky týkat.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MARKYSHA: padesát bodů, panejo!
    u švagrový na praze 6 - arabská ten věk zase skoro vůbec neřešej. no jsem zvědavá, jak dopadnem my, jdem příští středu (respektive jde tonička s tátou, já nechci provokovat s svým břichem)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QUAACA: u nás je to dost podobný, pouze s rozdílem, že u nás je 50 bodů, pokud je dítěti 5.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    bodové hodnocetí pro přijetí do školky útulná na praze 10... máte to stejné?

LBW
    LBW --- ---
    MADIETTA: i tak dik, nejake nyxdite do tech dvou chodit muselo - on se nekdo ozve
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LBW: ač jsem z Prahy 6, zrovna s těmi nemůžu sloužit. Moje děti chodily/chodí do Velvarské.
    LBW
    LBW --- ---
    cau, chci se zeptat na zkusenost se skolkama v Praze 6.
    z webu vsechno vypada hezky, na prvni pohled v samotne skolce taky...mate/meli jste nekdo prcka v MS Belohorska nebo MS Parlerova?
    diky
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: bylo nám řečeno, že už ne... hmm... teď prolízám net, a vypadá to, že máš pravdu...
    škoda, že si to nezjistili rodiče V., spolužáka dcerky, kterému bylo při minulém zápisu 5 let a jeho matka je na rodičáku :-/
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: nicméně, když jsem se na to na obci ptala, tak se mi v podstatě vysmáli :-( kdybych se do toho položili, tak by mi asi místo zajistili, ale osolili by mi to tak, že by ho zajistili někde v peklech horoucích, abych si ho užila...blbý je, že v praze je možný kdekoliv v praze :-(
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Obec má pořád povinnost zajistit místo ve školce pro dítě v posledním ročníku před školou, pokud jeho rodiče projeví zájem o to, aby do školky chodilo. Na tom se nezměnilo nic.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZOFI: rosím se, co zase bude po přihlášení...

minulý týden jsme se s kamarádkou dozvěděly, že se uvolní od března 2 místa ve školce - naše děti mají 4,5 roku, zkusily jsme tam zavolat...
    no a co se nedozvíme... není nárok - do školky se dodatečně (?) přihlásily další 4 přistěhované děti, které musí školka vzít, protože jsou v předškolním věku

zvláštní... v předchozích letech nám bylo řečeno, že pokud dítě nepřihlásíme v konkrétním termínu, není již šance, aby se dítě do školky dostalo až do další uzávěrky přihlášek
    navíc - teď se již nehraje na "předškolní věk", školka nemá povinnost přijmout 5leté děti

západní Čechy zdraví Brno...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam